כתם שנשאר לאחר הסרת נקודת חן

omrikush2

New member
כתם שנשאר לאחר הסרת נקודת חן

שלום רב

אני בחור בן 20.5, לפני כש4 חודשים בערך עברתי הסרת נקודת חן בקופח כללית באמצעות מחט חשמלית.
במקום נשאר מעין כתם בצבע חום (צבעה של הנקודה). לומר שאני מרוצה ב100 אחוז? לא, אבל חושב שהתוצאה הרבה יותר טובה ממה שהיה לי,
ולכן אני לא מתבאס עד הסוף. השאלה היא אם אפשרי לעשות משהו במצב הקיים, ע"מ למזער את הכתם שנשאר ולהבהיר אותו אולי לצבע העור שלי ע"מ
שלא יהיה בצבע החום הנוכחי וזה לא יבלוט.

תודה רבה, מצ"ב תמונות

מחט חשמלית

היי עומרי,
התמונה מטושטשת ואינה ברורה.
לא ניתן להעריך מהו הנגע הראשוני, "נקודות חן" לא מסירים בעזרת מחט חשמלית.
אני מסיק כי מדובר בנגע עורי דוגמת סרח עור או נגע בעל מרכיב של כלי דם, אם כך הדבר הכתם הינו תהליך בתר דלקתי
ועם הזמן יתבהר. ממליץ לך לשוב לבדיקת רופא עור.

omrikush2

New member
תשובה

שלום דוקטור
מה זא נקודות חן לא מסירים באמצעות מחט חשמלית? אם לא, אז באמצעות מה? איך זה ייתכן הרי כל רופא עור איתו דיברתי עד היום הסביר שנקודות חן מסירים באמצעות מחט חשמלית/לייזר/חנקן, ולי התאימו את שיטת המחט בהתאם לנקודה שהייתה לי. כרגע המצב הוא שנשאר לי כתם בצבע חום כהה במקום בו הייתה הנקודה, האם התשובה הסופית שלך היא לחזור לרופא עור להתייעצות ?

תודה

שומה / נקודת חן

אנסה להסביר,

נקודת חן היא מושג שגור המבטא סוג של ״לשון נקיה״ לשומה עורית כהה הממוקמת בפנים (ראה ערך נקודת החן המפורסמת של מרילין מונרו). מבחינה רפואית מושג זה מבטא סוג של שומה הנקראת ״שומה מלנוציטרית״.

השומה או נקודת החן אם תרצה, אינה מוסרת בעזרת מחט חשמלית / לייזר / חנקן נוזלי או שיטה הרסנית אחרת מהסיבה הפשוטה שנגע זה, במידה ומוסר, מומלץ לבחון בצורה מיקרוסקופית (הנגע מוסר בצורה כירורגית ונשלח למכון הפתולוגי).

יש שימוש מוטעה במושג זה לנגעים עוריים שונים ומכאן הבלבול.

לעניינך, סביר להניח כי הכתם הינו תוצאה של תהליך בתר דלקתי, איני יודע מהו הנגע הראשוני אשר טופל במחט החשמלית ולכן איני יכול לייעץ לך במקצועיות על המשך הטיפול.
לצורך זאת עליך לחזור לרופא המטפל.
רפואה שלמה !

omrikush2

New member
אחזור לרופא

אחזור לרופא המטפל ולהתייעצות עם עוד רופאים. תודה רבה דוקטור ויום טוב.

למעלה