כת, מהי ומה כוחה

מרי לי

New member
כת, מהי ומה כוחה../images/Emo35.gif

ראיתי את ההודעה (עם קובץ DOC מרתק) בפורום תיאולוגיה ודתות שונות. מה יש לכם לומר

מרי לי

New member
משפט לדיון: אינפורמציה

אינפורמציה – היא מזון לשכל, המחזיקה את המוח שלנו במצב פעיל. בהעדר אינפורמציה, המוח לא רק שאינו מסוגל לגבש דעה עצמאית, אלא גם מאבד את כושר החשיבה. (ציטוט מהמאמר) כשהייתי בבית ספר דתי תמיד אמרו לנו שאסור להטיל ספק בתנ"ך, וגם לא במשנ ובגמרא לדעתי בכל הדתות והאמונות הדבר קיים. תמיד ראיתי את זה כפחדנות, וזה מה שגרם לי לחשוב ולהטיל עוד יותר ספק במה שלימדו אותי בביה"ס דווקא כאשר החלתי להטיל ספק ולשאול שאלות מצאתי תשובות. האם גם לכם קרה שאמרו לכם לא להטיל ספק במשהו מסויים

כתות..

בתור אחד שלמעשה היה בכמה כאלה אני יכול לומר שזה מבוסס על מניפולציות. אבל זה רק יכול לעבוד על אנשים מבולבלים, על אנשים שלא יודעים מי הם והכת נותנת להם כביכול את הישועה, זה אנשים שמוצאים את עצמם בכל מיני מקורות מחוצה להם. הסוד זה גם כת אגב.. או לפחות יש בזה סממנים של כת.. התחלתי לראות את זה כשאמרתי פעם למישהו שהסוד זה סתם דפוק, והוא התעצבן והתחיל להתגונן. למה הוא התעצבן? כי אותו המישהו הפך את הסוד לחלק מהזהות והאמונה שלו, ולהגיד משפט כזה זה ממש לאיים עליו ועל מה שהוא מאמין בו.. ולכן אותו בן אדם כעת צריך לצאת במסע אלים כדי להוכיח שזה לא דפוק.. ושהוא לא דפוק.. ושהאמונות שלו לא דפוקות .. רק בגלל שהוא מבלבל את מי שהוא, עם רעיון. כשלי אומרים שאני מזעזע .. אני מבין .. כשאומרים לי שאני מדהים .. אני מבין .. בשני המקרים זאת הדיעה של הבן אדם השני.. איך זה קשור אלי? אינפורמציה, זאת היכולת האנושית שלנו לספר ולהאמין לסיפורים. בכלל אינפורמציה זאת מילה מרושעת.. כי היא מתיימרת לומר "אני האמת". כל כך הרבה שנים האמנו באינפורמציה שהסתברה אח"כ כשגויה .. שהעולם שטוח, שהכוכבים זה אלים, שכדור הארץ נמצא במרכז היקום ועוד ועוד.. אינפורמציה זה לא מידע, זה בידור. האם אפשר לדעת בוודאות שהעולם עגול? אתם לא רואים שזה רק סיפור?.. הנה אני יושב בחדר.. אפילו לא יכול לדעת בוודאות שיש רחוב בחוץ.. ומספר סיפורים על כך שהעולם עגול.. מה המציאות של זה חוץ מתמונות והדמיות בתוך הראש שלי? ההזדהות עם המחשבות .. זאת הצרה, אם אני מזדהה עם המחשבה שהעולם עגול בעודי יושב בחדר אז נגמר הסיפור, אני יותר לא יכול לפקפק בזה ואני מאבד את עצמי בתוך הסיפור. אז בהקשר לכת .. העניין הוא היכולת שלנו להאמין לסיפורים. וגם התוכנית האהובה בארץ - "החדשות" היא תוכנית שמספרת סיפורים .. ואנשים יושבים בבית ואומרים לעצמם שזה העולם האמיתי. זה לא העולם האמיתי .. זה פשוט מה שמרגש לראות. אנשים מסויימים לפחות. אישית אני מכור לתוכניות מדע בערוץ 8.. ואני יושב מול זה, צוחק, מאמין, נהנה ... אבל שלא יהיה ספק, גם זה .. בסך הכל סיפורים. בידור. כולנו ילדים קטנים.

AlteX

New member
לכולנו אומרים את זה, מהגיל הרך

לא תמיד ישירות, לרוב דרך כל מיני מסרים סמויים שהינם בבסיס של החינוך שרוב בני האדם המערביים מקבלים. כמעט כולנו דתיים. הדת הכי גדולה בעולם המודרני היא דת המדע - אמונה ללא סייג בכל מה שמוגדר כ"מדעי". עקרונית, אני בעד לפקפק בכל דבר, כולל הפקפוק עצמו, וכולל העקרון הזה... או כמו שכתב מדען החלל - אין אמת, הכל סיפורים, וגם זה סיפור. השאלה היא לא האם הסיפור הוא אמת (כי כל סיפור הוא רק סיפור), אלא מי מנהל את מי - אני את הסיפור או הסיפור אותי? אם אני זה שמנהל את הסיפור, אני גם יכול לשנות אותו איך שאני רוצה ומתי שאני רוצה כדי שהוא יקדם אותי לעבר המטרות שלי ויעזור לי לצמוח.

רק ש..

גם המטרות שלך זה סיפורים.. סיפורים שאתה מאמין בהם.. אבל סיפורים.

AlteX

New member
בהחלט

שוב - השאלה היא מי מנהל את מי. והאם אני הופך את המטרות שלי ליותר חשובות ממני... אני לא.

למעלה