כתיבת פרוטוקולים

kobitton

New member
כתיבת פרוטוקולים

השבוע אני קורא את הפרוטוקולים של ישיבות הועד , ואני מנסה להבין ולא מצליח, לצערי אורך הפרוטקולים הולך ומתקצר עד כדי כך שהאחרון שבהם מלא בתוכן 3 שורות , קשה לי להאמין שהתכנסו 8 חברי ועד יקרים לכתיבת 3 שורות אלו . אם כותבים פרוטוקול ראשית צריך שישקף את מה שנערך בישיבת הועד, מה יהיה בעוד שנה שתצטרכו לשחזר ישיבה מסויימת ? , או החלטה מסויימת. וכמובן נושא השקיפות דף הפרוטקול ממש מתקרב לשקוף (בהלצה), אנא מכם קצת פרטים לא יזיקו . בברכת יום טוב

קובי אתה צודק

קובי שלום, לצערי הרב אני מסכים איתך בכל מילה, אכן על פי הפרוטוקולים הנוכחיים קשה לעקוב אחר תוכן הישיבה ואחר דעות חברי הועד. לפני מספר חודשים פניתי לרונן (דרך אייל) בשאלה דומה והתשובה שקיבלתי היא שהישיבה הייתה קצרה. קובי לפני זמן מה העלתה נקודה נוספת בדבר פרסומים בפורום היישוב, לצערי דווקא וועד שמתיימר ליידע את כלל תושבי היישוב בדברים האמיתיים המתרחשים ביישוב מפיץ את פרוטוקולי ישיבותיו בקצרונות שיטתית. נשאלת השאלה האם הפרוטוקולים שאנו קוראים באתר הם הפרוטוקולים האמיתיים או שאלו רק פרוטוקולים המותרים לפרסום ? האם האתר הוא המקור (במיוחד לאור העובדה שעלון היישוב אינו מודפס) היחיד לעדכוני הוועד, ואם כך מדוע אני חש שמתרחשים דברים רבים ביישוב שאינם מפורסמים.

ronpel

New member
פרוטוקול וחדשות

קובי וזוהר שלום הפרוטוקולים מייצגים את החלטות הוועד ולא את הדיון כולו. כותב אותם מושי המזכיר שמנוסה בזה כבר מספר שנים. לאור זאת שאנו מקיימים ישיבה כל שבוע יש אכן ישיבות מאד קצרות עם מספר קטן של נושאים להחלטה. לגבי החשד שיש שתי גרסאות לפרוטוקולים - אתם מוזמנים שניכם אישית למזכירות לבדוק את העותקים החתומים.הרמיזות הנ"ל לא במקומם. הפרוטוקולים לא באים לתת פתרון מלא לעדכון התושבים ולכן מפורסם אחת לחודש מדור חדשות הוועד בעלון - עד למציאת מתנדבים חדשים להוצאת העלון נמשיך להוציא רק את חדשות הוועד אחת לחודש . היום מופץ עדכון מקיף בתיבות הדואר. בנוסף לפרוטוקולים , לאתר , לחדשות המודפסות ולפתיחת כל ישיבות הוועד למשקיפים התחלנו בקיום מפגשים בנושאים ספציפיים עם התושבים כדי שיקבלו עידכון בעל פה ישירות מחברי הוועד ויוכלו לעלות שאלות. כך בוצע בנושא כיתות א' לשנה הבאה וכך מבוצע מחר לגבי סיום עבודות פיתוח ברחוב יפה נוף. אני חושב שכל זאת מהווה מהפכה למה "שהורגלנו" בעבר. בברכה רונן

מהות הפרוטוקול

רונן שלום לצערי למרות תקופת ההיכרות הארוכה ביננו אינך יורד לסוף דעתי. במידה והייתי מעונין ל"רמוז" על פעילות מסויימת הייתי מבליט אותה ומדבר עליה בצורה גלויה ללא צורך ברמיזות. אולם בגלל שאני מכיר את מורכבות העבודה בוועד ולאור העובדה שדברים רבים הנדונים בישיבות הוועד עדיין לא רקמו עור וגידים, אני בדעה שבמקרים מסויימים יש צורך בשני פרוטוקולים ועל כן איני פוסל נקודה זו על הסף. בנוסף, לפי דעתי פרוטוקול הינו מסמך המתאר את מהלכה של פגישה מסויימת במקרה שלנו ישיבות חברי הוועד. הפרוטוקול אינו רשימת החלטות ומשימות. לכן גם אני וגם קובי ואני מאמין שגם תושבים רבים אחרים הקוראים את פרוטוקולי ישיבות הועד חשים תחושה של פיספוס. רונן, הערותיי אלו אינן פוגעות בהערכתי לך ולשאר חברי הוועד על העשייה המוברכת למען היישוב בברכה זוהר

amime

New member
זוהר צודק

פרוטוקול הוא מסמך המראה את הדרך שבה הגיעו לכלל החלטה. ההחלטה היא רק אקורד הסיום של הפרוטוקול. כשמדובר בשקיפות, מדובר קודם כל בדרך שבה נעשים הדברים. מאחר ואיני חושד בכם בכוונות זדון, איני מוטרד, אך מסתבר שיש מי שרוצים לראות גם את הדרך, כמובטח.

ronpel

New member
כן לענין

בקשתי ממושי שיבדוק כיצד יש לכתוב פרוטוקול ויפעל בהתאם.פשוט המשכנו את דרך הכתיבה שהיתה נהוגה עד היום. לגבי פרסום מידע לתושבים - תגובתי בהחלט לענין לאור ההתיחסות שלכם לנושא המידע והשקיפות. בברכה רונן

kobitton

New member
הנה הצעה

עכשיו התיחסת לנקודה הרלוונטית , והנה ההצעה שלי יש להעלות את רשימת הנושאים לדיון , כל נושא יש לכתוב את הרקע לנושא בשלוש שורות ולאחר מכן את החלטת הוועד. כמובן שבראש העמוד את הנוכחים והעדרויות במידה ויש . לאחר הפרוטוקול יש לרשום טבלה עם הנושאים הבאים: ההחלטה.תאריך לביצוע.באחריות מי לבצע.דיווח ותאריך יעד. כך כיו"ר ועד תוכל לעקוב אחר ניהול החלטות הועד והביצוע. ואנחנו כתושבים נוכל לקבל מושג על מה דנים ואלו החלטות מתבצעות . כל זאת רק בגדר המלצה ,וכל דרך אחרת שתיתן מושג על מה מתדנים תהיה מקובלת . בהצלחה

kobitton

New member
רונן אתה עונה לא לעיניין

רונן שלום רב כתבתי את המכתב בגלל מה שחשתי , ולא בגלל "חשדות" ואני לא צריך לבדוק אותך או את הועד (אני סומך עליכם ונותן את הקרדיט המלא) .את ההערות שלך "לעבר" "הורגלנו" ניתן להוריד מהלקסיקון. וממכתבך הארוך טרם קיבלתי תשובה . כי אני חושב שפרוטקול של שלשה משפטים אינו פרוטוקול.

למעלה