כתת אוטיסטים בתל השומר

• פותח הנושא smaj
  • פורסם בתאריך

smaj

New member
כתת אוטיסטים בתל השומר

האם מישהו מכיר את המסגרת ויכול למסור עליה פרטים? האם אלו ילדים הנמצאים באישפוז?מדוע המסגרת שייכת לבית החולים? תודה מראש, סמדר

imashelo

New member
מדובר בקומפלקס של מספר כיתות גן

לילדים בני 3 עד 7 לערך. הילדים אינם מאושפזים, אלא מגיעים בכל בוקר כמו לכל גן רגיל. מתקבלים לשם ילדים בכל הרמות, כולל ילדי pdd בתפקוד גבוה. מה שמייחד את המקום, בניגוד לגנים אחרים שאני יודעת עליהם, היא חלוקת הילדים לכיתות לפי רמות תפקוד, כך שיווצרו כיתות הומוגניות ככל האפשר. אין להם תכנית שילוב בגנים רגילים, למעט השנה האחרונה לפני שהילד עוזב את המסגרת. הגן שייך למשרד הבריאות, וזו כנראה הסיבה למיקומו. יש משהו מרתיע בשייכות לבי"ח, ועוד ליחידה פסיכיאטרית, וגם להגדרתם את המקום כמעון יום פסיכיאטרי. אבל צריך לנסות ולהסתכל מעבר להגדרות היבשות. אני התרשמתי שהמקום הומה ושמח, זאת בניגוד לגן אחר ממנו יצאתי כשאני מדוכאת מאוירה של שקט וניכור. אבל יש להודות שאני עצמי חוששת מלסמוך רק על ההתרשמות שלי
. כדי להתקבל לשם צריך לפנות אליהם (היחידה לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר), ולאחר פגישה ראשונית מחליטים האם לזמן את הילד לאבחון מקיף כדי לבדוק את מידת התאמתו למקום. אני מניחה שלשנה הקרובה כבר מאוחר מדי.

למעלה