כתמי לידה - המנגיומה

linardo11

New member
כתמי לידה - המנגיומה

בתי נולדה לפני כחודש וחצי ועל מצחה הופיע נקודה אדומה מעל העין. הנקודה גדלה ובולטת יותר כיום ולפי הבנתי זה המנגיומה. כיצד אפשר לדעת האם כתם הלידה הזה הוא המנגיומה או מסוג שאינו עובר שנקרא PORT WINE STAIN ? מה ההבדל ביניהם ?

ליאתי25

New member
ראשית כל מזל טוב ../images/Emo140.gif

האם ביקרתם אצל רופא לבדיקה הכתם? רצוי שתפנו לאחד המומחים בתחום(ד"ר לפידות או ד"ר אמיתי) שייתנו לכם חוות דעת על סמך ראיה של הכתם ולבינתיים אפשר לקרוא במאמרים על ההבדל בין הכתמים. בגדול, פורט יין הוא כתם שלא עובר לבדו וזקוק מהר ככל האפשר לטיפול בלייזר והמנגיומה כתם שגדל עד גיל שנה בערך (יש שטוחים ויש בולטים מעל העור) ומתחילה להספג בעצמה בד"כ קורה אחרי גיל שנה (ביתי בת 11 חוד' והמנגיומה שלה כבר מתחילה להספג). אשמח לענות ולעזור

linardo11

New member
כתם לידה

אומנם באיחור אבל גם לך מזל טוב . בקשר להמנגיומה של ביתך היכן היא הופיעה ומה היו השלבים של ההתפתחות של ההמנגיומה האם היא הלכה והתנפחה , האם הצבע שלה השתנה ואיך טיפלת בה? האם אמרו לך שישאר סימן ? נ.ב. :צירפתי גם תמונה.

ליאתי25

New member
לביתי יש 2 המנגיומות, אחת בלחי ואחת

על הזרוע. ביתי נולדה עם ההמנגיומות וישר ראו אותן. ההמנגיומה בלחי שטוחה לגמרי כמו נימי דם, שהיא נולדה היא היתה בצבע אדום בהיר ולאט לאט נהייתה אדומה מאוד מאוד ובולטת ולפני כחודש התחלנו לראות נסיגה והיום ההמנגיומה בצבע אדום בהיר אבל עדיין רואים אותה היטב. לגבי ההמנגיומה על הזרוע, היא יותר בולטת אבל גם בה אנחנו רואים נסיגה קלה. ששני נולדה אמרו לנו שההמנגיומות יגדלו מעל העור ותהיה להם צורה של תות, למזלנו זה לא קרה והן נשארו שטוחות למרות שגם ככה כל אחד חייב לשאול מה יש לה
לפני שלושה חודשים היינו אצל ד"ר לפידות והוא אמר לנו שאם לא נראה נסיגה בהמנגיומות עד גיל שנה וחצי נוכל לטפל בלייזר, כל טיפול אורך 30 שניות וביתי זקוקה ל- 3 טיפולים והסיכון בזה שיכולה להשאר צלקת קטנה. לבינתיים אנחנו רואים שיפור ומקווים שלא נצטרך לעבור טיפולים. לא הצלחתי בתמונה שצירפת לראות את ההמנגיומה, אשמח אם תצרף תמונה יותר ברורה.

linardo11

New member
תודה על התיחסותך

אני מודה לך על התיחסותך ועל תגובתך . אני בדאגה שבגיל מתקדם יותר, זה יגרום לה לביטחון עצמי נמוך וללעג מהסביבה. אני מקווה שבעתיד הכל יעבור גם לביתך וגם לביתי ושנשכח בכלל מה זה המנגיומה....אמן!!! לגבי התמונה ,זה הכי טוב שיכולתי לצלם,אז אם יש לך אולי תמונה של ביתך אני אוכל לראות אם זה דומה לשל ביתי.

ליאתי25

New member
גם אלו היו החששות שלי בהתחלה

שיצחקו עליה וכו'... אבל לתדהמתי זה לא ככה, אנשים מתעיינים ושואלים מה יש לה ולא נרתעים. אני בטוחה שנשכח מה זה המנגיומה במהרה (מקסימום עד גיל 9)
מצרפת לך תמונה של ההמנגיומה של ביתי לפני כמה חודשים, היום היא מאוד בהירה ולא נראית בתמונות.

linardo11

New member
המנגיומה

תודה . יש לך בת ממש מתוקה .בת כמה הבת שלך עכשיו שהכתם ממש התבהר ? הפנתי שאלה באחד הפורומים בנוגע להמנגיומה והוצע לי לחבוש את ראשה של ביתי בתחבושת אלסטית וכך ההמנגיומה תתכווץ יותר מהר .שמעת על זה במקרה משהו?

ליאתי25

New member
הבת שלי עכשיו כמעט בת שנה והכתם

התחיל להתבהר בסביבות גיל 10 חודשים, משבוע לשבוע הוא נסוג. לא שמעתי על חבישה בתחבושת אלסטית וזה גם נשמע הזוי קצת... לכן, עדיף להתייעץ עם רופא מומחה בעניין שלא ייגרם נזק כלשהו.

למעלה