כתיבת תח"י.

ברור שמכוער.

אחרת לא הייתי טרול. אין סכוי שאצליח ללמד את ילדי לבד. (מה לעשות, אולי אם לא הייתי מכוער ..). בכל מקרה, מה שמפריע לי בשאלות מסוימות בפורום זה שאנשים שואלים על דברים שהם צריכים לדעת היטב בעת הלמודים. היתכן שבחלק מהמכללות לא מלמדים לכתוב תח"י? (כן, יתכן, ואותן מכללות בהן לא מלמדים את המורות לעתיד כיאות, צריכות להסגר כמובן). לפגוש בביה"ס מורות שאינן יודעות את שעליהן לדעת (ולצערי כמותן של אלו עולה ועולה משך הזמן), מעורר בי חשש שהילדים שלי יזדקקו להשלמת למודים מאסיבית ע"ח שעות השינה שלהם ושלי. כן, אני יודע שיש מורות שיודעות ומשקיעות. רובן סימו את לימודיהן לאחר מספר שנים של עבודה קשה, יזע ולעתים גם לילות של עבודה במשרה כלשהי .. אבל יש לא מעט מורות במערכת, שלפי הידע שהן מציגות, הן למדו בהתכתבות במכללת ברבי, וגם שם סימו על תנאי. כאשר מערכת החנוך אינה מתגמלת מורים על הצטינות, אלא על "מזל" בהתקבלות לעבודה בכלל, מה הסכוי שלכן, המורות היותר טובות (לילדים) לקבל תמורה על השקעתכן בילדים? על מה תקבלו גמול כספי - על הילדים שעזרתן להם "לשרוד" במערכת החנוך הרגילה? שהעברתן מהכתה הקטנה למסלול כדוגמת מב"ר (או אפילו ללמודים רגילים), או על השתלמות (נניח "השפעת קרני התיש על ביצי הירח") שעברתן כמעט מבלי להגיע להרצאות, רק כדי שתרשמנה 400 שעות חוג כלשהו? (לצערי, מורותי הנכבדות, התשובה היא ההשתלמות, ולא הילדים שלנו שבהשקעתכן הרבה זכו לתעודת בגרות וידע). מכאן נובע, שכדאי יותר לחפף, לא לבדוק עבודות, לא להשקיע כיאות בהכנת תח"י ושאר דברים נפלאים שעוזרים לילדים, ולהשקיע את הזמן בהשגת תעודות חסרות תוכן. ודרך אגב, אני שחצן למדי גם בחיי היום יומיים. (לפי תלונות השכנים - שנמאס להם לחלוף על הגשר בכניסה לשכונה).
 
כתיבת תח"י.

דיאנה, שלום. קיבלתי את ההודעה שלך. השאלה היא איפה בדיוק בפורום הנוכחי אני יכולה לראות דוגמאות לתח"י? ניסיתי להיכנס לכל ההגדרות ובאף אחת מהן לא מצאתי. תודה מראש.
 
ואת קוראת לעצמך "מורה"?

נמאס כבר מכל השרלטנים והשרלטניות המכנים עצמם "מורים" מהיכן ה"תואר" שלך? נרכש בלמודים בהתכתבות באוניברסיטת ברבי? נמאס כבר מכל מני "מורות" שמתגלחות על הזקן שיהיה לילדים שלי בעוד עשרים שנה! קודם כל למדו ללמד, לעשות את שנדרש מכם, (כולל גם כתיבת תכנית חינוכית יחידנית), בדקו שאתם מבינים את הנאמר והנכתב, שהנכן מודעות להשקעה הנדרשת ממורה טובה, ומוכנות לכך. מי שמתאימה לכך - הריני מסיר את כובעי בפניה. מי שלא - שתקום ותפנה מקומה למי שכן. מערכת החנוך שלנו אינה סובלת ממחסור במורות, מערכת החנוך שלנו סובלת ממחסור במורות טובות
 

Diana M

New member
ולעניות דעתך טרול יקר, מורות טובות

נולדות כאלה? אני מסכימה איתך כי חשוב שתהיינה במערכת מורות מעולות ובחינוך המיוחד בפרט. אך לשם כך הן צריכות להתפתח לכאלה. אף אחת לא מסיימת מכללה או אוניברסיטה ומייד הופכת למורה טובה. גם אם התיאוריה מוססת נהדר, עדיין חסר הנסיון וחיבור בין התיאורה למעשה. תח"י, או כפי שבחרת לכנות תוכנית זו בשמה המלא: תוכנית חינוכית יחידנית, צריך ללמוד להכין ורצוי לשם כך לקרוא כמה שיותר תוכניות בתחומים שונים. מאוד יפה בעיני ש יאנה המקורית עושה מאמץ ומחפשת דוגמאות, הייתי מצפה שיחזקו אותה ולא יגנו אותה בשל כך. דיאנה
 

nn10

New member
ולדברייך

א. אופן הביטויי שלך לא הגון ולא מכובד. זאת הבעייה העיקרית בחינוך. ב. תח"י נעשה מול כל ילד. כל מנהל בכיר מתייחס בעבודתו לדגם. וכל הלומד מהאחר- נתרם. מה שבקשה הכותבת...הוא רק להתייחס לדגמים.
 

Diana M

New member
יאנה יקרה, אני לא עוסקת בהעלת

חומרים פדגוגיים או טיפוליים לפורום. גם כך אני בקושי מספיקה להשיב על השאלות שעולות כאן. כן ניתנו כאן לא פעם הפניות לחיפוש דוגמאות תח"י בפורום מורים. מצרפת לך קישור, אישית לא חיפשתי שם ואיני יודעת האם אכן קיים. נסי להעלות את המילה תח"י או תוכנית חינוכית יחידנית לגוגל, לדעתי גם שם תמצאי שלל רב. באם תהייה לך בעיה בכתיבת תח"י מסויים לילד ספציפי, אשמח לנסות לסייע. דיאנה
 
זה חידוש! האם את בטוחה?

ככל הידוע לי: תל"א - תכנית לימודים אישית, לתלמידי הכתה הקטנה או בבי"ס לח"מ. תח"י - תכנית חינוכית יחידנית, לתלמידי שילוב הלומדים בכתה הרגילה.
 
תל"א

אני מחנכת בבי"ס לחינוך מיוחד. בעבר קראו לתכנית היחידנית שכתבנו תח"י, היום קוראים לתכנית זו תל"א. תכנית ליודים אישית. אינני יודעת אם יש הבדל בטרמינולוגיה לגבי סוגי הכיתות. יתכן שהצדק איתך. אבל בעבר קראו אצלנו לתכניות אלו תח"י.
 

Diana M

New member
היי אוף

לא יודעת מה היה קודם. כעת כפי שאבא של נמרוד כתב: תל"א, תוכנית לימודים אישית= כתות חינוך מיוחד ומוסדות חינוך מיוחד. תח"י, תוכנית חינוכית יחידנית= תלמידים משולבים בחינוך הרגיל. ברוכה הבאה אלינו. דיאנה
 
למעלה