כתיבת בוקר

כתיבת בוקר

האם אתם כותבים בבוקר? האם אתם כותבים בכלל? את המחשבות שלכם, את הרעיונות שעולים לכם וכו'? כבר דיברנו בעבר על כך המון, ואני שוב ושוב מוצאת את עצמי חושבת שזהו אחד הכלים הכי הכי חשובים שקיימים בחיים שלי ועוזרים לי להיות ממוקדת וקשובה לעצמי. מאוד אשמח לשמוע אם גם אתם כותבים בבוקר, איך זה מרגיש לכם ומהן ההשלכות של הכתיבה עליהם. ואם אתם רק מתחילים בתוכנית, ממליצה מאוד לקרוא את המאמר על כתיבת הבוקר. בעיניי הוא אחד החשובים ביותר.

פטל4

New member
מומלץ מאד!

כתיבת הבוקר הפכה לחלק מחיי, סוג של עוגן. הכרתי את הרעיון של כתיבת דפי בוקר מקריאה בספר "דרך האמן" נפגשתי בה שוב כאן בפורום ויום אחד החלטתי שאני מתחילה ונראה... ומאז אני מדלגת לעיתים רחוקות על הכתיבה. בדרך כלל בימים שאני לא כותבת מסתבר שזהו היום החשוב ביותר לכתיבה, שיש סיבה להתחמקות מהמחברת. הכתיבה מאפשרת לי לבטא את עצמי, לחשוב בקול רם, להעלות רעיונות נועזים, להתגבר על מצבי רוח משונים, לשמור על איזון. הכתיבה כבר הצליחה להזיז אותי לעשייה שנראתה בזמנו בלתי אפשרית ואני זוקפת לזכותה הרבה מהדברים הטובים שנכנסו לחיי בשנתיים האחרונות. מאמינה שהיא עוד תביא לי מתנות נוספות. בקיצור מנסיוני האישי ממליצה בחום.

פתי בו

New member
חג שמח יעל ושבת שלום

אני כותבת באופן כללי,אבל לא באופן מסודר ורציף. יוכל להיות ואני אכתוב את זה כמשימה שלי לשבוע הבא. הייתה תקופה שכתבתי כול בוקר,אבל זה הלך לי לאיבוד מהר מאוד. אתן הזדמנות נוספת לרעיון הזה.

Gali112

New member
לא בטוחה שהבנתי את עניין הכתיבה

אם אני כותבת (לאו דווקא בבוקר) מה שאני מצליחה להפיק זה רשימה של נושאים או משימות לביצוע פה ושם גם יש לי רעיונות יותר מהותיים אבל בגדול לא מבינה מה ואיך אני אמורה לכתוב כדי לכוון את עצמי לעשיה או להבין מה אני רוצה תעזרו לי להבין??

michal24

New member
מהות כתיבת הבוקר בעיני ../images/Emo41.gif

המהות של כתיבת הבוקר בעיני היא לבצע אותה כמה שיותר סמוך לקימה בבוקר, פשוט להתיישב ולכתוב מה שעולה בראש. בלי לתכנן, בלי לסגנן, בלי להקפיד על הכתב, ובלי שיהיה הקשר בין נושאים או מחשבות, פשוט מה שבא. ועם כל הכוח, כל האגרסיה (אם יש), כל הטימטום או הביקורתיות, פשוט לירות על הנייר כל מה שעולה. התוצאה היא קודם כל שחרור גדול, והרבה פעמים אני מגלה שאם באמת כתבתי מה שבא, בלי לעצור ולנסות להבין מה כמה ולמה, זה לקח אותי למקומות מפתיעים. מחשבות שלא שמתי לב אליהן, או תחושות שלא נתתי להן את הביטוי המתאים, רעיונות, רצונות, כל מיני... אבל שוב - כל זה רק אם באמת רצתי עם זה, עם מה שבא, כמו שזה בא... זה עובד עבורי טוב יותר, אגב, בתקופות שפחות טוב לי, בתקופות שיותר טוב לי משום מה הרבה יותר קשה לי לכתוב, ובטח פחות משוחרר, יעל וכולם - יש לכם מושג למה ????

האם קראת את המאמר שהמלצתי עליו

בהודעה שלי? כדאי לקרוא - הוא עונה על כל השאלות האלו ועוד יותר.

Gali112

New member
קראתי- אני אנסה

האם אתם גם קוראים את מה שכתבתם למחרת? או לאחר תקופה מסויימת?

לקשמי

New member
כתיבת בוקר

בזמנו הייתי כותבת בבוקר, בדיוק את כתיבת הבוקר הזאת שעליה מדובר. (3 עמודים ברצף). אחר כך הפסקתי עם זה, אני לא זוכרת למה. באיזשהו שלב חזרתי לנהל יומן אישי, גם כן סוג של כתיבה. היום אני מנהלת רק יומן חלומות, כלומר כותבת את החלומות שלי בכל בוקר, גם כי אני מתרגלת חלימה מודעת (מה שקרוי: חלומות צלולים) וגם כי אני מאמינה שחלומות, בהיותם המפתח לתת מודע, יכולים ללמד אותי הרבה דברים על עצמי.

venesa1

New member
אצלי כתיבה היא כלי ../images/Emo45.gif

שאכן עוזר מאד... כמה שזה נשמע נדוש... אני כותבת בראשי פרקים מפאת חוסר זמן אבל גם זה מהווה תמיכה שאותה אני צריכה. אגב, שאלה למומחים כאן בפורום: מה עוד יכול לתת או לחזק "בטחון" להתמודד עם קשיים כמו לבטים, פחדים וכו' אשמח
לשמוע שיטות יעילות!

ita101

New member
אני לא כותב ולא ממליץ על זה

זה היה לי מאוד מעצבן לכתוב. זה היה בשבילי להתחיל את היום במריחה, הכרח טורדני וכו'. בנוסף זה גם כלי שבעזרתו בן אדם יכול לשגע את עצמו מפני שאיך שהיה רשום - צריך לכתוב ובלי צנזורה. מתוך כך יש סיכוי רב שאדם יגיע להתמקדות דווקא בבעיות שלו - דבר שמגביר את עצם הבעיה. אבל אם מישהו רואה שזה ממש עוזר לו - בבקשה. אולי יש אפשרויות נוספות. אני למשל כותב לפעמים בסוף היום. זה נותן לי פידבק ומסדר לי דברים בראש.

2blikeangel

New member
אני לא כותבת בבוקר

ניסיתי ומצאתי שזה לא עוזר לי, שהחשיבה שלי נותרת מבולגנת, והפסקתי. לא לכולם זה מתאים כתיבת בוקר. מה שכן, מצאתי שיותר מתאים לי כתיבה ממוקדת- אם משהו מעכב אותי/מפחיד אותי ואני נמנעת מעשייה בתחום, גיליתי שהכי טוב עבורי זה לכתוב לעצמי את הפחדים באופן נקודתי ובהיר, בלי למרוח על שלושה עמודים. ואחרי שסיימתי לכתוב את כל המחשבות השליליות שמתרוצצות לי בראש, אני לוקחת עט בצבע אחר ועונה למחשבות הכתובות אחת אחר השנייה- גם כן בכתב- למה כן, למה בכל זאת... וכשאני מסיימת אני מצויידת במוטיבציה מחודשת, אנרגיות חיוביות ויוצאת מהתקיעות.

אנילה1

New member
לי כתיבת הבוקר מפריעה לחשוב

בצורה ספונטנית. לי זה לא עושה טוב. כי התובנות שלי מגיעות פתאום.

חשוב לי לומר - מטרת הכתיבה בבוקר

היא לא לסדר את המחשבות. להיפך, היא לתת להן לצאת כמו שהן מופיעות בבלגן שלהן. האפקט של זה הוא ענקי ומצטבר. לפני שאני התחלתי גם אני לא הבנתי מה הטעם ואיך זה בכלל עוזר. עד שהבנתי. עד שזה נקלט לקחו כמה חודשים טובים ומאז לא מפסיקה אפילו לרגע אחד. אחד הדברים הכי מהותיים שזה עושה - זה הופך את השיחה הפנימית שיש בה המון ביקורת והאשמות כלפי עצמנו, לשיחה תומכת ומלאת אהבה עצמית. בלי להבין למה, זה מה שקורה. בהכי גדול אני יכולה לומר שהכתיבה בבוקר היא זאת שעשתה אצלי את האפקט הכי מהותי בכל דרך ההסתכלות על החיים שלי ועל פתרונות שמצאתי לעצמי. כמובן שזה לא מתאים לכל אחד, אבל למי שזה כן - זה עשוי לשנות המון. ואגב, אחר-כך קיבלתי חיזוקים לאפקט המדהים של כתיבה יצירתית בספר שקראתי ששם חקרו את הנושא לעומק.

אנילה1

New member
עכשיו אני מבינה מדוע הפסקתי

את הכתיבה, כי אין לי האשמות וביקורת שלילית כלפי עצמי. אצלי הפתרונות מגיעים בעיתוי מושלם. למשל שבועיים אחרי שעברנו דירה, רק אז החלטתי לפרסם בהומלס את הדירה הקודמת להשכרה.. למחרת התקשר בחור, אמרתי לו את מספר הבית. הוא אמר שהו גם גר בבית הזה. מסתבר שהוא השכן שלי בחצי קומה. כמובן שהוא שכר את הדירה, עוד באותו יום.. אם הייתי מפרסמת קודם הוא לא היה נכנס לאתר והייתי מפספסת אותו ואת אשתו, שבמקרה הם חברים של זוג שאת הבעל אני מכירה מגיל 5 ואמו חברה קרובה. זאת ממש דוגמא אחת. זה קורה לי כל הזמן. אני כבר לא מתפעלת. סתם מקבלת. בדירה החדשה, בדיוק חודש אחרי שעברנו, היא כבר הייתה מושלמת עם תמונות ומנורות. בראש השנה קבלנו מהמשפחה, עציצים למרפסת. ביום השני של ראש השנה, הגיע חברה וסיפרה לי על מיזם עיסקי בינלאומי, שלה ושל בן זוגה.. תוך יומיים הצטרפנו אני ובעלי. ועכשיו אנחנו עסוקים במיזם. אני כמובן לא זונחת את 3 הקשישות הבודדות שלי מביטוח לאומי אני מרגישה כל כך חיה ומליאת אנרגיה.
הייתי חייבת לוותר על התנדבות בויצו. כי המערכת שלהם מבולגנת. ולי קשה לעבוד במערכת כזאת. תקופת הנדל"ן אצלי חלפה עברה. עכשיו משהו חדש ומלהיב.

פתי בו

New member
אנילה זה בדיוק מה שקרה לי

האשמות וביקורת עצמית. אבל בהמשך הבנתי שמה שמתאים לאחר לאו דווקא מתאים לי וזה לא חובה לעשות הכול. אלא החוכמה היא לקחת מה שטוב לי ולעשות את זה.
שבת שלום מקסימה

shirleyrozental

New member
אני וכתיבה

הסידור שהגעתי אליו לאחרונה, בכמה שבועות האחרונים שאני עושה את זה: סיכום שבועי. אני מסכמת את מה שעבר עליי השבוע בתחומים שחשובים לי, מה אני מתכננת לעשות שבוע הבא. כבר כמה שבועות שאני כותבת את זה בכל יום שישי וזה מקל עליי במידת מה. ככה זה משפיע עליי גם לפתוח עיתון ולחפש פעילויות שיעשירו את העולם הנפשי-חברתי-תרבותי שלי, אחד התחומים הכי חשובים לי שלדעתי גורמים לי להרגיש טוב יותר ואף עפ"י שהייתי עושה אותם בעבר, עכשיו אני עושה מהם יותר כי אני מרגישה שזה נותן לי אנרגיות, שמחת חיים ומעביר לי את הזמן באופן יותר נעים.

liat sa

New member
בוקר טוב יעל - כתיבת בוקר

אני מוצאת את עצמי כותבת כתיבת בוקר כבר כשבוע וחצי , מקפידה על מילוי 3 עמודים , בכתב יד , מעלה דברים שטוטיים ופרטיים , חשובים ותכנוניים , כל דבר שעולה לי בראש . הדבר היחיד הוא שאני עושה את זה , אחרי שאני מתקלחת בבוקר , ומטיילת עם הכלב ? האם זה בסדר או צריך לעשות את זה מייד כשמתעוררים ... . האם יש משמעות להבדל הזמן ? ליאת

אין שום בעיה עם זה ליאת

גם אני לפעמים עושה כמה פעולות לפני הכתיבה. לפעמים אני שוטפת כלים בבוקר לפני שאני כותבת (עד שהמים רותחים) וזה נורא כיף. מה שכן, חשוב שאלו לא יהיו פעולות שדורשות מחשבה או השקעה מחשבתית, ושלא יהיו להם שותפים. כל עוד זה כך, האפקט הוא אותו אפקט בדיוק לדעתי.

למעלה