לאבד פחות מישקולות

paluta

New member
לאבד פחות מישקולות

מי שמשתמש בשיטת הדייג שבה אנו משליכים פתיון עם משקולת לקרקעית וממתינים לטורף שינגס בה והוא דג באיזור סלעי בדרך כלל מאבד מישקולות רוב המישקולות אותן אנו מאבדים נתקעות בין סלעים סמוכים ובחריצי הסלעים לאחרונה ניסיתי משהוא מעניין שהוכיח את עצמו לא רע ואני משתף אתכם בו. משחילים על המשקולת צינור פלסטי קשיח (מן הסוג שבשימוש באתרי בניה להובלת קוי מתח ) ובלבד שהמישקולת מהודקת לדפנות הפנמיות די בכח ושהצינורית הזו אורכה יהיה מאט יותר מאורך המשקולת ןרצוי אף לשייף מאט את קצות הצינורית הזו על מנת לעגל את הקצוות. אני מצרף קובץ עם ציור עקרוני לצורך המחשה בלבד. כאשר המשקולת נתפשת בין הסלעים למעשה הצינור הוא זה שנלכד ואז משיכה קצרה ומהירה תוך הנפת המקל תשחרר את המשקולת שתקועה בתוך הצינורית לפעמים הקרס תעבור ולפעמים לא אבל לפחות המשקולת תינצל כמובן שבשיטה זו יש לוודא שהקרס קשורה אחרי הקשר או הסוויבל שממוקם מעבר למשקולת. אומנם ניסיתי זאת רק בימים האחרונים אך סטטיסטית איבדתי פחות מחצי הכמות אותה אני רגיל לאבד בשיטת דייג זו. מי שינסה מן הראוי שידווח בפורום - תודה

אוריא

New member
רעיון ענק.

זה נשמע לי רעיון טוב לבעיה נפוצה ומציקה. גם אם זה לא מונע מאה אחוז מהמקרים זה שווה. עוד פיתוח חדשני ממעבדות pluta.

HelloweeN

New member
רעיון טוב! תשקול להוציא עליו פטנט!

אך יש לי שאלה... מכיוון שזה חומר פלסטי, הוא לא מקשה על השקיעה של המישקולת לקרקעית?

New member
פטנט חמוד ומקורי,אבל...

צריך להיזהר שמרוב עצים לא יראו את היער.כלומר,הדיג החובבני נועד להיות פשוט-חכה,משקולת,קרס ופתיון ולעסק.מגוון "המצאות וחידושים" מעין זה ועוד,בסופו של דבר עלולים להמאיס את הדיג על הדייג. כמובן שזו רק הרגשתי ואני מקווה שתצליח להציל כמה שיותר מישקולות ומי יודע,אולי יום אחד ימכרו את זה בחנויות. בינתיים,השיטה הכי טובה ופשוטה להציל מישקולות וקרסים בסביבה סלעית היא לא לגלגל את החוט בחזרה אלא אם כן נתפס דג או עבר זמן וצריך לשים פתיון חדש ואז לתת משיכה חזקה ולגלגל במהירות.

paluta

New member
זו הסיבה לאבדן משקולות

המשיכה החזקה הזו בדרך כלל גורמת למשקולת להתקע בין הסלעים אלא אם אתה לא זורק באיזור סלעי רק הבוקר ראיתי שניים שמאבדים כך את המשקולת (הייתי מוקדם בבוקר באכזיב היה ים פלטה חבל על הזמן) - לאחד מהדייגים נתתי את המשקולת הזו והוא ממש התלהב מה גם שהיא נתקעה לו ובמשיכה חזקה שיחרר אותה (הקרס עברה במקרה זה דרך הגליל הפלסטי ושלפה אותו מבין הסלעים - כך שגם הגליל ניצל. ולמי ששאל על הפלסטיק זה צריך להיות פלסטיק קשיח ולא רך וכל הקרדיט מגיע לבני בן ה - 11 שהמציא את הפטנט הזה , וממש עכשיו הוא שוקד על פטנט עוד יותר מעניין - אב טיפוס לניסויי יהיה מוכן עוד כשבועיים - שלושה לאחר הניסוי אם הכל הולך לפי הרצוי - תקבלו דיווח כולל שרטוטים ובינתיים גיליתי עוד משקולת מיוחדת שמיועדת גם למתיחת החוט וגם שלא תתקע בסלעים - אני אשוטט היום ואחפש תמונה ברשת כדי שתוכלו לראות ולהתרשם

ericd

New member
פטנט משודרג

בספרו של מרקו דהן ראיתי לפני שנים פטנט עם גומיה שבמידה והמשקולת נתפסת הגומי מעיף אותה קדימה אבל היום הספר אינו ברשותי אז מי שיש לו את הספר מוזמן לשוח את השרטוט וההסבר של מרקו.

למעלה