כתיבה

טלי1002

New member
כתיבה

שלום לכולם, 1. אבחנתי ילד בן 9 עם תלונה על קשיים בכתיבה. הילד קורא היטב ומעצב נכון את כל באותיות, קיים קושי בארגון הכתב המתבטא בגודל אותיות ורווחים לא אחידים. כתיבתו מעט פזיזה (ללא קשיי קשב וריכוז). יציבתו מעט כפופה לעבר השולחן, לעיתים תומך בראשו עם היד. הוא אוחז כלי כתיבה באחיזה טריפודית דינמית, עם זאת מניח את המרפק במרחק יחסית גדול מהגוף כך שהאמה כמעט מקבילה לגוף, נוצר מעט כיפוף בש.כ.י. מנח זה יוצר מאמץ והתעייפות בכתיבה ממושכת. בבדיקת יכולת התארגנותו במרחב נראה קושי בהפרדת תנועות ובנשיאת משקל, ללא קושי במוטוריקה עדינה. שאלתי: ניסיתי להעלות למודעותו כיצד עליו לתקן את האחיז, כמו כן המלצתי על תרגילים לשיפור היציבה, אך אינני סבורה ששיפור ביציבה בהכרח יוביל לשיפור במנח האמה.האם ניתן לשפר את האחיזה שלו? אם כן, מהם הכלים? 2. היכן ניתן לקנות מאחזים מגוונים לעיפרון (מלבד אלו שנמכרים בקרביץ)? תודה רבה על עזרתכם טלי

שירהד1

Member
מנהל
טלי שלום

מעניין למה הגיע רק עכשיו לטיפול בריפוי בעיסוק. האם היה מטופל בעבר? העניין הוא שמנסיוני, בגיל כזה קשה למדי לשנות מנח ואחיזה, כי זה גם עניין של הרגל של מספר שנים. נראה לי שהכי נכון לשוחח איתו ולהסביר לו מה החסרונות שבשמירה על מנח כזה בעת הכתיבה, ומה היתרונות במנח אחר. אם הוא מראה נכונות לשנות את העניין- למורה יש תפקיד מכריע בכך, שכן היא צריכה להיות מודעת לעניין ולסייע לו בבית-הספר על-ידי תזכורת מסויימת. כך גם בבית בעת הכנת שיעורים. לא פחות מטריד אותי עניין הרווחים והכתב הגדול. באילו מחברות הוא כותב? מה היתה נקודת השבר שבעקבותיה הגיעו לטיפול? מה המוטיבציה שלו לעסוק בפעילויות של כתיבה? האם מספיק להעתיק? האם עובד באופן עצמאי במשימות של כתיבה בכתה? האם מתמיד בהן? לגבי מאחזים- לא נראה לי שזה יסייע, שכן את אומרת שהאחיזה היא טריפואידית דינאמית, אז למה לפי דעתך מאחז יעזור? כיום ניתן להשיג מאחזים מסוגים שונים בחנויות כלי הכתיבה השונות, ובוודאי יש גם אצל הספקים של הציוד הטיפולי. אשמח להמשיך ולהתייחס (בראשית השבוע- עקב יציאה לסופ"ש). שירה.

בגיל הזה

כדאי לשים לב גם לתהליכים החשיבתיים הקשורים לכתיבה- האם יודע לנסח רעיון, האם רוצה בכלל להעלות את מחשבותיו על הכתב, האם חושב שתהליך הכתיבה חושפני מדי עבורו, האם יודע את כללי הכתיבה והישיבה- כדאי להשתמש בתיווך - המללה לכל פעולה- כדי להצליח לעבור טיפול מוצלח. בהצלחה,,שרון

טלי1002

New member
כתיבה

היי שירה מקווה שנהנית בסופ"ש...תודה על התייחסותך, בנוגע לשאלותיך: הילד לא טופל עד כה ברב"ע מאחר והאם וגורמים חינוכיים לא הבחינו בקשיי הכתיבה עד לאחרונה. התחלנו את הטיפול רק לאחר שהוא הביע רצון לשפר את הכתיבה, המוטיבציה באה מרצון שהכתב יהיה קריא לו ולמורה, הוא מתמיד ומספיק להעתיק מהלוח באופן עצמאי. לגבי המאחזים- התעניינתי ללא קשר לילד זה, כמובן שלפני שפניתי לפורום פניתי למספר חנויות עם ציוד ללמידה ולמספר ספקים של ציוד טיפולי, עם זאת מצאתי רק שני סוגים של מאחזים, אשמח לכתובת מדויקת או למספר של ספק. תודה ושבוע טוב טלי

שירהד1

Member
מנהל
טלי שלום

אכן נהניתי בסוף השבוע, תודה. לגבי ספקים של ציוד טיפולי ומאחזים- אינני יודעת מאיזה איזור את בארץ, אז אכתוב ספקים שאני מכירה- יש את "גיא סוכנויות" 09-8944750 או 09-8944751, ואת גילה ספירא, שהיא מרפאה בעיסוק מאיזור ירושלים ומספקת ציוד של מוטוריקה עדינה ומאחזים. אינני יודעת את מספר הטלפון, אבל אולי מישהי אחרת כן יודעת. בהצלחה!

שירהד1

Member
מנהל
מצאתי!

מישהי פעם כתבה בפורום את המספר של גילה- 02-6511467. עוד הוסיפו שם שקשה מאוד לתפוס אותה ושהיא עונה בימי ד'. נשמע לי קצת מוזר העסק, אבל תנסי.

למעלה