לאדע איך פייסבוק מקדים אותנו

לאדע איך פייסבוק מקדים אותנו

אבל מזל טוב לכל זוכת פרס גפן בפורום (שחייבת לי עדיין הקדשה לא גנרית על הספר)

מי מי מה?

I googled "פרס גפן 2015" והתוצאה הראשונה לא היתה רשימת הזוכים אז fuck it אני פשוט אשאל למה לא.
כן מצאתי את רשימת המועמדים, בואו נדון בזה כי זה עדיף מסתם "חג שמח"?
ספר מקור - קראתי רק את המדריך לימים הקרובים. הוא שופע חסרונות אבל חמוד ומוצלח להפליא יחסית לספר ישראלי. הוא זכה? הייתי מפרגנת לו.
סיפור מקור - לא קראתי כלום. חכה רגע, כן קראתי את גביע של מי גשם. הוא היה גרוע. באמת ממש חיבבתי את רותם פעם אבל היא התחילה להכניס יותר אהבה דביקה לסיפורים שלה מכפי שאני מסוגלת לשאת. ובכל מקרה אני מניחה שפה אלודאה זכתה, כי אמרת שהיא זכתה.
אין לי באמת מה להגיד על אלה וגם לא על המד"בים.
אבל בקטגוריית הפנטזיה והנוער: מי נבובי-המח שבוחרים את הספרים שיועמדו לפרס? נאמנים? ברצינות? למה לא להעמיד כבר את "הוראות ניגוב התחת לסובלים ממעי רגיז" ודי? כעורים - לא שנאתי אותו, אבל הוא לוקח רעיון יפה ומציג אותו בצורה כ"כ פשטנית ושטוחה ומעליבת-אינטיליגנציה (במשפט אחד: סיפור על כך שכולנו מכוערים, כל אחד בדרכו, אבל אנחנו בסדר כמו שאנחנו. פאקינג בולשיט. יש אנשים מכוערים ויש אנשים יפים. ואפשר לשחק אותה נאורים כמה שרוצים אבל ליפים יהיה קל יותר - גם בדברים שלא קשורים ליופי, כמו להתקבל לעבודה. בואו נכתוב ספר על *זה*? אה, לא. כי כולנו מטומטמים, כל אחד בדרכו, וזה בסדר!)
עיר חלולה - ספר מדהים, בבקשה תגיד לי שהוא זכה. כאילו, זה לא שהיתה לו תחרות או משהו, אבל הוא היה יכול לזכות גם אם היתה לו.
נערי העורב - הוא חמוד. בהתחשב במתחריו הייתי אומרת שהוא ראוי לזכות, אם כי אולי לא באופן אבסולוטי לכשעצמו. אבל הוא מקורי כזה ושנון.
את האחרים לא קראתי, אבל ניכר שבקטגוריית הפנטזיה יש העדפה גסה לפנטזיה הארדקורית, ואני די בטוחה שיצאו יותר ספרי פנטזיה אורבנית השנה. איפה הם?
המעגל, למשל. ספר פנטזיה נהדר. ומה עם מכשפה של סופה ומלח? מה עם המבחן? יכול היה בקלות להחליף את "נאמנים" המביך בקטגוריית ספרי הנוער.
בית הספר לטוב ולרע! איפה הוא?
אוך. אולי ההודעה הזאת מתאימה יותר לפורום המקביל. אני לא יודעת. ראיתי את ההודעה שלך והסתקרנתי וגיגלתי וזעמתי ודבר הוביל לדבר.

לקח להם זמן לעדכן את האתר

- אלואדה לקחה את הפרס לספר מקור עם ״שמיים שבורים״, היה צפוי. לגבי ״המדריך לימים הקרובים״ אני בעיקר נוטה להסכים איתך. את שאר הספרים גם אני לא קראתי.
- גם את הסיפורים לא קראתי עדיין, אז אין לי דעה לגביהם.
- ספר מתורגם, שוב צפוי, ״לבד על מאדים״ עשה המון רעש ומאט דיימון והכל.
- פנטזיה מתורגם, גם צפוי. אבל בינתיים היה הספר הכי גרוע של גיימן שקראתי. יש שם הרבה יותר כתיבה מסיפור. כתיבה יפה, אבל עדיין. לא קראתי את השאר, אבל גיימן נוטה לזכות כשהוא משתתף בתחרויות.
- פנטזיה לנוער - לא קראתי אף אחד מהספרים. אבל כן שניים מהספרים שקדמו להם (הכוחות האפלים מכל, מפוצלים). והם בטוח לא ראויים לשום דבר. את ההמשכים של סדרת עוץ קראתי מזמן ולא לגמרי זוכר אותם, אבל מניח שהם יותר טובים (ולכן זכו).
- הוראות ניגוב לסובלים ממעי רגיז - אני לא חושב שזה יעמוד בקריטריונים, זה יהיה קצר מדי ולא שונה מכל הוראת ניגוב אחרת, אבל מזמין אותך לכתוב סיפור שזו הכותרת שלו.

בלגונה

New member
מזל-טוב אלדואה

איזה כיף ואיזה כבוד שאחת משלנו זכתה.

הולכת לחפש את הספר

kenny66

New member
לא אהבת את "האוקיינוס"?

זה היה הספר הראשון של גיימן שאהבתי מזה הרבה זמן.

הוא כתוב טוב

אבל הוא מרגיש כאילו היה יכול להיות הרבה יותר קצר ממה שהיה בפועל, לעומת הדברים הטובים שלו מהעבר שהיו דחוסים ברעיונות (קורליין, אבק כוכבים)...

kenny66

New member
קורליין מעולה

אבק כוכבים הוא אחד הספרים שלו שאני הכי לא סובל בעולם.
על טעם וריח וכו'.

kenny66

New member
יש פתרון לכך שהמועמדים לא מוצאים חן בעינייך

שני שלבים: (1) עשי חברות באגודה; (2) הצביעי בשלב הראשון. את שניהם אפשר לעשות באינטרנט.

אה, זה כוכב נולד כזה?

אתה מתכוון, המועמדים והזכיות הן על סמך הצבעות של סתם בני-אדם?
זה מסביר המון.
ז"א, מצד אחד אפשר לומר שהוגן יותר להסתמך על דעת הרוב מאשר על דעתם של X שופטים שיכולים להיות...לא בדיוק מושבעים ניטרליים בבית-משפט? מצד שני, לרוב הרוב לא מבין מהחיים שלו.
חברות באגודה עולה כסף? ומה היא נותנת? (כן, אני חתול מעשי שכזה).

kenny66

New member
לא, הבחירה נעשית על ידי רוח הקודש

החברות באגודה עולה מאה שקלים לשנה, ויש הנחות לצעירים וחיילים. מה היא נותנת? עותק של "היה יהיה" מדי שנה, הנחות בכנסים, הנחות באירועים מיוחדים, הזכות להשתתף בבחירת המועמדים הסופיים לפרס גפן, הזכות לבחור את חברי הוועד של האגודה. ובגדול, להיות חברה בגוף החשוב ביותר שמקדם את הז'אנר בישראל (אולי זה לא נראה לך "מעשי", בעיניי כן).

אבל למה

שתי האופציות היחידות הן תמיד אנשים או ישויות אלוהיות? מה עם חתולים, הממ?
(התכוונתי לשופטים, כמובן. אבל יש לי הרגשה שהבנת למה התכוונתי. האמת שפשוט רציתי תירוץ להשתמש בסמיילי הזה:
איזה קולי הוא, הא?)
אני לא עושה רק דברים מעשיים! אני אוהבת להיות חברה באגודות של מחלות כרוניות, למשל. לא כמו בפייט קלאב, אלא כי זה באמת דבר חשוב. פשוט אין לי מאגר בלתי מוגבל של 100 ש"חים לשנה.
נו טוב.

kenny66

New member
אין בעיה

את אמרת שאת מעשית. אבל אם את רוצה להשפיע על הנושא הספציפי הזה, זו הדרך.

סקיפי

New member
יש גם פרסי וועדה באגודה

ואם היו רק פרסים שמוענקים על ידי שופטים, היינו שואלים למה אין הצבעת קהל..

kenny66

New member
טוב, הפתרון ברור

להכריז על כל באי אייקון כחבר שופטים אד-הוק לבחירת זוכי פרס גפן, הפועל תחת אורו והנחייתו של חתול התקרה. ככה כולם יבואו על סיפוקם - לכל אחד יהיה על מה להתלונן.

למעלה