כתיבת תווים משמיעה

amiros

New member
כתיבת תווים משמיעה

היי לכולם, מישהו יודע האם ניתן לרכוש את המיומנות לשמוע יצירות ולכתוב אותן כתווים ? המורה שלי למשל שומעת קטע מיצירה פעם או פעמיים והיא כבר יכולה לנגן אותו. אני לא יודע אם היא כל כך טובה..האם בגלל שהיא כבר 30 שנה במקצוע או בגלל שפשוט "יש לה את זה". השאלה היא האם ישנה שיטה ? ספר - או מורה מיוחד ? אשמח לשמוע את תגובתכם. אמיר :)
 
לדעתי זה עניין של תירגול ונסיון

כמובן שיש אנשים שיש להם יכולת יותר טובה לנגן יצירות משמיעה (שמיעה אבסולוטית למשל מאוד עוזרת בנושא הזה). אבל אני יודע שאני, שאין לי שמיעה אבסולוטית, יכול לנגן, לפחות מלודיה, משמיעה ראשונה. ויחסית למאז שהתחלתי ללמוד מוזיקה, היכולת הזו השתפרה אצלי מאוד. לא יודע בקשר לספרי לימוד או מורים מיוחדים, זה פשוט עניין של נסיון, חשיפה למוזיקה, ריכוז ושמיעה טובה.
 

Mr Peiser

New member
יש תוכנה ממש מצוינת...

www.earmaster.com המליצו עליה בפורום תאוריה במוזיקה תורידי אותה. היא ממש פשוטה להפעלה ויכולה לעזור לך והיא גם בעברית.
 
אימון

זה עניין של אימון, תרגול, וכדאי מאוד: מורה. עם כל הכבוד שלי ללמידה בהתכתבות, ואין לי הרבה כבוד כזה, אין תחליף למורה בנושאים מסויימים.
 
למעלה