לאבא...

lilush1

New member
לאבא...

איזו מילה חזקה זו...כמה עוצמה יכולה להסתתר במילה בעלת 3 אותיות. אבל אתה הקטנת את המושג בעל העוצמה והפכת אותו לחסר ערך. איך יכולת לקחת משפחה כה מלוכדת כה מאושרת ולהרוס אותה משרשה. איך יכלת לקחת את הילדים שלך, למחוק כל חיוך שהיה על פניהם, להרוס את טיפת הבטחון העצמי שהיה להם. אתה שם לב שאני לא כותבת לך בגוף ראשון, עד כדיי כך לא אוכל לסלוח לך. כעס זה רגש יותר חזק מאהבה, הוא מחביא בתוכו את כל אותם הרגשות שמורכבות מאהבה ושינאה גם יחד. אתה זה שהיה צריך לשמור עלי, לדאוג לי, לרדוף אחריי כל מי שיפגע בי. ולבסוף מי שפגע יותר מכל זה אתה. הרסת את המשפחה הנפלאה שהייתה לי, ניפצת את כל אותם החלומות שיש לילדה. אל תחייך לעצמך יותר מדיי, אנחנו התגברנו. מן הרגע הראשון שיצאת מאיתנו, התחלנו להרים ראשנו מעלה. ואט אט, החיוך שב לפנינו, הבטחון העצמי גם הוא חזר. והיום כל אחד מאיתנו מחכה רק לרגע אחד.. שתזדקק לנו ואנו נטרוק לך דלת בפרצוף, כמו שעשית לכל אחד מאיתנו בתור ילדים. אף פעם לא שלך.. בתך המאוכזבת

black ross

New member
אבא.............

זו אחת המילים בעלות הכי הרבה משמעות שיש בחיינו או יותר נכון שאמורות לתפוס משמעות גדולה בחיינו אבל............. יש מצבים שמה לעשות וזה לא ככה ........... אבל יודעת מה ......... יותר טוב לי ככה אני לא הפסדתי כלום בעצם הרווחתי תמיד אומרים אמא יש רק אחת במקרה שלך אבא יש רק אחד אז יש לי מה להגיד על המשפט האידיוטי הזה ....... במהלך חיי ניתנה לי הזכות להכיר אנשים שונים ששימשו לי כהורים במהלך דרכי ככה שהוכחתי שיש יותר מזוג הורים אחד........... מאמי תלמדי לסלוח............. אבל לעולם לא לשכוח..............

lilush1

New member
אצלי זה בדיוק הפוך...

אני אולי אוכל לשכוח, אך לעולם לא אסלח. אני יודעת שלשמור בתוך עצמך כעס וטינה, זה לא בריא. אך שאדם שהוא בשר מבשרך פוגע בך בדרך בלתי הפיכה, לא סולחים. אני לפחות לא אוכל. שלך לילוש

lilush1

New member
לעיתים, לא ניתן..

כמה פעמים ניתן לסלוח לאותו אדם, על אותה טעות? ניסיתי הרבה פעמים, לא ניתן לעשות זאת כל פעם מחדש. לילוש.

לפעמים גם הסליחה קשה

לפעמים המועקה רודפת אותנו ולא מרפה מאד קשה לסלוח למישהו שפוגע בנו. במיוחד לאור העובדה שהטעויות חוזרות על עצמן.

נער פלא

New member
גלגול למטה ../images/Emo91.gif

בתגובה לשאלה של אניהו כמה שורות למטה... (15שורות לערך)כתבתי את שאני חש היום . לאחר שפעם הרגשתי את מה שאת מרגישה היום . מומלצ לך ,לפני שאת עושה דברים שאולי תתחרטי עליהם בעתיד ... כמוני ולו רק בכדי לדעת את מה שאני מרגיש היום .. עם הרבה עידוד ממני אלייך .. פלא

lilush1

New member
כשמך כן אתה..

קודם כל רוצה להגיד תודה על העידוד. ושנית, כל הכבוד לך שהצלחת. אני ניסיתי הרבה פעמים, לא יכולה עוד. אתה יודע, שאבא מכה אותך ללא הפסקה במשך כל הילדות שלך, אתה עדיין ילד, אתה מסוגל לסלוח. הפצעים מגלידים, הכחולים חולפים עם הזמן. אך שאתה גדל וכל מה שהוא עושה זה לפגוע בך, ולהשפיל אותך, הצלקות הללו לא עוברות, ולא נראה לי שיעברו אי-פעם. תודה בכל אופן. לילוש.

lilush1

New member
לא..

אבא באמת צריך להיות גיבור, במיוחד בחלום של ילדה קטנה. רק ששלי, לא היה, הוא היה ממש רחוק מזה. לילוש.

black ross

New member
אני מתנצלת.......

נסיכה התגובה שלי גררה תגובות שכנראה ציערו אותך עושה רושם שאנשים בפורום לא ממש הבינו את התגובה שלי אז .......... כשאמרתי שצריך לסלוח אבל לא לשכוח התכוונתי שבעצם זה שהיא תסלח היא תוכל להיות אדם יותר טובכי היא מעל להתנהגות של בני האדם הפשוטים שנכנסים לקטנוניות ולא מסוגלים להעניק מחילה אפילו לאלה שלא פשעו להם בעצם היא מעל לכל זה כי היא אדם שמסוגל להבין פשע מאין הוא בא למחול כי היא מבינה שבעצם אין זה מתפקידה למחול אלא של זה היושב במרומים ויש לה את היכולת להשאיר את עיסקי הסליחות לו.......... אבל אל לה לשכוח פן היא תפגע בשנית !!!!!!! נסיכה אני מקווה שתביני את מה שרשמתי פה ותיישמי את בן אדם יותר טוב טוב מדי בשביל להיתפס על ענייני הסליחה תסלחי או יותר נכון תביני שזה לא מתפקידך לסלוח תשאירי את זה בידיים של זה שייצר אותנו .... אני מאמינה שכל אחד בא על מקומו בסופו של דבר כל אחד מגיע עם גיליון האשמות וכל אחד משלם במידה ונמצא אשם........... תמיד אמרתי אם אלוהים יכול לסלוח אז מי אנחנו שלא נסלח אבל לשכוח ....... ומי כמוך יודעת אני לעולם לא אשכח !!!

lilush1

New member
../images/Emo24.gifאיך בא לי..

לחבק אותך עכשיו... את תמיד יודעת להגיד את מה שאני רוצה לשמוע. אוהבת אותך מלאך... שלך לילוש.

אופה3

New member
לילוש חמודה שלי, החיים הם אכזריים

אבל את חייבת לסלוח, ולא רק בשבילו אלא בגללך, את חייבת לסלוח לו בתוך תוכך, כי הכעס והטינה הרוגז והשנאה, מרעים רק לך, ולא לו, כמו שאמרת הוא לא איכפת לו, אבל למה את צריכה לדוש בזה ולכאוב את זה, נתקי אותו מחייך, סלחי לו על כל שגאותיו, ותחיי טוב עם עצמך, ואני מדברת מתוך ניסיון ועדים פה יעידו עד כמה היה ניסיוני מר עם אימי. אז תסלחי, ותשכחי, כדי שהכאב לא ימשיך לכאוב בך יותר שלך בידידות עמוקה האופה

lilush1

New member
עשיתי את זה...

אחריי 9 שנות ניתוק ממנו, הזמנתי אותו לבריתה של ביתי.. הוא הגיע, ודאג לומר לי עד כמה השתנתי, עד כמה אני שמנה ולא יפה. מה לעשות הריון עושה את זה לפעמים, הוא לא יודע זאת., אז הבלגתי. ניסיתי שוב להבין אותו, להצדיק אותו. ולבסוף לפני שהלך אמר לי, "אם הייתי יודע שזה מה שיקרה לי, לא הייתי חי עד היום" למה אתה מתכוון שאלתי אותו. "באתי עד לפה כדיי להכיר את נכדתי הממזרתה". אני אם חד הורית, ולא אני לא מתביישת בכך, אני גאה, גאה שאני בכוחות עצמי בונה לה חיים טובים יותר ממה שהוא נתן לי. הוא לא יראה אותי יותר לעולם, הוא לא ישן על משכבו בשלום כי אני לא אסלח לו. והנכדה ה"ממזרה" שלו, לא תשמע עליו לעולם. שלך לילוש.

למעלה