כתיבת קורות חיים

JustEfi

New member
כתיבת קורות חיים

היית אני צריכה לכתוב קורות חיים שיהיו רלוונטים למדריכת חד"כ ספינינג. אני מהנדסת תעו"נ שמתחילה לעבוד אחה"צ, ערבים וסופ"ש בהדרכה בחדרי כושר. אני יודעת לכתוב קורות חיים לחיפוש עבודה במקצוע שלי אבל לא יודעת מה צריך בשביל חיפוש עבודה בחדרי כושר. אשמח אם תוכלו לעזור לי על מה לשים דגש, מה לציין, מה יותר ומה פחות חשוב. תודה רבה!

בקורות חיים, לכל משרה הניואנסים שלה

התאימי את קורות החיים למשרה המבוקשת. והצניעי את שאר התחומים שאינם רלוונטיים. אם המשרה בחדר הכושר כוללת ניהול - יש להבליט את התחום הנ"ל אם המשרה בחדר כושר היא מאמנת כושר/או אחד מתחומי הספורט האחרים - יש להבליט את הנושא הנ"ל. צרי ראש פרק בשם "ניסיון רלוונטי" או "השכלה רלוונטית" במקום בולט למעלה. כתבי על הניסיון שיש לך בתחום המבוקש, ואת שאר ניסיונך כתבי תחת ראש פרק נפרד "ניסיון תעסוקתי נוסף" או "השכלה נוספת" בהתאם. בכתיבת קורות חיים חלים כללים זהים בכל התחומים השוני הוא אופי ותחום המשרה. רצוי להוסיף מספר תכונות אופי שמתאימות לתפקיד הספיציפי, המעידות על אישיותך. רצוי לכתוב פרטי עבודתיך הקודמות לפי סדר כרונולוגי יורד מההווה לעבר. אין צורך להגזים ולהאדיר את עצמך יתר על המידה. הכל במידה. אין צורך לצרף ממליצים - אם לא נתבקשת מלכתחילה בדקי היטב אם אין לך שגיאות כתיב . רצוי לצרף דף אחד בלבד ולעמד אותו בצורה נעימה לקריאה. את יכולה להוסיף בסוף: "יתר הפרטים ינתנו בעת הראיון - אם אדרש" מספיק לשלוח פעם אחת קורות חיים למקום מסויים . מקוה שנתתי לך כיוון.

Tami661

New member
../images/Emo24.gifהבאת לי חשק להתחיל לחפש עבודה...

סתאאאאאאאאאאאאאאאאאםםםם!!!
לחפש עבודה זה דבר כזה מגעיל ולא בגלל הטירחה שכרוכה בזה אלא המפגשים היומיומיים עם אנשים גועליים שמתייחסים למחפשי העבודה כמו אל מקבצי נדבות או על תקן של 'לעשות להם טובה'. בתחום חדרי הכושר יש את התופעה הזו של ילדים שמקבלים סמכויות חריגות לאשר/לא לאשר קליטת מדריך וזה בלי שום קשר לידע ויכולת מקצועית אותם יש להפריד מהדרישה המקובלת של נסיון מקצועי (שהרי רק 'יחידי סגולה' מוזרים ביותר הופכים את הדרכת חדר הכושר למקור פרנסה יחיד עד גיל זקנה...). היום, הדגש בקליטת מדריך ברשתות הגדולות של חדרי הכושר ו/או בחדרי כושר שמוכרים אימונים אישיים הוא היכולת השיווקית שלו להגדלת מכירות אלו ועניין המקצועיות בכלל לא עקרוני. הכי מוזר, שאצלנו למשל, הגיע מדריך צעיר לראיון עבודה. מהיכרות אישית ידעתי שמדובר בבחור "מורעל" שחי ואוהב את תחום הכושר, פיתוח גוף וההדרכה, את קורס המדריכים הוא סיים בהצטיינות - אבל... למרות שחיפשו מדריכים באותם ימים, הוא לא התקבל. הסתקרנתי ושאלתי: למה? והילדונת (מתוקה אבל... ילדונת) האחראית על חדר הכושר ענתה ש"הוא נמוך ולא ייצוגי" אתם יודעים את מי היא כן קיבלה באותו שבוע להדרכה בחדר הכושר? את הזבוב!!! כן, כן... זו שהיתה צריכה לעבור כמה מבחנים עד שגירדה את ה'עובר' בקורס. אם היא גבוהה? בערך כמו הפח שלי במטבח... אם היא ייצוגית? חחחחחח... לא תבואו לראות, לא תדעו!
ככה ש... לסיכום... ההמלצות של חיים חדשים נפלאות ושימושיות - אמצי אותן. יחד עם זאת, אם את יכולה לעשות קצת עבודת רקע על המכון/ים הספציפיים אליהם את מבקשת להתקבל ולהדגיש בהתאם את כישורי השיווק שבך, זה רק יעזור.

קרעת אותי מצחוק על הבוקר../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ואת כל כך צודקת שחיפוש עבודה זה עסק די מגעיל. התנסיתי בו די והותר.. גם אני שתחומי עבודתי אינם בענף הספורט נתקלתי בתופעות שציינת, ולכן, במעמד ראיון עבודה מול "בוסים" צעירים חסרי נסיון ,הייתי חייבת להצניע חלקים נרחבים מכישורי, ותארים מתקדמים שאינם רלוונטיים למשרה המבוקשת, וזאת, כדי לא ליצור רושם מאיים מול המראיינים,... שמחר אוכל למלא את מקומם בקלי קלות. כדי לא ליצור את הרושם over qualified שנים רבות איישתי תפקיד בכיר באחת החברות המובילות במשק, ושכזו נמכרה, חשך עלי עולמי. לא עבר עבר זמן ו2200 עובדים בכירים "שוחררו" מתפקידם ואני בתוכם. מסע חיפוש העבודה באמצע החיים הפך אותי למקצוענית בתחום הזה... עד שהגעתי לראיון עם מראיין צעיר ומוכשר, שד משחת ,ואחרי שתי דקות, שאל " מתי את מתחילה לעבוד?" קבלתי הלם! עד היום הוא ה"בוס" שלי.... קורות חיים ,וראיון עבודה ולא משנה לאיזו משרה, חייבים להיות מתומצתים , לא בומבסטיים, כי סביר להניח שהם מגיעים למראיין שניחן בפחות נסיון וכישורים מהמרואיין. לכן הוספתי בסוף קורות החיים "יתר הפרטים ינתנו בעת הראיון - אם אדרש" ולפי המראיין שאני עושה לו "רנטגן" ב-30 שניות חחחח אני מוסיפה או גורעת מכישורי. צודקת תמי שהזכירה את כישורי השיווק, כמעט כל מקומות העבודה בנויים על שיווק שיווק שיווק....

ellabs

New member
אז ברוכה הבאה

תמי הרגת אותי עם הזבוב אבל רגע ברצינות.. אז דבר ראשון ברוכה הבאה אז ככה בק'וח של מדריכים במקצעות האימון ממולץ לכתוב איזה קורס למדת ובאיזה מוסד עשית אותו. אני ממליצה לכתוב גם איפה וכמה שנים התאמנת(לא חובה לדעתי עוזר)וכמובן איזה שיעור את מעונינת להעביר. אבל לדעתי הדבר הכי חשוב במציאת עבודה בתחום זה להיות בחדרי כושר שיכירו אותך ולפרסם אצל מדריכים שאת מעונינית גם לעבוד וככה שתהיה החלפה יקראו לך ויכירו ובשלב הבא גם אולי יתנו לך שיעור\משמרת קבועה. אני ממליצה לך לפרסם בלוחות הדרושים פה בפורום ובפורומים שכנים,ובמכון שבו את מתאמנת. שהיה בהצלחה אלה :)

למעלה