לאהוב או לא לאהוב...זאת השאלה.

לאהוב או לא לאהוב...זאת השאלה.

פעם ראשונה שאני כותבת פה. יכול להיות שקיימים פורומים שיותר מתאימים לשאלה שלי, אבל אני מכירה חלק מהנפשות הפועלות פה וסומכת על עצתן. אני ובן-זוגי ביחד קצת יותר מחצי שנה. יש ביננו אהבה גדולה, בוגרת, מצמיחה ותומכת. אבל...יש משהו אחד שמפריע, לי. לאורך כל התקופה שאנחנו ביחד, הוא צף ושוקע, צף ושוקע...וחוזר חלילה. לחבר שלי יש "חברה הכי טובה" אבל לא סתם, כזאת שהייתה אקסית שלו למשך חודש לפני זמן די רב, כזאת שמסתדרת הרבה יותר טוב עם גברים מאשר עם נשים וכזאת שגורמת לי להרגיש חרדה, בכל פעם שהם נפגשים... הסיפור הוא ארוך, הנושא הועלה במערכת יחסים שלנו לא פעם ולא פעם, הוא מקביל את זה לחברות עם חבר מאד טוב ולי מאד קשה לקבל את ההשוואה הזו. זה לא שאני חוששת שיש שם משהו, או שהם יחזרו להיות ביחד, או שהיא "תגנוב אותו ממני". אבל כאילו יש הפרדה של עולמות, יש את העולם שלו איתי ואת העולם שלו איתה. נפגשנו פעם, אבל לעולם לא שלושתינו. הוא טוען שאני "אשתעמם" אני אומרת שזה בגלל שהוא לא רוצה שנפגש. בתחילת הקשר, היה לו מאד קשה לשנות את סדר העדיפויות, קרה מקרה שהם נפגשו ביום שישי בערב (ממש בהתחלה) דבר שעבורי היה לחלוטין לא לגיטימי. אבל מאז, כן, חל שיפור, הם הרבה פחות נפגשים, הרבה פחות מדברים, הרבה פחות בקשר...ובכל זאת, זה כל הזמן ברקע. בכל פעם שאני שומעת את השם שלה, אני נכנסת לסרטים מזה, ושותקת. שתיקה רועמת שאומרת יותר מאשר אני יכולה להסביר. הוא לא מבין על מה המהומה ובאמת שאחרי אין ספור הסברים והבנה מצידו - היום הוא כועס. כועס עליי שאני ככה, שאני לא יכולה ל"שחרר", שאני לא מצליחה לקבל את הקיום של המערכת הזו וחשוב להדגיש - רק את זו !! (יש לו הרבה ידידות ואין לי בעיה עם אף אחת). אני יודעת שזה לא רציונלי, אני יודעת שאלו התחושות שמשתלטות על ההגיון, אני יודעת שהייתי רוצה להיות החברה שאין לה בעיה עם זה, אבל אני לא. וזה כואב לי, מתסכל אותי ובעיקר...אני לא יודעת איך להמשיך מפה הלאה. כתבתי לו אין ספור מכתבים, כדי שיבין את התחושות שלי, את מה שמתחולל בי. והוא הבין, אבל זה שוב פעם צף. אני עייפה מהמלחמה וגם הוא. ובעיקר, אני לא יודעת איך לשחרר את זה, איך לא להרגיש כ"כ רע. תעזרו לי. ------------------------------------------------ נא לא להעלות את ההודעה לשער תפוז ולמומלצים!!!!!!

behappy

New member
לפי מה שזה נראה כרגע,

תרפי מזה. עובדה שאת תופסת לאט לאט מקום מרכזי בחיים שלו. הפגישות שלהם מתמעטות, וכולי. אז היא ברקע.. אל תתני לזה לאכול אותך. תני לו את החופש שלו בעניין הזה, כמו בכל דבר שחשוב לו ולא אמור להזיק לקשר ביניכם. כנראה שנוצר איזשהו קשר טוב ומפרה ביניהם. זה לא מונע מהקשר ביניכם לצמוח. ואני חושבת שעם הזמן, ואם האהבה שלכם בוגרת ומצמיחה, כמו שכתבת, היא תוליד גם חברות טובה שרק תלך ותתחזק. אולי זה יתפוס את מקום החברות עם האקסית, אולי לא. אני אומרת את זה בהכרה שלמה שזה מצב בעייתי, בנזוג ששומר על קשר עם אקס/ית שלו. קשה לקבל את זה, קשה לחיות עם זה ברקע. אבל, עם כל זה שחצי שנה זה לא מעט, חצי שנה זה גם פרק זמן לא גדול במיוחד, במערכות יחסים רציניות. אולי הוא עדיין לא התרגל לביחד שלכם וקצת נאחז בדברים ששייכים לעבר? אולי הוא לא מוכן לוותר על מה שהיה לו לפני שהייתם יחד? אלה דברים לגיטימיים, והוא לא בהכרח יוותר עליהם אי פעם. יכול להיות שהאקסית תהיה איפשהו ברקע תמיד. יכול להיות שלא. אם היא תלך ותתפוס מקום חשוב יותר ויותר- זה באמת עלול לפגוע, להכאיב ולהרוס לשניכם. כי אקסית, כמה שהיא בנאדם, היא גם אקסית.. וזה איפשהו טעון, אצלך וגם אצלו. וזה איפשהו עשוי להיות לא בריא במיוחד. ככה אני חושבת. כרגע, במצב שהקשר שלכם נמצא היום, אני חושבת שאת פשוט חייבת לנסות להרפות קצת, לא רק כדי לא להציק לבן זוג. גם כדי שזה לא יציק לך.

למעלה