כתר צלעות בתנור - הבטחה ....

noamic

New member
כתר צלעות בתנור - הבטחה ....

אז כמו שהבטחתי לדווח מהשטח על כתר הצלעות שנצלה רק אתמול... הכתר היה במשקל של כ 2 קילו. משחתי אותו ברוטב של שמן זית שום פלפל מלח טימין ורוזמרין ולתנור חם מאד 250 מעלות לרבע שעה. אח"כ הורדתי חום ל 200 מעלות ונתתי לו עוד כ 45 דקות. האמת - כל 10 דקות בדקתי - והוצאתי כשוורוד. היה די קשה לחתוך - והכתר - שמאד יפה להגשה כמו שהוא - הפירוק והחיתוך היו לא הכי בסטייל.... יצא טעים מאד מאד.
 

clcl

New member
מתכון: כתר צלעות טלה בתאנים

מתכון: כתר צלעות טלה בתאנים החומרים: (6 מנות): 12 צלעות טלה בנתח אחד שמן זית 1 גבעול רוזמרין 1 שן שום כתושה 12 תאנים טריות אופן ההכנה: חושפים את העצמות בקצה כל צלע ומעגלים את הנתח לכתר, כך שהעצמות יפנו כלפי חוץ. קושרים היטב (אפשר לבקש מהקצב‭.(‬ עוטפים כל קצה עצם ברדיד אלומיניום. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות‭.(‬ מורחים היטב את נתח הצלעות בשמן זית ובמעט שום. מניחים את גבעול הרוזמרין על הכתר ואופים 30-35 דקות (בהתאם לגודל הצלעות ומידת הבישול המועדפת‭.(‬ כ-15 דקות לפני תום הבישול מוציאים את הצלעות מהתנור ומסדרים סביבן את התאנים. מחזירים לתנור. מגישים את הכתר לשולחן, עטור בתאנים. חותכים נתח של 2 צלעות לכל סועד ומגישים לצידן 2 תאנים. הערות: מנה חגיגית במיוחד, הדורשת מעט תשומת לב וכמעט אפס טרחה (במיוחד אם יש קצב מיומן שיקשור את הנתח‭.(‬ מקור המתכון: רותי קינן
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif שמח לשמוע שהצליח לך

לחיתוך בשר אחרי צלייה ארוכה מומלץ לחכות כ-10 דקות לפני שחותכים אותו.
 
למעלה