כתר קדמי נשבר

כתר קדמי נשבר

שלום רב, יש לי כתר קדמי (שן קדמית שמאלית) במקום שן שעברה טיפול שורש לפני שנים רבות. הכתר מתנדנד והוא כנראה שבור. אני כבת 50 ויש לי דלקת חניכיים קלה יחסית ללא שיניים מתנדנדות נוספות. יש לי כתר אחד נוסף בלסת העליונה (השן הרביעית ימינה אחרי המקום בו נמצא הכתר השבור). רופא שיניים הציע כאופציה עדיפה שתל במקום הכתר השבור. אני ממש לא מתלהבת מזה. האם לא ניתן לבנות כתר חדש על השורש בלי לפגוע בשיניים נוספות? אילו אופציות נוספות עומדות לרשותי? אודה על הסבר. תודה. תודה

שאלת המשך: האם הגורם לשבר יכול להיות

שיננית שעבדה על השיניים שלי בצורה מאוד אגרסיבית? רק לפני כחודשיים-שלושה הייתי אצלה לניקוי שיניים. האם יכול להיות שניקוי החניכיים גרם לסדק בכתר? אגב, היא עבדה עם חומצת לימון או משהו דומה והתיזה לי על כל הפנים. מזל שעצמתי עיניים ושהיו לי משקפי ראייה, אחרת החומר היה נכנס לתוך עיניי. אני לא מבינה איך נותנים תעודה למישהו שעובד בצורה כזו.

שנניות באמת רעות

אצלי היו כמה שיננית.. ותמיד זה היה עם כאבים ובסוף הטיפול לא הרגשתי שינוי מי יודע מה. בפען האחרונה שהייתי אצל שיננית במרפאה של הכללית .. כמעט יצאתי איתה..התברר לנו שאנחנו מכירים עוד מגיל 15 מהפנימיה
והטיפול אצלה לא משהו. ועוד משחקת לי אותה חכמה..אמרה לי שיש לי נסיגת חניכיים ... לפני כמעט שנה הרגשתי כמו ריגשות לקור ולחום הייתי אצל רופא שיניים אחד הטובים שפגשתי בחיים שלי עשה לי ניקוי אבן-בלי כאבים בכלל! הרגשתי אחרי זה מצוין.

כתרים שבורים וטיפולי שיננית

יהודית שלום. כתר שבור ומתנדנד דורש טיפול והתיחסות. לא תמיד ניתן לבצע כתר חדש על אותו השורש. מידת השבר, העששת, מצב החניכיים ואיכות טיפול השורש הם שיכוונו את הרופא לקבלת ההחלטה הנכונה במקרה. גשי בהקדם לטיפול - הנזק עלול לגדול ! אשר לטיפולי שיננות. כשהשיניים תקינות והשחזורים מבוצעים כהלכה - טיפולי השיננות והסרת האבנית אינם מסוגלים לגרום כל נזק !!! אבל, לעיתים מתגלה נזק שכבר קיים בפה ואיננו מודעים לו דווקא בטיפול להסרת האבנית. חשוב להבין - הבעיה היתה קיימת עוד קודם לכן ובוודאי שלא נגרמה על ידי השיננית. ניקוי להסרת אבנית אינו מסוגל לגרום לסדק בכתר או בשן. חשוב לבצע בדיקה אצל הרופא לפני ביצוע טיפול להסרת האבן. בוודאי אצל מתרפאים שזה זמן רב לא ביצעו טיפול שכזה ו/או שיש להם בפה כמות רבה של שחזורים.

למעלה