כתיבה פרוזה

כתיבה פרוזה

כתיבה פרוזה!

בשעת לילה מאוחרת,רעש מלאפ טופ רק נשמע.
היא מתכתבת בפייסבוק,עוד מיני רבות התכתבויות די סתמיות.
אחרי שאין עוד מה לומר,לה לפחות,אומרת לילה טוב.
יש תמעצבנים "ככה עוזבת אותי?"..כן,ככה עוזבת אותך.
סוגרת ונכנסת למיטה במין עצבות שלא חדשה לה.
מנסה להבין פעמיים רבות מדוע משתלטת עליה עצבות בדרך פתאומית ועדיין
לא הצליחה להבין.
נכון,יש דאגות של עבודה,מתי המצא סוף סוף תעבודה שתיתן לה סיפוק ולא פחות שקט נפשי.
הכסף הולך והוזל והכנסה של ניקיון בתים פעמיים בשבוע זו ממש לא עבודה.
היא שנים ככה,במין חיפוש עבודה וחיפוש עצמי בכלל!
היא גם חיפשה מקצוע,משהו ללמוד.לא הייתה שלמה עם החלטת שבסוף התחילה שנת הלימודים.
אפשר להבין אותה.כסף לא בדיוק יש לה,רכב אין,הורים עוזרים אין.
היא תצליח לממן בעצמה את הלימודים אם בכלל תמצא עבודה ,ואיך תשלב עבודה
עם לימודים,לא יהיה כזה קשה?אולי עדיף לוותר ורק לעבוד,מי אמר שתצליח למצוא
במקצוע שבו למדה?
לפעמיים חושבת שהיא לא הכי בנויה למחויבות.
היא לא הצליחה למצוא את עצמה באמת באף מקום עבודה.
זה התחיל מעניין ולאט לאט משעמם.כמה אפשר לדבר בטלפון עם אנשים מעצבנים שמעצבנים
או לעשות את אותו דבר כול יום כול היום?
היא מחפשת עניין,חיבור.לא מצאה לצערה.
יש לה כנראה בעיה של מחויבות.היא לא רואה סיבה הגיונית יותר למצב שלה!
עד שלא תמצא את עצמה ובעיקר את עתידה,דאגות ישובו ופתרונות שלא החלטיים
כנראה שלא ימומשו!
עד אז היא מנסה להיות אופטימית כי כזו היא.הכול משמים אומרים.
נראה מתי יחליט לעזור לה ושסוף סוף תיראה את עתידה מולה! !! 

מה אומרים על הכתיבה,סגנון?אשמח לכול ביקורת,ואשמח אם מישהו יוכל לשנות לי אותה יותר בשפה גבוהה
תודה

Purple Mushroom

New member
סיפור יפה

צריך באמת הגהה. אגב, את הבגרות שלי בספרות עשיתי לפני כמעט 20 שנים. לא זוכר אם פרוזה זה שיר או סיפור קצר.
סיפור מאוד מעניין. אהבתי. אוטוביוגרפי? יש לי חבר סופר, סיפורים קצרים בעיקר. יש לו מסיבת יום הולדת היום (מחר) בתל אביב.
בהצלחה, אהבתי, בקיצור
:)

תודה :)

החלום שלי זה להוציא ספר.
אני כרגע מנסה ויודעת שיש עוד דרך.
כן,אוטוביוגרפיה.אמרת לי שיש לו יום הולדת כדי שהבוא?
מי הסופר?ואם יש אפשרות שיוכל לקדם אותי.
אפשר בתשלום

Purple Mushroom

New member
גם לי יש חלום להוציא ספר

בנושא פנטזיית ילדות. כתבתי רק. (אני) לא מכיר אותך (עדיין).
שייך וקשור ל מסר אישי
:)

g l o r y

New member
ביקשת קיבלת.

במקרה עברתי פה ובא לי לשכתב. בעיקרון, אם את נהנית מפרוזה, את תמיד יכולה לעצור בפורום כותבי מדב פנטזיה. אומנם זה לא הז'אנר, אבל אנחנו לא נושכים ונותנים ביקורות גם על דברים לא קשורי ז'אנר לפעמים.

שעת לילה מאוחרת. רק תקתוק מקשי הלפטופ מפר את השקט.
היא מתכתבת בפייסבוק, כותבת בלי להגיד משהו חשוב, מנהלת שיחות סתמיות. כשנגמרות המילים, היא אומרת לילה טוב.
יש אנשים שמתרעמים. "ככה את עוזבת אותי?" כן. ככה. בדיוק ככה. היא סוגרת את המכסה ומחליקה בין הסדינים, אפופת תחושת עצבות מוכרת, כמו כאב שנמשך זמן רב כל כך שהפך לשגרה. פעמים רבות ניסתה להבין את מקור העצב, אבל מעולם לא הצליחה בכך. כשהיא חושבת על כך, יש אלף סיבות ואף לא אחת.
האם זו העבודה? כן, יש דאגה בנושא הזה. מתי תמצא סוף סוף עבודה שתספק אותה, שתיתן לה שקט נפשי? הכסף הולך ואוזל, וניקיון בתים פעמיים בשבוע לא מספק הכנסה מספיקה כדי להיקרא עבודה.
שנים שהיא ככה, מחפשת עבודה, מחפשת את עצמה באופן כללי.
היא חיפשה מקצוע, באמת. משהו ללמוד, משתלם, מעניין אולי. כשהתחילה שנת הלימודים עדיין לא הייתה שלמה עם ההחלטה. באמת שאפשר להבין אותה. לא ממש יש לה כסף, אין לה רכב, אין עזרה מההורים. אולי תצליח לממן תואר, אם תמצא עבודה. אבל אם תמצא עבודה, איך זו תשתלב עם התואר? ואם זה כך, אולי עדיף לוותר על התואר ולעבוד בלבד? בכלל, האם מובטח שתמצא עבודה במקצוע אותו למדה? והרי השוק קשה, רווי, תחרותי.
לפעמים... לפעמים היא חושבת שהיא לא בנויה למחוייבות. הרי, מעולם לא מצאה את מקומה באף מקום עבודה. אם התחילה אותה בתחושת עניין הרי שכעבור זמן קצר הפך העניין לשעמום. כמה אפשר לנסות לעזור בטלפון לאנשים שמנסים בכל כוחם להיות מעצבנים? כמה אפשר להתמיד באותה פעולה משמימה, כל יום, כל היום?
היא מחפשת עניין לאורך זמן, עבודה שתגרום לה להיות מעורבת, להיות מחוברת. לצערה, עוד לא מצאה כזו.
כן, זו חייבת להיות בעיה של מחוייבות. מה עוד יכולה להיות הסיבה לחוסר ההתמדה, לבעיה שהיא נמצאת בה זמן רב כל כך?
שהרי, פתרונות שאין מאחוריהם החלטיות, לא יבואו לכדי מימוש לעולם. היא חייבת להחליט, למצוא את עצמה, למצוא את המטרה שלה, את העתיד שלה.
עד אז, היא תנסה להמשיך להיות אופטימית. כזאת היא.
אומרים שהכל משמיים.
היא מחכה לראות מתי אותו אחד במרומים יחליט שהגיע תורה, שהגיע הזמן לעזור לה, ולגלות לה את הדרך אל העתיד.

אתה מקסים!

לא באמת חשבתי שמישהו אקח כמה דקות להקדיש.
מה ש"מפחיד "אותי בכתיבה זה שלא יבינו אותי.בעיקר כי אולי לא כתבתי בצורה שממש מובנת
ואתה אחד לאחד הבנת,מה שעורר פליאה!
תודה,אשמור את זה

g l o r y

New member
אין בעיה

אני גם כותבת. אנמם פנטזיה, אבל אני מאוד מתחברת לפסיכולוגיה של דמויות, בין אם הן בדויות או אמיתיות.
עכשיו, אם את רוצה ביקורת ממש, כי ראיתי שיש לך שאיפות בתחום הכתיבה, כמה דברים:

דבר ראשון, כשאת כותבת בזמן עתיד ומדברת על עצמך, את צריכה להוסיף א. לא ה, לא ע, רק א. אני אקח,אני אביא, אני אבוא, אני אשב.
לעומת זאת כשאת כותבת על מישהו אחר, את מוסיפה י או ת. הוא ייקח, יביא,ישב וכו. היא תיקח תביא תשב וכו.

הדבר השני ששמתי לב הוא שאת חוזרת על מילים. בכתיבה, מילים כפולות הן לרוב מיותרות. יש המון מילים נרדפות בעברית ועושר הכתיבה גדל כשמשתמשים בהן. זה מעין חוק בלתי כתוב של כותבים. "אנשים מעצבנים שמעצבנים" לא יעבור הגהה.

מעבר לזה לפעמים נדמה שסיימת משפט באמצע בלי לסיים אותו באמת. שימי לב לסדר בו את בונה משפט.

אני מציעה, כתרגיל, שתשבי ותשווי את הגרסא שלי מול שלך ותנסי להבין למה שיניתי מה ששיניתי ובמה השתמשתי כדי להעביר יותר רגש. כי קול של דמות צריך לנבוע מהדף. רק אז רגש עובר בצורה מיטבית.
כל הדברים הללו ישתפרו עם תרגול. מבטיחה
תמצאי לך פורום כתיבה שבו נותנים ביקורות, או בואי להתארח בפורום כותבי מדב פנטזיה, כבר הזכרתי שאנחנו לא נושכים, ואנחנו שומרים את הגיקיות שלנו הרחק מהאורחים. תכתבי סיפורים קצרים ותני לאנשים אחרים לחווות דיעה עליהם, לתקן שגיאות, להראות לך אם יש דברים שלא עשית נכון. ככה אני למדתי.

הכי חשוב, אני מקווה שלא דיכאתי אותך או ריפיתי את ידייך. כתיבה היא תרפיה יותר מהכל. נכון, לא נכון, כשאת כותבת לעצמך, את מוציאה את עצמך אל הדף, בין אם התכוונת לכך ובין אם לא. גם אם כתבת דמות בדיונית. כם אם היא זכר, גם אם היא לא אנושית, יהיה בה משהו ממך, משהו שחווית באותו רגע, משהו שאת מקווה לו או פוחדת ממנו. כתיבה משחררת. האם היא נכונה או לא זה דבר משני ברגע הכתיבה. יש זמן לשכתב אחר כך, אחרי שהרעיון מונצח על הדף.
בהצלחה

ממש תודה :)

לקחתי לתשומת ליבי!
מה שכתבתי היה יותר מה שעובר עליי מאשר סיפור.
כשקראתי את שלך שמתי לב שכתיבתך יותר ספרותית,מה שאהבתי.
יש לי לפעמיים בעיות של שגיאות כתיב פה ושם..מנסה להשתפר.
הבנתי למה התכוונת שכתבת שכאילו לא השלמתי משפט.
אכנס לאן שאמרת ואשמח לקרוא ולהנות ובעיקר להשתפר!

Blue Potion

New member
תגובה~

גם המבנה וגם הפיסוק ממש צורמים. סיפור מורכב מפסקאות שמאחדת רעיון שלם, ופסקה מורכבת מאוסף משפטים. אין לך פה אפילו פסקה אחת. הפיסוק שלך ממש לא תקני, והשפה עוד יותר "יש תמעצבנים", וואט

ממליצה לך לקרוא ספרים וללמוד מה הם מבנה, פיסוק ושפה נכונים - לפני שאת מתחילה לכתוב ורוצה לשנות אותם לדברים לא תקניים.

אני מאמינה שכאן יתנו לך הערות/בארות בונות יותר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=33

למעלה