לאדם: שיקולים לגבי מעבר לפוקט

• פותח הנושא azrl
  • פורסם בתאריך

azrl

New member
לאדם: שיקולים לגבי מעבר לפוקט

הי אדם, תודה על תשומת הלב. רשמתי הודעה זו למטה אבל לא קיבלתי תשובה לכן רציתי להפנות את זה אליך אישית. אני חושב שתשובות לשאלות אלו יעיינו גם חברים אחרים בפורום. אודה אם תוכל לענות עליהם בזמנך החופשי. יש לי פאלם כבר כמה שנים. אני כבר הרבה זמן חושב על לקנות פוקט PC אבל לא יודע אם זה הזמן הנכון או שאני צריך לחכות. מעבר לזה שהפוקט הוא כולו חלונות אני מבין שהעברית עדיין לא בשלה וכן שיש הרבה גרסאות של פוקט שיוצאות כל הזמן. אני הייתי רוצה להגיע למצב שבו אני יכול להקליד בעברית במקלדת הוירטואלית, המקדלת הפיסית וכן בגרפיטי. מה קורה עם כל אלה? שמעתי שהמקלדת הפיסית עדיין לא תומכת עברית. האם זה נכון? אני גם רציתי שהפוקט ישמש כטלפון סלולרי לכל דבר וכן שאוכל לשלוח הודעות SMS ממנו. הבנתי שיש תוספת שאפשר לקנות לכך אבל גם הבנתי שבקרוב תצא גרסה שכבר כוללת את היכולת הסלולרית בפנים. הייתי רוצה שגם הטלפון הנייד שלי וגם הפוקט יעבדו על אותו קו אבל הבנתי מאורנג´ שהם לא מוכנים לשכפל כרטיס SIM כדי שישבו בו זמנית על הנייד והפוקט. שמעתי על פתרון אחר: ה-BLUE TOOTH שמאפשר לתקשר בין מכשירים בצורה אלחוטית יעילה ואו אז חשבתי שאוכל להשאיר את הSIM בסלולרי הרגיל ולתקשר עם הפוקט דרך הBLUE TOOTH אבל הבנתי (כל זאת הבנתי מתומר א. מי שמכיר אותו) שעדיין אין אישור של משרד התקשורת להשתמש בטכנולוגיה זו. מאורנג´ גם הבנתי שיש להם טכנולוגיה חדשה של שיטוט באינטרנט באלחוטי בלי לחייג (כרגע רק בתחומי ישראל ובעתיד זה יתרחב לארצות אחרות) ואפשר יהיה לעשות כל מה שצריך בלי הצורך לחייג ובלי לתפוס את הקו של הדיבור בסלולרי. ברור לי שהפוקט יותר טוב - אבל השאלה אם הוא עדיין בחיתולים מבחינת הנושאים שהצגתי לפניכם. האם מישהו כבר מנצל את הפוקט ברמה הזו? תודה. עזריאל.

עזריאל, אנא נסח שאלות ספציפיות

אשמח לענות. מה בדיוק אתה רוצה מה-PocketPC שאתה לא יכול להשיג בפאלם. על איזה תקציב מדובר. כמה תרצה להשקיע בחודש על גלישה ברשת דרך ה-PocketPC.

azrl

New member
שאלות ספציפיות

תודה על התגובה. תקציב זה לא הבעיה העקרית. אלא פונקציונאליות. מה שהייתי רוצה מהפוקט שאני לא יכול להשיג בפאלם: * עבודה עם אאוטלוק (שכוללת את כל הקטגוריות ולא ה16 המוגבלים של פאלם) * אפשרות להתחבר כטלפון אורנג, לקבל שיחות בפוקט ולשדר SMS ישר מהפוקט. * אפשרות לכתוב SMS ואימיילים במקלדת בעברית (אני יודע הקלדה עיוורת) * אפשרות לקרוא אימיילים. * אפשרות לקרוא מסמכי WORD, EXCEL * זמן תגובה להקלדה: משגע אותי המהירות הקלדה בפאלם. * כתיבה בכתב יד (למרות שלמדתי את השיטה של פאלם זה עדיין לא אמין ומשגע אותי הקצב. כשאני רוצה לכתוב פרטים של מישהו כשאני איתו בטלפון זה איטי מידי ואז אני צריך לכתוב על נייר ואחרכך להעתיק לפאלם. * שליחת פקס לנמען באאוטלוק * חיוג לנמען דרך הפוקט (לפי כל טלפון שמופיע באנשי הקשר) * שהפוקט יהיה כמה שיותר "רזה". יכול להיות שיש פתרונות לחלק מהדברים בפאלם אבל אני מעדיף את הסביבה הטבעית של חלונות. מבחינת תקציב גלישה: מה הסדרי גודל שמשלמים היום תודה.

הכל אפשרי לביצוע ב-Pocket

עם זאת, החבילה שאתה רוצה תעלה לך לא מעט כסף. זה אומר PocketPC נניח iPAQ 3970 עם בלוטוט´ פנימי, טלפון בלוטוט´. העברית בפוקטפיסי בעייתית, ולא תוכל לכתוב מסמכי וורד בצורה נוחה, השורות תקפוצנה ויהיה בלגאן רציני. גם לקרוא לא נוח (בעברית). זמן הקלדה - לא נתקלתי בבעיה בפאלם. שני המוצרים שהזכרתי ותקציב חודשי של 50 שקלים ל-100 מגה-בייט גלישה ב-GPRS, זה מה שאתה צריך. זה יעלה לך בגדול 4,000 + 350 דולר באירופה המכשיר טלפון. שים לב שבלוטוט´ בארץ לא חוקי, ואולי תצטרך לקנות שרוול GPRS במקום טלפון ל-iPAQ. זה עולה כ-3,000 שקל. להשיג בהאנדי.

למעלה