לאודי ואניה 6 -בקשה!-אני בוגר הספר של טלילה סטן,שם לא הופיעו

מתלמד 8

New member
לאודי ואניה 6 -בקשה!-אני בוגר הספר של טלילה סטן,שם לא הופיעו

המילים סולר ארק,או אופשיזן,(זו עובדה,ללא שום ציניות )לכן אשמח אם אתם כותבים מילים לועזיות שימו תרגום עברי בסוגריים כדי שאלה שלא מכירים את המונחים יוכלו להשתתף בדיון,
אני מעריך שיש חברים נוספים שלא מכירים את כל הטרמינולוגיה הלועזית של האסטרולוגיה לכן הם לא מצטרפים לדיון.
בשל גילי המופלג,ראיתי כמה מפות ונתקלתי במקרים רבים לכן אשמח לגבות את הנושאים המדוברים בדוגמאות מהחיים,זה בתנאי שאני אבין את המילים.

למתלמד 8- פירושים למושגים, מאנגלית לעברית.

סורי, למדתי היכן שאתה יודע שלמדתי ושם לימדו את המושגים האלה באנגלית.
מבין שזה גורם לך למה שכתבת שקורה לך.
סולר ארק Solar arc הפרוש הוא קשת שמש. אופוזישן- זה 180 מעלות, או ניגוד.
כמו אפוזיציה בכנסת- המתנגדת, והמהווה את 'הצד השני המתנגד' למפלגה השלטת.

מתלמד 8

New member
לאודי(הבנתי ההסבר)ואניה-לא סולר ארק ואופוזישן,אלא סקוור -

בין השמשות בהצלבת מפות אישיות.
לי יש דוגמא טובה מהשטח(מהחיים) בנושא,אני יליד -4/8 ואישתי ילידת 4/11 (אריה ועקרב)שנים קראתי את המדורים שהבטיחו בעזרת מחשבנים שסיכויי ההשרדות בזוגיות שלנו הם % 17 או % 27 ובמלל "חבל על הזמן" "זוגיות חסרת סיכוי",זוגיות ללא עתיד" וכו',,, וכו',,,.
יתרה מכך,כשהתחלתי ללמוד את נושא הזויות,הבנתי שזוית מרובעת(סקוור),היא זוית קשה,במפתי השמש נמצאת ב-11.38 באריה ובמפת אישתי ב-12 בעקרב ריבוע מושלם בין השמשות בהצלבת מפות ,שנים "משהו" לא הסתדר לי מאיפה הגזירות המוזרות האלה הן במזלות והן בזויות ?.
עד שיום אחד שאלתי את האסטרולוגית שלי(חיה אלפרשטיין ז"ל מירושלים-איזה תזמון מוזר?, היום 24/11 בדיוק 4 שנים לפטירתה-נפטרה בגיל-59 מסרטן)על פירוש הריבוע-תשובתה היתה הפוכה מכל מה שנכתב ונאמר,"ריבוע בן שמשות-הוא קשר חזק וגיבוי הדדי בין 2 בני הזוג",את אותו פירוש קראתי באתר "אסטרו פרו".
אודי/אניה וכל חבר בפורום-איך אתם מפרשים את הריבוע בין השמשות בהצלבת מפות של 2 בני הזוג??

אניה 6

New member
הי מתלמד

במערכת יחסים זוגית מתיחסים ליחסי ונוס-מרס,(משיכה מינית)
ירח במפה של גבר מסמל איזה טיפוס אישה תתאים לו וונוס לאיזה אישה ימשך
אישה נמשכת לטיפוס המרס שבמפתה, זקוקה לגבר מטיפוס הונוס

מזלות יציבים לא ששים לשינויים ואני מאמינה שעקרב ואריה ידעו לכבד זה את זו וימצאו את שביל הזהב בצורך של שניהם להיות דומיננטיים ,שניהם הורים טוטליים, חברים נאמנים וכמובן יש להתחשב בקומפןזיט והסינסטרי

מתלמד 8

New member
הי אניה-אכן כן ,2 המשפטים האחרונים בתגובתך-

"שניהם הורים טוטליים" ו-"חברים נאמנים" ממש קליעות בול !

לא מבין את נושא הירח במפת הגבר והמרס במפת האשה,הירח במפתי ב-18 בקשת בבית 2 והמרס של אשתי ב-17 בדגים בבית 12 (בהצלבת מפות הירח והמרס בריבוע)
איך זה מתפרש?.
גילוי נאות-לא מבקש יעוץ,או נתוח למפות שלי ושל אישתי,או נתוח ההצלבות בינהם,רק מעלה שאלות לדיון ,למתן תגובה מהחיים ולניפוץ דעות של האסטרולוגיה הפופולארית.

זה בדיוק מה שאמרתי עם קראת נכון

מה שהשבתי לשאלה של אניה6
(בדרך כלל בשישי שבת יש לי זמן להשיב לשאלות)
ובכן, זו התחלה, זה 'פוש' לקשר, סקוואר הוא לא אספקט (היבט) חיובי, אבל במקרה הספציפי הזה, כשמדברים על סולאר- ארק (קשת- השמש או 'בין השמשות'- מה שאתה קורה לכך) הסקוואר 90 מע' סמי סקוואר (45 מע') אופוזישן (180 מעלות- ניגוד) מעידים על התחלת קשר חדש, על התפתחות טובה של קשר קיים, תוך רצון והשתדלות לשפר את הקשר- הדדית. האספקטים האחרים כגון 120 מע' למשלמראה/ים על קשר סטטי שלא מתפתח, ותקוע באותו מקום.

תודה שחיזקת את מה שאמרתי, בדוגמה שלך 'מהחיים'.

מתלמד 8

New member
תודה אודי-ואיך מפרשים ריבוע בין הירח של הגבר-

הנמצא ב-18 בקשת בבית 2 ,למרס של האשה הנמצא ב-17 בדגים בבית 12 .?

אניה 6

New member
אני חושבת (לא בטוחה)

שמארס ב-12 ב-90 לירח בסינסטרי
המארס לפעמים יפגע בבעל הירח ומיכיבן שהוא בבית 12 ובדגים יהיה זה תחת השטח
הירח בקשת בבית 2 הוא ישר, ישיר ובלי חוכמות אוהב, כועס, מתפייס ושובב
מארס בבית 12 ובדגים ועוד שמש בעקרב לא מבטא עצמו בקלות ויוצא שהוא מעליב תחת השטח ואז הירח האימפולסיבי הזה מתפרץ וגם.... יוצא אשם משום שמנגנים לו על הרגשות האם זה נכון?

מתלמד 8

New member
לאניה-למרות שאין לך את 2 המפות המלאות, בעניין הירח-

בבית 2 בקשת תאור נכון , את הפרטים שציינת מחזק אוראנוס בסרטן שיש לי במפה .

לגבי מארס בבית 12 ,בדיוק הפוך-מבטא את עצמו בקלות ובחדות(אולי בגלל נתונים אחרים במפה כמו מרס ב-120 מעלות לצמידות שמש מרקורי בעקרב של בעלת המפה ).

דברים נכונים אניה .....ואני מוסיף חידוד משלי

כולל תשובה לשאלה המופנית אלי דרך מתלמד 8

קודם כול מתחילים בסינסטרי (מפת התאמה) בין בני זוג. ההתאמה נובעת ונבחנת במבט על המזלות שהם נמצאים- אצל האישה פלנטות (כוכבים) : מארס, נפטון והשמש, וגם ממרכיבי בית 7- כלומר מה מככב אצלה בבית 7. אצל הגבר קובעים את מידת ההתאמה: וונוס, נפטון והירח וגם מה מככב אצלם בבית 7 (בית השותפויות והנישואין) ההיבטים של הכוכבים בין בני- הזוג משפיעים באופן ישיר על שניהם. כעת ...כשאנו יודעים באופן בסיסי, שאין 'התאמה- מושלמת' בין כול בני זוג באשר הם - בעולם, ולא מדובר בהיבטים נגטיביים או פוזטיביים, תמיד צריך להסתכל על המכלול. שהרי בסך הכול מערכת יחסים היא 'קרב- ללא סוף' או 'השתדלות ממושכת' של בני- הזוג- זאת הנוסחה הקבועה והבסיסית.
אגב, הירח....הוא האינסטינקטים והתגובות שלנו לחיים, תבנית התנהגותנו הבסיסית, והאני המודע שלנו.
ירח 90 מעלות עם מארס הינו אספקט....קצת מלחמתי- קונפליקטואלי- האחד מעצבן את השני, יש (תיאורתית בלבד) בכך להביא לקונפליקטים.
ירח בית 2 בקשת מראה על חיפוש אחר ביטחון כלכלי, חופש ביטוי ונוחות במידת מה- כדוגמת מה 'שהיה לנו- בבית'.
על פי המצב שאתה מתאר, נכון, במפת ההתאמה 'קיים' ריבוע.
כעת, דעתי היא:
מדי פעם יש מאבק מסוים המתעורר מחדש וגווע בקול ענות חלושה. הצרכים של האישה הם לקבל מה שסימל בך, בעינייה כצעיר (מארסׂ ׂ) לנצח , תוך שהיא מקווה שתוביל את הקשר. יש בה את הצורך לדמות אב, כפי שבך הרצון לדמות- אם. יש בך משהו המזכיר לה מה שקיבלה או שהיתה צריכה לקבל בבית אביה אותה חיפשה עד כדי כימעט הרס עצמי (בית 12) או בהגזמה- תוך השקעת משאבים נפשיים וכוחות רבים(דגים) . יש להניח שבסימביוזה (נתינת חיים הדדית- האחד לשני) הזו חייתם המון זמן, תוך שאתם יודעים או שלא יודעים את המשוואה בין דמות האב הקיימת בך, ודמות האם הקיימת בה. אני בטוח שקיימת בכם הערצה גלויה או סמויה האחד כלפי השני, כולל אולי- רק אולי- קינאה חיובית כלשהי...לעברו המשפחתי של כול אחד מכם- אצל האחד ואצל מישנהו.

שבוע טוב לך ...מתלמד 8

מתלמד 8

New member
לאודי-מה אגיד ? אתה ממש מקצוען,גם עם מעט נתונים -

יש המון פרטים מדויקים מאוד בנתוח במיוחד בנושא הזוגי.
לגבי ירח בית 2 בקשת, "חיפוש אחרי בטחון כלכלי,,,כדוגמת מה שהיה לנו בבית",

דווקא הפוך-חיפשתי אחרי בטחון כלכלי ,בגלל שהוא לא היה בבית.(אם היה לך את כל המפה בטח היית רואה את זה) .

הנתוחים שלך ושל אניה מעניינים ומפרים,מקוו שגם אחרים יצטרפו.

אניה 6

New member
הי מתלמד

הירח מסמל את הרגש הכי בסיסי שלנו, את מה שינקנו מאמא (ואולי מקודם)
ההבטים לירח מסמלים את המגעים הראשונים של הירח הזה עם העולם -היכן ניפגענו, אהבו אותנו וכו'
אלה מעצבים את עולמינו הרגשי והיכן שאנו מגיבים כשמאוד נוח לנו או כשמאוד רע לנו.
גבר באופן טבעי יבחר אישה שמזכירה לו את דמות אמו -כלומר דמות הירח.
אישה תבחר מי שמזכיר לה דמות אביה- שמש בשילוב עם שבתאי, ותימשך פיסית לדמות תזכיר את מארס במפתה (שיבטא את הגברית שבתוכה) ותרגיש הכי טוב עם אדם שמזכיר את הונוס במפה שלה שימלא אחר צרכי הונוס הזאת

מתלמד 8

New member
לאניה-"גבר יבחר אשה שמזכירה לו את דמות אמו"

זו דעתו של זיגמונד פרויד,במקרה שלי-זה לא עבד.

אניה 6

New member
חחחחח טוב

Y. Welis

New member
אם היבט 180 - היא תירגמה 'מולות'.

אבל לכל אסטרולוג המונחים משלו. אצל יאיר היו 'זוויות-פעולה' (ל-90 בעיקר).

למעלה