לאבות לתינוקות עד גיל הזחילה...

marcyg

New member
לאבות לתינוקות עד גיל הזחילה...

הינכם מוזמנים לשיעור לדוגמא של "מגע אבא" . "מגע אבא" הוא חוג יחודי לאבות ותינוקות שמשלב את בייבי יוגה ועיסוי תינוקות ועוזר לבנות את הקשר בין אבות לתינוקותהם ( החוג מתקיים בימי שישי בבוקר מוקדם (8:30-9:30) כאשר האמהות ישנות
. אמא מוזמנת לבוא גם ובנתיים לשתות כוס תה/קפה ולאכול עוגה, ללכת לים (דקה הליכה), ללכת לישון (יש לנו חדרי מנוחה לאמהות, או לקבל טיפול בשיאצו, רפלקסולוגיה או עיסוי. השיעור לדוגמא בשבוע הבא ...מי שבוחר להרשם לחוג יקבל בשמחה 10% הנחה בתור חבר פורום. אנו בודקים את האופציה של מחירת ג'חנון במקום (שאפשר לקחת הביתה גם לאישה). עוד בשבוע הקרוב יהיו שיעורי לדוגמא של יוגה להורה וילד (גיל2-3) ויוגה להורה וילד גיל 4-6 נשמח אם ישתתפו הרבה אבות!!. עוד אינפורמציה במסרים.

שי ז.

New member
יש לי בעיה עם הקורס כי הוא לא קורס

שמתיחס אלינו כאל משפחה שכוללת אימא, אבא וילדים אלא כאל אבא שצריך שיחברו אותו לתינוק/ת שלו. אני אלך רק לקורס שמקבל הורים ללא הבדל אם זו אימא, אבא, שתי אימהות או שתי אבות. אנחנו משפחה ואנחנו קשורים לילדים שלנו לא פחות מבנות זוגנו.

marcyg

New member
שלום שי, עקרונית אני מאד מסכימה

איתך. יחד עם זה, באילוצים של חיי יום יום ופרנסה, בדרך כלל קורה שלאבא יש פחות זמן לבד עם התינוק/ת. ואז, כשהוא כן נמצא...נגיד בשישי בבוקר- איך שהוא כולם כבר רגילים שהאמא יותר מטפלת בתינוק/ת וקשה לו יותר למצוא זמן איכות איתו/ה. במיוחד כשיש גם ילדים גדולים יוצא בפועל (גם אם לא מתכוונים) שהאבא פחות במגע עם התינוק/ת. אנחנו חשבנו לעשות עיסוי תינוקות או יוגה עם אמא ואבא ביחד אבל יש משהו בסימביוזה שהאמא חשה לתינוק שלא תמיד מאפשר לה לתת לאבא את החופש לגעת בתינוק איך שהוא רוצה בלי שהיא תתערב. יחד אם זה, אנחנו יודעים שאמא שבחופשת לידה לא ממש מרגישה בחופשה...כך שימי שישי שמתחיל כך מאפר לה קצת מנוחה. אחר כך... כמובן שכל המשפחה תבלה בכיף ביחד! לגבי יוגה הורה וילד... כל הורה מוזמן!

שי ז.

New member
אז מדוע לא לפתוח את הסדנאות לכולם

ולתת לכל משפחה להחליט על ההרכב והצורה שבו הם רוצים להגיע? יש לא מעט הורים טריים (גם גברים וגם נשים) שמפחדים מהמגע עם התינוק שנתפס בעיניהם כעדין מידי וכאן נוכחות של שניהם בהחלט יכולה לעזור.

marcyg

New member
במשך השבוע בימי חול יש לנו

חוגים לאמאהות ותינוקות. אני מאמינה מאד שגם לאבא מגיע. אני חושבת שיש ערך נוסף במפגש עם עוד אבות (כמו שהאמהות מרוויחות ממפגש עם עוד אמהות). בעולם מושלם אולי הכל היה ביחד אך אם נרצה או לא נרצא יש הבדלים בין נשים וגברים ... לא תמיד הגבר מבין את האישה אחרי לידה ולא תמיד האישה מבינה את הגבר. מפגש של נשים שבאותו מצב או של גברים שבאותו מצב הוא דבר נפלא בעייני. הזנמנויות שוות- נראה לי שיש. היא יכולה להיות בחוג לבד עם התינוק וגם הוא יכול... אני חושבת שרוב הגברים מתים שיהיה להם זמן איכות לבד עם התינוק בחוג שכזה.

marcyg

New member
ובעצם... למה אתה בחרת להיות בפורום

להיות אבא במקום "הורים לתינוקות"...זה לא אותו דבר. ההרדה הזאת שעושה בכל זאת מאבות משהו מיוחד ואחר ושונה מאמהות?

שי ז.

New member
אז זהו שאני פעיל ב"להיות הורים"

מאז שהגדולה נולדה (בת 4.5 כיום) עוד לפני שנולד "הורים לתינוקות". אני כאן בנוסף ולא במקום.

marcyg

New member
תסכים איתי שיש משהו מיוחד בפורום

אבות שלא קורה בפורום להיות הורים? אולי לא במקום...אך החיים שלנו הם תמיד גם וגם. לא יהיה מצב שכל האינטראקציה שלך עם הילדה תהיה במקום אחד...לפעמים במקום כזה, לפעמים במקום אחר, לפעמים לבד, לפעמים ביחד...

שי ז.

New member
אישית אני לא מוצא הבדלים בין פורומי

ההורות השונים פרט אולי למשתתפים עצמם. כשנכנסתי לפורום הזה לראשונה מתוך סקרנות מצאתי פה שמות ישנים ומוכרים ולכן נשארתי גם פה.

marcyg

New member
../images/Emo4.gif מה??? כולם פה מסכימים עם שי?

או שבכל זאת מגיע לאבא איזשהו פעילות שתהיה רק שלו עם התינוק/ת?

akavishon

New member
אני לא מסכים עם שי.

אני חושב שזה מאוד לגיטימי שהיו פעילויות רק לאמהות, רק לאבות ולכל המשפחה. לא רואה שום דבר פסול בעצם זה שרק הגברים יעברו פעילות עם הילדים.

חנול

New member
אני חושבת שעדיפה שתהיה האופציה

על פני מצב בו כל הקורסים מיועדים לאימהות, על כן, מהבחינה הזו אני מברכת על הפעילות שאת מקדמת. נכון, שבעולם מושלם הפעילות היתה בהגדרתה "משפחתית" וכל אחד היה מחליט לעצמו באיזה הרכב להגיע. לאור העובדה שהעולם, כידוע, לא מושלם, ויש חוסר גדול מאד בפעילות "אבהית" יזומה, אני חושבת שזה ראוי וטוב שיש קורס כדוגמת זה. אם זה מעניין אותך מרסי, דפדפי אחרוה ותתקלי בשרשור שפתחה פה בזמנו בחורה בשם "נאוה" אשר הציעה כל מיני קורסים, ושאלה את האבות לדעתם על מבנה קורס מסוים. תגלי שהיא נתקלה בהתנגדות עזה, כאשר היא הודיעה שהאימהות "מעדיפות" פעילות ללא אבות. גם זו סיבה, שבגללה לדעתי קורס לאבות בלבד הוא פעילות מבורכת. באמת מעניין לראות את שני השרשורים זה כנגד זה, ואת הדעות השונות שעלו בשרשור זה ובשרשור הקודם. בוודאי זה יכול להיות מעניין לאנשים החוקרים את נושא ההורות "החדשה"...

marcyg

New member
../images/Emo163.gifאני לא מצליחה למצוא את השרשור

המדובר של נאוה...אולי את יכולה לשים פה לינק. בהחלט נושא מעניין... אנחנו בצוות היולי דנים בו המון.

marcyg

New member
O.K. ...קראתי.

שי מזכיר אותי כשהייתי צעירה והייתי מתקוממת מכל אי-שוויון או שובניזם כזה או אחר. היום אני רגועה יותר, מקבלת יותר ומהאמונה הבסיסית שלי שאנשים הם שווה זכויות אבל לא שווים אני אפילו לפעמים שוכחת לשים לב לאם דבר כזה או אחר פוגע. אנסה להסביר בקונטקסט של משפחה...ואחר כך נחזור לחוגים וכו'- לי יש 4 ילדים. אני אוהבת את כל אחד מהם עד השמיים (אף אחד לא יותר מהשני) אך אני מתיחסת לכל אחד שונה בהתאם לצרכים שלו (המאד אישיים). קורה לפעמים שאחד מהם נעלב מיחס שאחר קיבל כי הוא לא מקבל אותו דבר...אבל הוא גם לא צריך אותו דבר. אני אמפטית לעלבון שלו, מקשיבה ומחבקת אך עדיין לא משנה את היחס שלי לאחיו שזקוק ליותר בגלל שהוא נעלב. לאח הנעלב, אני נותנת דברים אחרי (לא בגלל שהוא נעלב אלא בגלל שזה מה שהוא זקוק לו.). בקיצור... אנשים שונים זה מזה. אני מאמינה שלרוב נשים אחרי לידה זקוקות למקומות שבהן הן יכולות להיות עם עוד נשים...בלי גבר, כדי להיניק, כדי לבכות, כדי להתפנק או להתפרק... דברים שלא לכולן נוח לעשות בנוכחות גברים. אני לא אמנע מנשים את ההזדמנות לשהות במקום כזה בטוח בגלל שגברים נעלבים. אני כן אפתח את אותו המקום לגבר לענות לצרכים שלו גם . אני מסכימה מאד עם שי שצריך להיות גם אפשרות של חוג עיסוי וחוג ליווי התפתחות וחוג מוסיקה להורה ולטף שפתוח לאמאבא ביחד. השאלה מתי? אני לא אחליף את המגע-אבא שלי במשהו לאמאבא כי אני חושבת שיותר חשוב לענות לצרכים המיוחדים של אבא ולזכות שלו לזמן איכות עם התינוק בלי אמא וגם לצרכים של אמא לקצת זמן פנוי....

שי ז.

New member
כשהייתי צעיר הייתי יותר לוחמני../images/Emo8.gif

כשהייתי בכיתה ד' ילד אחר מהכיתה בעט בגור חתולים אז הכרחתי אותו להיכנס לפח זבל ולצעוק שם " זה כואב לחתול שבועטים בו" עד שאני ארשה לו לצאת. כמובן שהלכתי הביתה ולא נשרתי לבדוק כמה זמן הוא צעקק אבל זה נגמר בהזמנת ההורים שלי לבית הספר ובהשעיה ל 3 ימים (כי אמרתי למנהלת שאני לא מתחרט ושילמד בפעם הבאה לא לבעוט בחלשים ממנו).

marcyg

New member
השיעור לדוגמא של מגע אבא...

נדחה לשבוע הבא! מעוניינים מוזמנים לפנות אלי במסר!

למעלה