לאהוב את גופך כמו שהוא

dori78

New member
קחי עוד אחת

"לפני כשנה ליוויתי חברה עיוורת לשירותים באירוע מסוים.
בעודי ממתינה לה, פגשתי קרובת משפחה שמצאה את המרחב השקט כמתאים לשיחה אינטימית.
היא אמרה לי שהיא מדברת אליי מתוך אהבה וכוונה טובה, ושהיא רוצה שאכנס לתוכנית הרזיה.
היא רוצה שאשקם את עצמי ואנשא שנית, ובמצב המראה הנוכחי שלי - לא אוכל לעשות זאת.
היא דואגת גם לבריאותי, שכן ידוע לכל השמנה היא בעיה בריאותית.
השבתי לה בנימוס כי גופי הוא נחלתי הפרטית, וכי אני חשה טוב בתוכו - גם כשאני מביטה בו מבחוץ;
שעודף המשקל שלי לא הפריע לי להינשא בפעם הראשונה, ומן הסתם לא יפריע לי בעתיד.
תשובתי הצוננת כנראה פגעה ברגשותיה, והיא אמרה בכעס, תוך כדי יציאה מהחדר, שהיא מקווה שיהיו גברים שבאמת יוכלו לראות מבעד לחיצוניותי. בנקודה זו פנתה אליי חברתי העיוורת, ששמעה את השיחה בינינו, ואמרה לי שעד כה לא ידעה כלל שאני שמנה, אבל עכשיו היא יודעת שאני בעלת מידות טובות."

להמשך - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4611516,00.html

Matzeket

New member
אויש כמה שהיא עצבנה אותי

גילוי נאות: לא מחבבת אותה סתם כך.

אבל היה לה שם איזה משפט "אני אם, אחות וכו' וכו' אבל קודם כל שמנה "
ובכן, *היא* אולי קודם כל שמנה...

אז נכון שהיא התכוונה שזה הדבר הראשון שמבחינים בו אצלה - לפני שיודעים עליה כל פרט אחר רואים שהיא שמנה.

ועדיין אני חולקת.

אני למשל קודם כל ראיתי שהיא עם כיסוי ראש.
יש אנשים שהדבר הראשון שתקלוט עליהם זה שהם שמחים או מצחיקים או מטופחים או אוהבים ירוק או עצובים .

וכבר היו אנשים שלקח לי זמן לקלוט שהם שמנים (במובן שנפגשנו כמה פעמים לפני ששמתי לב לעודף המשקל שלהם- ולא מדובר על 5-10 קילו עודפים)
והיו כאלה שדימוי גוף זה הדבר היחיד שמצליחים לראות אצלם- לא משנה כמה הם שוקלים או על מה מדברים איתם.

קיצור,
אין לי סבלנות אליה. :)

tzachy

New member
זה הזכיר לי סטטיסטיקה מאוקייקופיד (+)

ראי תרשים מס' 7 כאן (זהו תרשים אינטראקטיבי: מחוון הגיל מתחת לתרשים ניתן להזזה ימינה-שמאלה).
התרשים הנ"ל מתייחס לנשים, לביטחון העצמי שלהן (ציר X), היצר המיני (ציר Y) ויש בו חלוקה לפי קבוצות של מבנה גוף (מ"רזה" ועד "שמנה" (לפי תרגום שלי..) שמצויין לפי הצבע. גודל העיגול הוא כנראה גודל יחסי של הקבוצה). הוא מתבסס על יותר ממיליון(!) משתמשות באתר המדובר.
ב'גדול' (ברוב המקרים), מהנ"ל אפשר לראות שעם הגיל וככל שמבנה הגוף רזה יותר, כך הביטחון העצמי עולה.

+
זה מעניין, ששיא הביטחון העצמי הוא, לכאורה, דווקא בגיל שפחות חשוב מבחינת הפיריון. כלומר אני הייתי מצפה, מבחינה אבולוציונית גרידא, שאם זה חשוב שיהיה ביטחון עצמי גבוה אז שיהיה דווקא בגיל הצעיר יותר (כפי שקורה עם היצר המיני בגרף (הציר האנכי)). כמו כן, למרות שהרזות, שוב לכאורה, יותר בטוחות בעצמן, הרבה גברים לדעתי דווקא מעדיפים מבנה ממוצע או אף יותר מכך (למשל לפי זה).
מכאן... שוב מנקודת מבט מאוד צרה (לכאורה, אבולוציונית) כנראה שעניין הביטחון העצמי לא משחק תפקיד חשוב ב"משחק הזוגי" ואולי דווקא, כמה שזה עשוי להראות מוזר, להיפך...

למעלה