לאדם - עזרה בבחירת PDA

mihablum

New member
לאדם - עזרה בבחירת PDA

שלום אדם - סוף סוף אני עובר לעולם הPDA לאחר המתנות של שנים כי עוד שבוע מגיע דגם טוב יותר... כנראה שאני הולך לכוון POCKET PC למרות שהעיברית חשובה לי מאוד ושם היא פחות טובה מאשר במערכות PALM, כיווון שחשובה לי ההטמעה המלאה לWINDOWS, אפשרויות הקלטה והשמעת MP3, וכו´ - בתקווה שPDA יתקנו את הבגים בעיברית וישפרו אותה. שאלתי היא יותר: ראיתי שהמלצת על הJORDANA - ואכן ראיתי אותו והוא נראה טוב מאוד - אך לפי הבנתי התמיכה הן מPDA (שטוענים כי הם נותנים תמיכה רק לIPAQ) והן שרות - בכל אופן יש יותר IPAQ שנמכרו - לא מהוות שיקול ? מה יש לך אישית ? אחד מכל סוג ?

תמיכה לאייפק?

אני לא מבין למה אתה צריך תמיכה וזה א PDA אלא PDAC. וזה תמיכה לעברית בכלל, אותה עברית כמו ב-iPAQ. אני משוחד כנראה, אבל אני באמת מאוהב ב-Jornada שראיתי ושיחקתי איתה וב-E-200 שלא ראיתי ורק שמעתי עליו. עצתי היא אליך כנס להאנדי בדיזנגוף סנטר ומשש את כל המכשירים לפני שאתה קונה. לי אישית? זה ישמע אולי מצחיק אבל אין לי לא פאלם ולא פוקט פיסי, יש לי איפשהו m505 זרוק במגירה ואני משתמש בו רק כדי להחזיק את הטמגוצ´י חי ולכתוב פעם בשבוע כתבה על איזו תוכנה. לא, השירות באיזו חברה שמוכרת לך עברית ב-60 דולר ומאז אתה לא שומע ממנה, לא מהווה שיקול כלל וכלל. אם יש לך מס´ שרוולים, זה מהווה שיקול, אם לכל החברים שלך יש אייפק ויש להם מלא אביזרים, זה מהווה שיקול. אני לא רואה שום שיקול אחר שמחייב אותך לבחור את האייפק על הג´ורנדה והקאסיו אי-200. פשוט אין. כל אפשרויות ההקלטה-הטמעה-השמעה קיימות בכל פוקטפיסי (למרות ששמעתי אנשים שירדו על הרמקול של קאסיו, אבל היות ולא מיששתי את המכשיר, לא יכול לספר) לילה טוב

אדם יקר,

שלומלום לך, תודה על המידע והשרות שאתה נותן לכולם. אני חייב לציין שזו הייתה הפתעה לשמוע שאינך משתמש כלל במכשיר פוקט פיסי ואפילו כמעט ולא משתמש בפאלם שלך, מה העניין שיש לך בניהול פורום פוקט פיסי בעודך לא משתמש כלל במוצר? אבל לא בגלל זה אני כותב לך עכשיו, בקשה לי אליך. אני רואה שאתה מאוד אוהב את ה- Jornada ואת הקסיו e-200 אולי בבקשה אתה יכול לכתוב כאן עבור אלו שלא מבינים (כמוני) את ההבדלים העיקריים בין המכשירים? נראה לי שזה מאוד יעזור לכלל ציבור הגולשים בפורום. אני יודע שיש כתבות השוואה ארוכות ומיגעות באנגלית, האם אתה יכול לתמצת את ההבדלים בקצרה ובעברית? תודה. שלומלום

כבר רציתי להפנות אותך לאתרים

באנגלית, אבל אז ראיתי שאתה רוצה ממוקד אוקיי אז נתחיל בסקירת השוק. בארץ עד לפני חודש היה רק פוקט פיסי אחד ששלט בשוק - iPAQ לכל דורותיו. iPAQ הוא מכשיר משוכלל (יחסית לפאלם) וכל מי שקנה אותו אף פעם לא הבין כשראה את המכשיר למה כולם אומרים שהוא כבד/גדול יחסית לפאלם. זה ממש לא מורגש. כשהלקוח הגיע איתו הביתה הוא הבין שלאחר שיגמרו לו ה-32/64 מגה (בדגמים החדשים גם כרטיס ה-SD), לא יהיה לו כבר מקום לתוכנות (כל תוכנה בפוקט פיסי לוקחת 5-6 מגה וזה המון). זה היה בערך השלב בו כל מי שעבר מהפאלם לפוקט פיסי או חשב לשים את האייפק בכיס/פאוצ´, הבין עד כמה הוא טעה. התברר שכדי להשתמש ב-Compact Flash/PCMCIA/מודמים ואביזרים חיצוניים, יש להרכיב את האייפק בתוך שרוול מיוחד (מתאם - עריסה). המתאם עצמו לא הכי כבד אבל כששמים אותו על האייפק יוצא שכדי להשתמש בזיכרון חיצוני מסוג COMPACT FLASH (הנפוץ ביותר) יש לקחת אתכם ספר עב כרס שלא נכנס לשום מקום חוץ מהתיק. כיום, עד כמה שזה ישמע מצחיק, לא מקצועי (כל כתבי מחשבי כף היד בארץ, שרובם לא נגעו במחשב כף יד מעולם בטח יתקפו אותי), האייפק 3850 = 3760 Casio E200 = Jornada 658 = Jornada 655 מבחינת היכולות שלהם. על כולם תוכל להריץ את אותו הפוקט פיסי 2002, אותן תוכנות (התאמה לסוג מעבד ARM MIPS). כך שזה לא קריטי כמו ההבדל בין MAC ל-PC ההבדל היחיד היא הזיכרון הפנימי, המסך וה-Accessories הדגמים היוקרתיים הם Jornada 568, Casio E200, Ipaq 3850 (כל השאר נחותים מבחינת מסך/זיכרון תלוי מה) Ipaq - כרטיס SD/MMC פנימי שלא נותן דבר (עולה הרבה) Jornada - נראת ובנויה מהמם, מגן מסך, CF I פנימי ואפשרות ל-SD/MMC בבטריה (אופציה), בטריה נשלפת, סוללה פנימית לגיבוי נתונים, 8 מגה זיכרון פלאש פנוי לגיבוי/נתונים. Casio E200 - גם CF II גם SD/MMC (פנימי) וגם USB HOST שמאפשר לחבר תקני USB שיש להם דרייברים (כמו כונן דיסקטים 1.44 ומדפסת אוטוטו יוצא דרייבר) אם היו לי 4,000 שקל הייתי הולך על JORNADA/Casio לקאסיו יש יתרון של CF II + SD פנימי, אין לה סוללה נשלפת נוחה כמו לג´ורנדה, וגם אין למה מבנה טוב כמו לג´ורנדה לג´ורנדה מצד שני אין CF II כמו בקאסיו ללא מתאם (יש מעט מאוד התקנים ל-CF II שתשתמש בהם, אחד מהם MARJI VGA PRESENTER) זהו, ולגבי שאלת ניהול הפורום, אשאיר את זה לעצמי

תודה,

שלומלום לך אדם, תודה על המידע המפורט והקצר. שבוע הבא אהיה בחנות הנדי. לפי מה שכתבת נראה שאלך על JORNADA. יש לך רעיון היכן קונים את הדגם 568 במחיר טוב בארץ? שלומלום

תגיע להאנדי, תגיד שאתה מהמבצע

של פאלמי ותקבל 5% הנחה, זה מה שסוכם עם היבואן דרך האנדי

mihablum

New member
אדם - אם תוכל לתת הפניות לכתבות

למיניהן על המכשירים גם באנגלית - אשמח - כתבות השוואתיות או דומה - כמובן שכבר ביקרתי שאתרי החברה עצמן

תעשה חיפוש לבד באינדקס

של פאלמי באתרי הפוקטפיסי אני מתעצל בדיוק כמוך, זה לא כזה מסובך

genesis

New member
מיצטרף לרעיון

שלום לך ידידי אכן הרעיון של ידידי אדם הוא רעיון טוב . כנס להנדי , משש את כל הכשירים ואני בטוח ב 100 אחוז שלאחר מחשבה אתה תבחר ב IPAQ . אני עברתי את אותו תהליך שלך , ולאחר שבחרתי את הIPAQ שלי אני ממש מרוצה , אוהב את ה מכשיר יותר מעופרה , וממש מכור לאופציות ולאפשרויות הגלומות בו . אשמח לעמוד לרשותך בכל בעיה או שאלה שתתעורר . איציק icq4746922

mihablum

New member
למה בחרת בIPAQ ולא בJORNADA ?

היה לך לפני זה PALM ? השאלה בעצם כדי לדעת אם קשה להתרגל לעברית הקלוקלת יותר של הPOCKET לעומת מערכת הPALM

genesis

New member
מאותה הסיבה שאני נוסע בוולוו ולא בפ

סתאאאאאאם... שלום לך ידידי שלומלום . היה לי פאלם במשך כמה שנים טובות , הייתי מרוצה ממנו , השתמשתי בו בעקר בקטע של האורגיניזר , משחק פו ומשחק שם . תמיד הרגשתי שחסר לי משהו בו , עד שראיתי את ה IPAQ . זו היהתה אהבה ממבט ראשון , ידעתי מהתחלה על בעיות העברית , שהוא מגושם (כמוני..
) שהוא לא בדיוק נכנס לכיס החולצה . אבל כל זה לא עניין אותי כשהציגו לי את יכולות המולטימדיה שלו , הזכרון , אפשרויות ההרחבות , מיד וללא היסוס שלפתי את הארנק וקניתי . עד היום החלפתי שלושה מכשירים , תמיד לדגם החדש יותר . וכעת בקשר לגו´רדאנה . נשאלתי גם כאן וגם בפורום אצלי באתר מדוע אני לא מחליף לגו´רדאנה או מדוע אני מעדיף את ה IPAQ על פני הגו´רדאנה . האמת היא שאין לי העדפה מיוחדת מדוע מכשיר זה ולא מכשיר אחר , פשוט אני כבר רגיל לIPAQ , יש לי המון שרוולים שלו ולדעתי פשוט יהייה חבל להחליף סוס טוב באמצע העלייה .:( אם יבוא מישהו אלי ויאמר לי "הנה איציק תראה הגו´רדאנה יודעת לשיר ולרקוד לפני שמניחים אותה בעריסה ..." אז אולי יהייה מקום לחשוב להחליף את המכשיר. עד אז אני נשאר ב IPAQ ומאוד מרוצה איציק

poobbear

New member
יש לי IPAQ אבל אני דיי חדש

בעניין ונראה לי שאני לא מנצל אותו כמו שצריך. הוא 64 MB ו.... האם אוכל לקבל טיפים על שימוש נכון ביכולות ? תודה מראש

poobbear

New member
מה זאת אומרת ? זה מה שעשיתי !

מאחר ואני לא מכיר כל-כך את המכשיר, אז ביקשתי לדעת את היכולות מעבר לשמיעת שירים וראיית סרטים. ואם הייתי יודע יותר אז לא הייתי שואל

למעלה