לאהוב- עד כמה?

לאהוב- עד כמה?

עד כמה הייתם הולכים רחוק בשביל אהבכתם? אהבת אמת ? לעבור לעיר אחרת? לגור בקיבוץ? (למי שלא גר) ארץ אחרת? שפה חדשה? כנגד רצון ההורים? הפסד כספי גדול? אפילו אם לא יוכל ללדת ילדים? (של בן הזוג השני) גם אם הוא/ היא נכה?.... מה הגבול?

pain is MY love

New member
בחיים אבל בחיים

לא הייתי מוותרת על מה שאני! ואם אני לא מאמינה בכל ה"שקט" של הקיבוץ וכו' אני לא אשתנה בשביל הבן זוג. כנ"ל אם אני רוצה להביא ילדים והוא לא יכול.. כסף נגיד לא ישחק תפקיד וגם לא רצון ההורים כי עם כל הכבוד אלה החיים שלי. אבל אני לא אהיה מוכנה להשתנות בשבילו... טוף, עפתי לכינרת אל תתגעגעו אליי יותר מדיי

jdpworld

New member
ברגע וזה נתפס

כגבול...עדיף לןןתר ומיד. לא יהיה זה דבר אחד או נקודה פתציפית. לכל אחד ואחת בכל רגע נתון זה יהיה מקום אחר. אהבה זה לא לוותר בכלל.

ChilD SouL

New member
אהמ...

אין לי בעיה לעבור לעיר אחרת\קיבוץ, כל עוד הקשר טוב וארוך [ולא קשר של יומיים או חודש] - בכיף לגוון קצת. מדינה - זה תלוי באיפה אני עומדת כרגע בחיי, משפחה\חברים וכמובן פוטנציאל הקשר. נגד ההורים - לא בעיה, עשיתי כבר.
[רצוי לציין שההורים צדקו ובסופו של דבר נפרדנו] כסף - לא משהו שאני נותנת לו יותר מדיי משמעות בחיי. ילדים - אי אפשר לדעת כאלה דברים בתחילת החיים הזוגיים, אבל אני בטוחה שבמידה והקשר הולך לכיוון החופה ואני מגלה שאותו בנאדם אינו יכול 'לעזור' לי להביא ילדים לעולם - זה יגרום לי קצת לחשוב, אין לי מושג איך הייתי מחליטה, אבל זה עניין חשוב וגדול בשבילי. נכה - לא הייתי נכנסת לקשר כזה מלכתחילה. או כפי שאמא שלי נוהגת לומר "אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה". אם הוא הפך לנכה בזמן שאנחנו בקשר - זה כבר סיפור אחר.
בכל אופן, אפשר לדון על זה מפה ועד להודעה חדשה, אבל עד שאתה לא נמצא במצב 'הזה' אתה לא יכול לדעת מה באמת היית עושה.

TheWhiteTigris

New member
אמ...

לעבור לעיר אחרת? במילא בתכנון שלי... לגור בקיבוץ? (למי שלא גר) - אפשרי, תלוי כמה דונם אני אקבל בתור בית
ארץ אחרת? רק כססף יעביר אותי ממדינת ישראל (וגם זה ממש זמני) שפה חדשה? לא. אני גרוע בללמוד שפות חדשות אז נתקשר דרך הידיים (כמובן שלא רק)
כנגד רצון ההורים? לא נראה לי. הפסד כספי גדול? לא נראה לי שיהיה הפסד כספי גדול אלא אם מדובר בחברה שמונפקת בבורסה
אפילו אם לא יוכל ללדת ילדים? (של בן הזוג השני) זה קו אדום. גם אם הוא/ היא נכה?.... אולי. תלוי איזו נכות.

NOAMI4U

New member
לא מעבר למיתחם של ראשל"צ-הרצליה

אני גר בת"א. אני בן יחיד עצל ומפונק וכעיקרון אני לא מזיין מעבר למיתחם הגאוגרפי של הרצליה-ראשל"צ. !! מכיוון ש"אהבה" היא מציאות מדומיינת היטב של הסובייקט "המאוהב" אז ממילא לא ראוי להתאמץ ממש מעבר לכך....

SupermanZW

Well-known member
גבולות

להשתנות הייתי מוכן אך ורק למען עצמי אם הייתי מוצא בכך תועלת ולא בשביל אף אחד אחר. לעבור לעיר אחרת אין לי בעיה. לגור בקיבוץ לא הייתי מסכים, אורח החיים לא מתאים לי. אני ממילא מתכנן לעבור לארץ אחרת והייתי מוכן לעבור לארץ אחרת בשביל אהבה, אך לא לכל ארץ אלא רק לארץ בה איכות חיי תהיה גבוהה יותר. שפה חדשה הייתי מוכן ללמוד בכיף, שפות זה התחביב שלי ולו היה לי יותר זמן הייתי לומד יותר שפות. בבחירת בת זוג רצון ההורים אינו משנה לי, אך ורק אני בוחר את בנות זוגי ואך ורק שיקול הדעת שלי נלקח בחשבון. הפסד כספי גדול, תלוי עד כמה גדול ותלוי גם כמה זמן יקח לי לחזור לרמת החיים שאני רגיל אליה. אם לא תוכל ללדת ילדים, זה תלוי בגורמים שאיני מוצא לנכון לפרט כרגע. אם היא נכה, תלוי מה הנכות ומה יכולת התפקוד שלה.

ספירלי1

New member
ואי זה היה מעליב!

ב"ה גם אם הוא היה נכה?!!? אני נכה! על כיסא גלגלים! במקרה נכנסתי להודעה הזאת ! תסלחו לי אבל זה פשוט הדבר הכי מגעיל שבנאדם יכול לכתוב! גבול? לנכות? אתם פשוט אטומים! מה אתם חושבים!? שאנשים נכים הם לא בני אדם?! שהם לא מרגישים את האהבה כמו כל בנאדם אחר? שכולם דפוקים בשכל? "אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה" עצבנתם אותי!

ChilD SouL

New member
אהמ...

אני חושבת שכל בנאדם זכאי לדיעה משל עצמו. מכיוון שהמשפט היה רשום בהודעה שלי, בטח דיי דיברת עליי. אני לא חושבת שאנשים נכים הם אנשים דפוקים בשכל ו\או לא בני אדם ו\או לא מרגישים אהבה, אבל אני אישית לא חושבת שהייתי יכולה להכנס לקשר עם בנאדם נכה, מצטערת אבל זאת דעתי. כמובן, שעדיין לא יצא לי להתאהב בבנאדם נכה ואולי דעתי תשתנה במידה ואני מתישהו כן אתאהב, אבל לעת עתה - זאת הדיעה שלי.

Dark Muse

New member
את עדין קטנה

את בטח גם אולי עדין בעניין שאופי זה כל מה שחשוב...

ספירלי1

New member
בכמה אדוני גדול ממני? כולה 3 שנים!

ב"ה <אני חודשים בת 16> האם אתה רומז שאני אישית מכוערת? ומה אדוני עבר בחיים שלו? ובכמה השפלות אדוני עבר שהוא מאז להגיד לי שאני קטנה?! אז בוא אני אספר לך משהו! עברתי 4 ניתוחים קשים בחיים שלי, יש לי כאבים כל הזמן ברגלים, נאלצתי להתמודד עם אנשים בורים שחשבו שהעובדה שאני נכה וקטנה שווה לזה שאני לא יודעת לפתוח את הפה שמישהו מעז לחשוב עליי דברים שלילים, נאלצתי בבנים שניסו לנצל את העובדה הזאת <למרות שהם היו בדיוק בגילי> וכמובן,לתמודד עם אנשים כמוך! אל תשפטו בנאדם לפני שאתם מכירים אותו! כי אם אתם הייתם במצב ההפוך זה לא היה נעים לכם. ואתה יודע מה? אני מאחלת לך שתפגוש מישהי נכה ותתחתן איתה! רק אז תבין איזה אנשים מדהימים הם אנשים שהם נכים <ואני לא מדברת על עצמי.>

Dark Muse

New member
אם כל הכבוד לכאב שלך

את מדברת שטויות, ודווקא את זאת שמנסה לייחד את אוכלוסיית הנכים. מה כל כך נפלא באוכלוסיית הנכים? יש נכים שהם דפוקים בדיוק כמו שיש אנשים בריאים ושלמים שהם דפוקים. יש גם מן הסתם, אנשים טובים. יש אנשים שפשוט מה לעשות, להיות עם נכה זה לא מה שהם רוצים, וזה גם לא מושך אותם. זה כואב? אולי, זה עצוב? אולי. לאף אחד לא צריכה להיות בעיה לדבר או להיות ידיד טוב של נכה, אבל קשר רציני זה קצת יותר מורכב. כל הפסקה הראשונה שלך מראה שאת בהחלט חסרת בטחון. לפני שאת שופטת אותי ("אנשים כמוך") אז אולי כדאי לך קודם להקשיב, ומכאן נובע שאת ילדה קטנה ואיפולסיבית.

ספירלי1

New member
אתה זה שמדבר שטויות, אבל

ב"ה כבר נשבר לי לנסות להראות לך שאתה טועה, כי מימלא כל דבר שאכתוב אתה תמשיך לחשוב כמו שאתה חושב כרגע. כבר לא כואב לי, רק עצוב לי שיש אנשים שחושבים שהם חכמים יותר, אולי אתה "חכם" יותר, אולי אני "חכמה" יותר,בתכל'ס אני לא מכירה אותך, ואתה לא מכיר אותי, ולכן אני עוצרת את הדיון הזה כי חבל לי על הזמן שלי ושלך. אני מזמינה אותך ואת כל הפורום הזה לקומנת "גאים להיות נכים": http://www.tapuz.co.il/Communa/usercommuna.asp?CommunaId=14171 תראה ותבין לבד. שיהיה יום טוב לכולם.

זכוכיות

New member
אני חושבת שלקחת יותר מדי ללב..

אנשים שונים נמשכים פיזית ומנטלית לדברים שונים, אני בטוחה שגם לך יש את הגבולות שלך. האם היית נכנסת לקשר עם אדם שמן/ רזה בצורה חולנית? האם היית נכנסת לקשר עם אדם עם נכות שונה משלך (בואי נניח- חרש? אילם? עיוור?) האם היית נכנסת לקשר עם אדם עם מחלת נפש? האם היית נכנסת לקשר עם אדם שלא יכול לתפקד מבחינה מינית? ועוד אינסוף דוגמאות... מאוד יכול להיות שכן, יש כאלו שיעדיפו שלא- זו לא אטימות אלה העדפות. אני לא יכולה להגיד האם הייתי יוצאת עם אדם נכה או לא, אני מאמינה (בתאוריה, כי עדין לא עמדתי במצב כזה) שזה לא היה מפריע לי במידה והוא אכן היה מקסים ומיוחד- אבל זה בסדר שיש את אלו שלא. אני יכולה להגיד בוודאות שלא הייתי מכניסה "ראש בריא" למיטה של אימפוטנט, אלה אם כן הנסיבות היו גורמות לי להתאהב בו עד מעל לראש, זה הופך אותי למפלצת? אני הייתי בטיפול פסיכיאטרי וטופלתי בתרופות, במשפחה שלי (אמא, סבתא, אחים של אמא) יש רקע גנטי של סכיזופרניה קשה. יש שלא היו יוצאים איתי משום כך, נתקלתי בדיונים כאלה בפורומים- וזה מקובל עלי, לא אז לא. יש שלא היו יוצאים איתי כי אני לא מספיק יפה או לא מספיק מצחיקה או לא מספיק חכמה או לא מספיק מוסרית ע"פ התפיסות והערכים שלהם, גם איתך, האם זה מפריע לך? לא- בסך הכל מדובר במצב של חוסר התאמה. אני מניחה שעניין הנכות הוא נושא רגיש אצלך, ובגלל זה הוצאת את זה מפרופורציה, אבל אף אחד לא אמר שאוכלוסית הנכים הם זבל אנושי, ברור שיש נכים מדהימים (כמו שאגב, יש כאלו שלא, יצא לי להכיר אחד), אבל לגיטימי שלכל אדם יהיו השיקולים שלו בבחירת בן זוג.

ChilD SouL

New member
תקשיבי...

אפ'חד לא שופט אפ'חד. אפ'חד גם לא אומר שכל מי שנכה הוא חרא\זבל או לא שווה. יש כאלה שזה מרתיע אותם. יש כאלה שלא היו מוכנים להכנס לקשר עם נכה. יש כאלה. אין מה לעשות. כל אחד והדיעות שלו.

isrbig

New member
הכול

הכול אם אפשר מה שתרצה מה שהיה אפשרי לעשות אני עושה

ayala65

New member
המ.

מאת: מתוקית חמוצה 21ו 20/04/06 | 03:00 עד כמה הייתם הולכים רחוק בשביל אהבכתם? אהבת אמת? לעבור לעיר אחרת? כן. לגור בקיבוץ? (למי שלא גר) כן. ארץ אחרת? כן. שפה חדשה? כן. כנגד רצון ההורים? כן. הפסד כספי גדול? כן. אפילו אם לא יוכל ללדת ילדים? (של בן הזוג השני) כן. גם אם הוא/ היא נכה?.... כן. מה הגבול? אם זה אמיתי והדדי, עד המוות.

למעלה