כתיבת התנ"ך בראייה ספרותית- שאלה

gulibuf

New member
כתיבת התנ"ך בראייה ספרותית- שאלה

שלום לכולם אני מחפש ספר (מדע פופולרי לא חפרני ומייגע מדי, אם יש כזה) המדבר על הסגנונות השונים בכתיבת התנ"ך, השפעות פוליטיות על הכתיבה, הסופרים השונים וכו'... תודה מראש יאיר.

אופירA

New member
מנהל
פורום "שאל את הרב" אינו מתאים כלל לשאלה זו

ראיית התנ"ך בזווית ספרותית מעבירה ביקורת על קדושת התנ"ך, נוגדת את היהדות, ואינה מתאימה לפורום שאלות הלכה.

arriy80

New member
הרבה מעבר לזה

אמנם את מבינה שיש קדושה בספרי התנ"ך, אך יש כאלו שלא מבינים את קדושת התנ"ך, ולכן חושבים שעבודתם לגיטימית. לדעתי, הענין שיתקבל יותר הוא העובדה שבכדי "לבקר" (בעצם "להבין") את התנ"ך, נדרשים כללים מסויימים (שגם מקובלים בספרות). מבקרי התנ"ך שעשו זאת - כנראה - בצורה שטחית ובפרספקטיבה נמוכה, יצרו תוצאות מביכות - בעיקר להם עצמם. דברים אלו ראו אור בספרים שחוברו בעקבות "ביקורת המקרא" שבהם נחשפת ההסתכלות הרדודה ולעיתים מעוותת של "מבקרי" המקרא.

../images/Emo63.gif"מי כתב את התנך"../images/Emo63.gif

זה שם של ספר נחמד, בכריכה ירוק/שחור, שאינני זוכרת מי כתב. אבל - מומלץ לך בחום.

התנך נכתב ע"י בני אדם

במדרגה רוחנית גבוהה בלשוני ובלשון חלק מחברי הפורום במדרגת קדושה, או נעלים מעם והתנך נכתב בהשגחת השכינה אך הוא בנוי רבדים והוא איינו אחיד..אם כי הוא אחד (ובזה יופיו) היפה בתנך שהוא דווקא מדבר על האנושי ומעלה קונפליקטים של אמונה אצל גדולי האומה והנביאים, בתוכחה שלהם מלמדים, אף הם על הקושי של המאמין לקבל דרכו מה שבעיני מתחסד, לטעון שיש דרך אחת נכונה לקרוא בתנך והאחרת אינה נכונה זה לא ממקומנו לשפוט - כי הכלים לשיפוט לא ניתנו לנו... לי יש ספר על שירת המקרא - אבל ממש כבד וכל הספרות של חקר המקרא שאני פגשתי היא מדעית..כך שלי אין תשובה ההיתי בודקת ב'אקדמון' או משהו כזה בטח יוכלו לענות לך..

למעלה