כתם לידה

syavo

New member
כתם לידה

לביתי בת השנתיים יש כתם לידה על הישבן. הכתם שטוח (אינו בולט מעל פני העור) ולא שינה את צורתו מאז הלידה. (פרט לכך שגדל ביחד איתה). בביקור אצל רופאת העור המטפלת בה (היא סובלת מאסטמה של העור) היא העיפה מבט חטוף בכתם ואמרה שצריך לעשות לו ביופסיה ואולי להסירו. לשאלתי למה, היא ענתה שאם הוא נקודת חן אז כדאי להסירו למקרה שאולי פעם הוא יתפתח למשהו. ההליך כולו נשמע לי מסובך, כואב, מפחיד ואולי אפילו תראומטי. במיוחד מאחר ועכשיו הכתם לא מפריע. הכתם בערך בגודל של 4 ס"מ על 2 ס"מ והסרתו תשאיר צלקת גדולה. נשמע לי כי הסיבה ש"אולי פעם הוא יתפתח למשהו" היא לא סיבה מספיק טובה לעבור את כל התהליך.אני יודעת שאי אפשר לאבחן בעיות ע"פ תיאור אבל אשמח לשמוע את דעתך המקצועית ואולי לקבל הפניות למקומות בהם ניתן לקרוא על הנושא ולהבינו קצת יותר לעומק. תודה רבה מראש - שרון - אימא מודאגת.

שומה מלידה

אם זו שומה ולא כתם "קפה בחלב", וניתן להבדיל ביניהם, אזי מתישהו רצוי יהיה חכרתו. זה לא דחוף ואני ממליץ להמתין עם ההחלטה על כך לגיל 7 ואף יותר. אכן מומלץ לכרות מתישהו טרם הבגרות בשל החשש, שאמנם יחסית נדיר, לשינוי לממאירות.

syavo

New member
תודה על התגובה- ו....שאלה נוספת

ע"פ תגובתך ניתן להבחין בינהם - האם הכוונה להבחנה ע"י ראיה או ע"י ביופסיה? אם החשש לשינוי הוא נדיר, האם לא עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא?

למעלה