לאדות או לא לאדות, זו השאלה

p e b b l e

New member
לאדות או לא לאדות, זו השאלה

אני רוצה להכין תבשיל כרובית ותפו"א. את הכרובית אני אאדה, אבל לא ברור לי האם כדאי לאדות את תפוחי האדמה. מצד אחד הרי ידוע שאידוי שומר יותר על הערכים בירקות מאשר בישול, מצד שני כמה ערכים תזונתיים כבר יש בתפוח אדמה? מצד שלישי מעולם לא אידיתי תפוחי אדמה ואין לי מושג איך זה ייצא. מצד רביעי אם לא אנסה איך אדע??? אשמח לעצה, תודה.
 

d a p h n a

New member
לא ניסיתי אי פעם

אבל אני הייתי חוששת שתפוח האדמה לא יתרכך מספיק באידוי.
 

p e b b l e

New member
ונניח שיתרככו מספיק האם יש יתרון באידוי?

מדובר בבישול מקדים, לאחר מכן מבשלים הכל יחד, כך שהם לא צריכים להיות מאוד רכים.
 

d a p h n a

New member
האמת, אני לא יודעת מה היתרונות של שיטות

בישול שונות מבחינה תזונתית (אולי פיינל קאט יוכל ללמד אותנו יותר
). אני מאדה דברים רק כאשר מדובר על דברים שדורשים בישול קצר ולא-אלים כדי לשמור על טעם (כמו אספרגוס). אבל ההגיון אומר שאם ממילא הכל מתבשל אחר כך, אולי זה לא כל כך משנה? ועוד אגב - עוד דרך לרכך תפוח אדמה היא לאפות אותו בקליפתו. יכול להיות שזו תהיה דרך יותר טובה לשמור על הערכים?
 

p e b b l e

New member
הבישול אחר כך הוא לא במים שנזרקים לאחר מכן

אלא עם שאר רכיבי התבשיל והתבלינים. הבעיה בבישול במים היא שהמים גונבים את הויטמינים ומכיוון שלא צורכים את המים לאחר מכן הויטמינים אובדים. כל מה שיתבשל בבישול השני יאכל כך שזה בסדר.
 
למעלה