כתם אדום כמו שטף דם על הראש של דג זהב

tomash11

New member
כתם אדום כמו שטף דם על הראש של דג זהב

קיבלנו דג זהב לפני שלושה שבועות בערך.

קניתי לו אקווריום לא גדול כל כך, עגול, עץ פלסטיק קטן וחצץ שחור.
קניתי לו גם אוכל דגים (כמו פתיתים/עלים כאלה) ואני נותן לו מזה כמה עלים פעמיים ביום.

לפני שבוע בערך שמנו לב שהאקווריום שלו מלוכלך הרבה יותר מהרגיל.
שכן אמר לנו שזה כנראה שאריות של מזון.
אני מחליף לו את המים פעם בשבוע בערך, והפעם החלפתי לו אחרי כמה ימים.

שמתי לב שנהיה לו כתם אדום/בורדו על המצח/ראש, נראה כמו שטף דם (למרות שאין לי מושג מה זה באמת).

משיטוט באינטרנט הבנתי שמדובר במחלה כלשהי, אבל לא ממש הצלחתי להבין מהי, מה גרם לה, ובעיקר - אם יש משהו שאפשר לעשות כדי להציל את הדג הזה.

אני יודע שחלק אומרים כרגע לעצמם - "מה להציל, זרוק לפח, מקסימום תקנה דג חדש" - אבל אני לא רוצה להפטר מהדג הזה אם אני יכול להציל אותו, גם אם זה יעלה קצת כסף.

תודה מראש.

היי תומר :)

הטרנד הזה לחלק דגי זהב הוא רע.
רוב האנשים לא מודעים לתנאים שהם דורשים ומגדלים אותם בתת תנאים. הדגים הללו צריכים אקווריום בנפח גדול, לפחות של 150 ליטר עם עדיפות ברורה לבריכות. בנוסף הם מלכלכים המון, ולכן דורשים פילטרציה חזקה. אני מניח שאין לך פילטר אם מדובר באקווריום עגול (כלומר צנצנת..)

סביר להניח שאכן מדובר במחלה כלשהי בגלל התנאים הירודים (תמונה תעזור לנסות לאבחן במה מדובר), אבל לא בטוח שתצליח לעשות משהו בנדון, לפחות כל עוד הוא מוחזק בתנאים שלא מתאימים לו.
החלפות מים מרובות (של 30%- 40% מטופלים באנטיכלור) ושאיבת רפש יקלו עליו בתור התחלה, אבל זה רק ידחה את הקץ.

אם הוא היה בריא הייתי ממליץ להחזיר לחנות או למסור למישהו עם בריכה כדי שלא יסבול, אבל במצב הנוכחי אין לי תחזית יותר מידי אופטימית בשבילו, אלא אם אתה מכיר מישהו שיוכל לקבל אותו למרות מצבו או להשאיל לך אקווריום גדול עם פילטר כדי שתוכל לנסות לטפל בו.

נ ע ל

New member
למה שמישהו יגיד לעצמו "זרוק לפח"?

זו חיה, לא זבל... כל הכבוד שאתה דואג לו.

למעלה