כתיבת תשובה בספרות מורחב (3 יח"ל)

matan21b

New member
כתיבת תשובה בספרות מורחב (3 יח"ל)

שלום,
רציתי לבקש את עזרת המנוסים שבכם, אלו שלומדים או שכבר נבחנו בעבר בבחינת הבגרות בספרות 3 יח"ל, ולדעת כיצד כותבים תשובה כמו שצריך? הכוונה היא לחלק של הנושאים הבין ז'אנריים שבו יש לענות על שאלה כללית ממספר סוגי ז'אנרים במקביל? האם יש מבנה קבוע לכתיבת השאלה?

בתודה מראש
מתן

jsaada100

New member
תשובה דומה

שלום לך ,

עניתי תשובה דומה קודם לכן; היות ואיני מומחה (או מתיימר לכך) למקצוע שאתה שואל לגביו, הייתי מציע לך לפנות למכרים / חברים אשר נבחנו בבחינה הנ"ל ולהיעזר בהם.

כמו כן, תוכל לפנות לביה"ס הקרוב לאזור מגוריך והמגיש תלמידים לבחינה הנ"ל ולבקש את עזרתם.

ושלישית - הייתי מחפש באינטרנט ובאתר של "יואל גבע" אחר הצעות לפתרונות לבחינות הבגרות במקצוע הנ"ל.

בהצלחה ,
יהונתן

תשובה

היי מתן,

באופן כללי, תשובה בנושא הבין ז'אנרי צריכה להיות בין 3 ל-5 עמודים והיא צריכה להכיל ניתוח של כמה יצירות והשוואה בין היצירות בהקשר לנושא שעליו נשאלת השאלה.
יש פסקת פתיחה, פסקה המציגה את הנושא הבין ז'אנרי ואז פסקאות של ניתוח היצירות.

matan21b

New member
תודה רבה,

ראשית, המון תודה על התשובה.
בנוסף רציתי לדעת האם יש סיכוי לרכוש ממכם מחוון לגבי כתיבת תשובה הכולל דוגמאות?

בתודה
מתן

תשובה

שלום מתן,

אינך צריך לשלם על זה, תוכל להיכנס לאתר של היחידה (כתוב: "הכנה לבגרויות" ב-google והאתר מיד יעלה לך) ולראות שם דוגמה לתשובה לבגרות בספרות בנושא בין-ז'אנרי.

בהצלחה!

matan21b

New member
שאלה נוספת

שוב, המון המון תודה, עזרת לי מאוד.

דבר אחרון שרציתי לדעת הוא האם מותר לי להכין דף עם היצירות שלמדתי (כמו שנהוג לעשות בספרות 2 יח"ל)?

תשובה

בחפץ לב.

אם אתה נבחן אקסטרני, אתה כבר תקבל דף עם הרשימה המלאה.
אם אתה נבחן משנה אינטרני, יהיה עליך לבוא עם רשימת יצירות שבחרת ולאשר אותם ע"י רכזת המקצוע.

למעלה