בלי קשר להייטק, אני רואה מגמה אצל הדור הצעיר, מתכוון לדור של הילדים שלי שהם בגיל תיכון-סיום תיכון. בעיניי המגמה היא של הרחבת פערים מאוד גדולה. יש 10-20% "נורמליים". הם אלה שהולכים ל8200 לטיס או לשלדג, להייטק, לתארים הנחשבים, ודוחפים קדימה. השכבה הזאת לא נשחקה בשנים האחרונות.
אבל מה שהיה פעם שכבת הבינוניים, הפכה להיות תחתית הפח. לא קוראים ספרים, לא מסוגלים לפתור תרגיל חשבון פשוט, לא מסוגלים להתרכז בכלום, אפס מסוגלות ללמידה עצמית, בורות מביכה בכל התחומים, כולם מאובחנים וגם הריטאלין לא ממש עוזר. בעיניי אלה דרדרו את הדירוגים שלנו לתהום. לצערי אני רואה את זה אצלי בבית גם.
זה מתכתב עם המגמה העולמית. כמו שצ'ו כתב, התחזיות משתנות ולא בהכרח מתאמתות. צפו שרובוטים יחליפו פועלים ועובדים אבל בפועל המהפכה הרובוטית לא הגיעה ונמצאת רחוק מאוד מאיתנו. אפילו הרחפנים, הנהגים האוטונומיים שכבר 15 שנה בפיתוח כזה או אחר לא ממש ממריאים. לעומת זאת, תפקידי הביניים: מנהלי השקעות, סוכני נסיעות, מנהלי חשבונות, תמיכה טכנית, פקידים למיניהם שבעבר דרשו השכלה והכשרה הולכים ונעלמים.
לדעתי המדינה צריכה לעשות פיבוט רציני. להחיות מחדש את המגמות המקצועיות: טכנאים, מכונאים, חשמלים, נגרים ולצמצם מגמות עיוניות ותעודות בגרות "בכוח" עם ממוצע 60 שזה חסר תועלת לחלוטין בעולם שלנו.
חבל שיש ביקוש גדול למקצועות כפיים ומשכורות טובות אבל הילדים מנותבים למגמת גיאוגרפיה או קולנוע "כי זה הכי קל".