כתף

גלעד ק

New member
כתף../images/Emo12.gif

איזה תרגילים אני יכול לעשות בחדר כושר שלא יסכנו את הכתף(הרופא בדק וזה כנראה קרע בגיד) המכשירים שאני עושה הם:1 דלתא 2פרפר 3 לחיצת חזה עם משקולת חופשית 4כפיפות מרפק כנגד משקולית יד 5 מכשיר שאני יושב על כיסא מחזיק בשתי ידיות ומושך לכיוון החזה 6פולי עליון ותחתון 7שכיבות סמיכה ועוד כמה מכשירים שאני לא יודע איך לתאר איזה מהמכשירים שציינתי מותר לעשות בתודה מראש גלעד ק

דורון K

New member
לדעתי...

אתה צריך לשאול את עצמך עד כמה אתה יכול לתת מנוחה לאזור,ועל פי זה לחשוב האם כדאי להתאמן-מאחר שאלה פציעות ידועות לספורטאים תחרותיים שהופכות ללא מנוחה להחלמה, לפציעות חמורות יותר(כרוניות). לספורטאי תחרותי אין ממש אפשרות לנוח,אתה צריך לבדוק לדעתי עד כמה אתה יכול לקחת מנוחה.

תיקון קל

פציעות חמורות יותר לא חייבות להיות פציעות כרוניות. העמסת יתר: נקרא גם פציעה אקוטית הנה פציעה שנראית לעין כגון דם, הפסקת נשימה וכו´. הפציעה היא עקב העמסה חד פעמית מעבר לטווח הפזיולוגי של הרקמה (מספיקה גם פעולה חד פעמית), הטווח הפזיולוגי של הרקמה יכול להיות אורך, טווח תנועה או חוזק. שימוש יתר: נקרא גם פציעות כרוניות , זהו לא אירוע חד פעמי, פציעה זו נגרמת בד"כ מטעויות קטנות לאורך זמן. פציעה זו לא נראית לעין . בשימוש יתר התנועה נעשית בטווח הפזיולוגי אבל לא בצורה הנכונה או יותר מדי.

קרע בגיד

הדבר החשוב ביותר שכחת לציין, באיזה גיד יש לך חשש לקרע ? קרע בגיד ה-Supra Spinatus שכיח אצל ספורטאים כגון זריקת כידון, הדיפת כדור ברזל וכו´. יכול להיות גם פציעת של שימוש יתר: אזורים בין שריר לגיד או בין גיד לעצם הם בד"כ פגיעים יותר מקרע בשריר או בגיד. במצב של דלקת יופיעו 5 סימני הדלקת כאשר בעיקר תהיה לנו נפיחות והמקום יהיה חם וכן פגיעה בתפקוד האיבר (כפי שציינת). דלקת בגידים שכיחה באזור המפשעה וגם בגיד של ה-Supra Spintus. אבל זה רק תאוריות, גש לרופא ובדוק בודאות מה יש לך וחזור אלי, אחרת נוכל לעשות יותר נזק מתועלת. רמי

גלעד ק

New member
קרע חלקי בגיד

יום חמישי יש לי צילום אולטרסאונד ורנטגן ואז אני יוכל לדווח באיזה גיד בידיוק יש קרע חלקי אם בכלל. היום כבר כמעט לא כאב הכתף אבל היו קנקים אז יכול להיות שזה כלום או משהו רציני. ורמי דרך אגב התוכנית שנתת לי לשרירי הבטן עשתה פלאים(אני מודה לך מקרב לב) כבר לא כואב לי הבטן באימונים וגם הרגשתי שהשרירם יתחזקו אני ימשיך עם התוכנית הזו עוד שבועיים ואז יוסיף לכל התרגילים משקולת 2.5 (זה נחשב לשינוי תוכנית או שצריל לשנות את התרגילים?)

שינוי תוכנית

הוספת משקל אינה שינוי תוכנית, המשך בתוכנית הזאת עוד מספר שבועות, אתה יכול להוסיף משקל כל שבועים, אבל אל תגזים. חזור אלי בסוף התוכנית ונראה איך מתקדמים לגבי הפציעה: קרע חלקי – יכול להתרפא לבד. קרע מלא – אינו יכול להתחבר לבד מצריך התערבות כרורגית. עדכן אותנו

גלעד ק

New member
עידכון

הממצאים של בדיקת האולטרסאונד הן כדלקמן: long tandon of biceps muscle:הודגם נוזל בלתי צלול בכמות קטנה מסביב לחלק אינטרא ןאקסטרקפסולארי subdeltoid-subacromian-bursa:הודגם נוזל בכמות קטנה אי סדירות גרמית חוץ מזה הכול תקין. מה זה אומר זה פציעה חמורה?

פציעה

נשמע לי פציעה חמורה, אבל קשה לי לדעת מהנתונים הנ"ל. אי סדירות גרמית יכולה להיות דלקת או משהו מולד, לגבי הנוזל מחוץ למפרק הוא גם יכול להצביע על דלקת. המלצתי היא לגשת לרופא המטפל או לאורטופד, כאמור לא ניתן לתת חוות דעת על סמך האולטרסאונד בלבד ללא בדיקת גופנית מקיפה. מנסיוני זה נשמע כמו דלקת, בד"כ שיש דלקת יש הפרשות של נוזלים. הנושא מורכב הרבה יותר לכן גש לאורטופד. בהצלחה ועדכן אותנו

למעלה