כתיבת תל"א

נעה11

New member
כתיבת תל"א

למורים שביננו- האם מישהו מכיר מאגר של תוכניות לימודים אישיות =תל"א?

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני מחנכת כיתת cp ומכינה תל"א כל שנה לתלמידי. אין לי מאגר מכיוון שכל ילד הוא משהו אחר מחברו - במיוחד בחינוך מיוחד "פרופר". זה לא מקצועי בעיני להעתיק מאיזה מאגר. יש כללים לבניית תל"א ואני בונה זאת אחרי ישיבות צוות בינמקצועיות כאשר כל המורים המקצועיים וכל התרפיסטים נותנים חוות דעת וכולנו מחליטים על המטרות לאותה שנה. בהצלחה!

נעה11

New member
תגובה

כמובן שהרעיון אינו מאגר שיאפשר העתקת תוכניות באופן שרירותי. מתוך היכרות עם תוכניות עבודה מארה"ב ראיתי שיש להם אוסף של תוכניות שנמצאו יעילות במחקרים וניתנות למורים, כמובן תוך התאמה לילד הספציפי, וכך מורה עושה שימוש , תוך התאמה, בתוכניות מאוד מובנות שניבדקו. למשל, תוכנית שלבית שניבנתה על מנת לקדם הקשבה וריכוז בשיעורים לילדים עם ADHD. אני רואה בכך מקצועיות לשמה אם עושים שימוש בתוכניות שכבר נוסו ונבדקו (שוב- תוך שיקול דעת), לצד שימוש מושכל שכזה יש גם מקום לבניה רב מקצועית של תוכניות נוספות על ידי הצוות הבין מקצועי בכל בית ספר. מנסיוני האישי יש מקום לשמיעה של כל הצוות הבין מקצועי וגם להתייעצות ובניה משותפת של תוכניות קבועות שניבנות על ידי כמה מורות לחינוך מיוחד שלהם נסיון (קבועות במידה רבה אך שוב, יש מקום להתאמה) אני מכירה את האמירה שהמורה בחינוך המיוחד צריכה לבנות את החומרים בעצמה, אני רק חושבת שיש הרבה מקום לקבלה של חומרים מוכנים שניבדקו ונוסו כמובן לאחר שיקול דעת של המורה. מה דעתך?

papylove

New member
תל"א

אני באותה הדעה אם דליה. אני אמנם מלמדת בחינוך הרגיל (בתיכון) ולמרות שחומר הלימוד הוא אותו חומר אך תמיד יש התייחסות להספק משנה קודמת כמו כן אחרי ישיבות והתייעצות כללית של כל צוות בית הספר לעיתים בשנה מסויימת שמים דגש על נושא מסויים יותר ועל נושא אחר פחות כמו כן כל כיתה והיכולות שלה ברור שבכיתה הניגשת לחמש יחידות בספרות למשל ילמדו דברים נוספים ושונים מכיתה שניגשת רק לשלוש יחידות בספרות

יונה שו

New member
יש לי יש לי... .רעיון

כיוון שפעם עשיתי תל"א של כיתת אוטיסטים, קיים לי מאגר לא של תוכניות, אלא של אסטרטגיות איך לכתוב. אם את מעוניינת בעזרה, בשלד של התוכנית, זה אוכל לשלוח לך, או לענות לשאלותיך, להמליץ לך על דרך עבודה. בסופו של דבר באמת זה אישי, אבל הדרך יכולה להיות ברורה, גם אם זה שונה מאחד לשני.

נעה11

New member
תודה

בנתיים בניתי כבר את התוכניות לכיתתי לשנה הקרובה , הרעיון שלי היה יותר ברמה של חיפוש תוכניות מובנות שמורים מצאו כיעילות

למעלה