כתיבת תזה ועבודה עם המנחה

painblanc

New member
כתיבת תזה ועבודה עם המנחה

שלום לכולם א. בסיום שנת הלימודים הקודמת בחרתי נושא לתזה, (מתחום היסטוריה צרפתית במאה ה-20). בחרתי מנחה וקבעתי פגישה. הפגישה הייתה מאוד מוצלחת, למרות שהמנחה לא מכיר את נושא התזה הוא מאוד התרשם בבחירת הנושא וטען שהנושא יגיע עד לדוקטורט. המנחה הטיל עלי משימת קייץ לקרוא כמה שיותר ולהפגש בתחילת שנת הלימודים הנוכחית. ב. לאחר קייץ של קריאה ואיסוף חומר הגעתי מגובש לפגישה מוכן לתחילת קביעת תאריכים ומטלות שהמטרה לסיים ולמסור את התזה כתובה ב-18 לאוקטובר 2009. הפגישה הייתה די קצרה, בשעות הקבלה של הפרופסור. שוב חזרתי על הנושא המחקר ושוב נמסר לי שהנושא מאוד מעניין ויגיע עד לדוקטורט. הפרופסור טען שהתזה צריכה להיות פרק מהדוקטורט ושלמעשה עלי ללמסור לו טיוטה עד לפסח. בנוסף עלי כבר להפגש עם פרופסורים אחרים בכדי לבנות את וועדת הדוקטורת. הוא גם טען שמשום שהוא לא מתמחה בנושא המחקר הוא לא יוכל להנחות אותי לדוקטורט ועלי לפנות לפרופסור אחר. ג. ציפיתי בפגישה עם מנחה התזה לקבל כרגיל לוח זמנים להגשת ראשי פרקים, לאשרו ואז להתחיל להגיש פרק פרק. 1. האם יכול להיות שישנם מנחים הרואים את בתזה כעבודה סמנריונית מורחבת? 2. האם יש לי מקום לאכזבה? בתודה רבה מראש דב

משוש30

New member
אכן תזה בהגדרתה היא עבודה סמינריונית מורחבת

יכול להיות בהחלט שהיא תתפתח מאוחר יותר לדוקטורט אבל את והמנחה צריכים להחליט האם את עושה מסלול ישיר לדוקטורט או תיזה אם זו רק תיזה כדאי לא להרחיב יותר מדי ובאמת להתמקד בנושא מסוים, לחקור אותו ולסיים. אין לך מה לבנות עכשיו ועדה לדוקטורט (?!?!) אני מציעה שתכיני לוח זמנים שלך תשלחי אותו למנחה לאישור ותתחילי לעבוד. מקום לאכזבה תמיד יש אבל לא הבנתי לאיזה כיוון

למעלה