לאוהבים פיצה טעימה: מתכון כשר לפסח,שהכנתי,,

שרון 337

New member
לאוהבים פיצה טעימה: מתכון כשר לפסח,שהכנתי,,

מתכון לפיצה -לפסח, על בסיס כרובית ( הכמויות ל-4 מנות):

הכנת הבסיס לפיצה:
1/2 כרובית.(כ- 350 גרם.)
50 גרם אבקת -שקדים.(אפשר לטחון שקדים בבלנדר למרקם - דק).
30 גרם גבינת -פרמזן מגוררת,
2 ביצים -לבלול ביחד עם מלח ומעט פלפל שחור טחון .

להכנת רוטב העגבניות:
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
4 עגבניות קצוצות דק,
3 עלי -בזיליקום טרי-לקצוץ, (או מעט אורגנו יבש).
מלח, ופלפל שחור טחון -טרי
למי שאוהב,אפשר להוסיף פטריות שמפיניון לרוטב.

אופן ההכנה:
מכינים את בסיס הפיצה:
ראשית,לחמם מראש תנור ל-200 מעלות.
1. במעבד -המזון קוצצים את הכרובית לקבלת פירורים.
(או לגורר את פרחי הכרובית בפומפייה ידנית.)
מעבירים לתוך קערה את פירורי -הכרובית המגוררת,
ומוסיפים את השקדים ,הגבינה המגוררת,ואת הביצים,
ומערבבים היטב,
2. משטחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ,מרופדת בנייר-אפיה,
משומנת קלות, מישרים לשכבה אחידה ,בעזרת כף,
ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.

3. בינתיים,מבשלים את חומרי הרוטב כ-15 דקות ,לבשל עד
שהנוזלים מצטמצמים,ויש רוטב סמיך, ואז לכבות את האש,
לטעום ולהוסיף מלח ופלפל, אם צריך.

4. מעל שכבת הכרובית-המונחת בתבנית, מורחים רוטב עגבניות,
ומפזרים פטריות, גזר ,וגבינת מוצרלה-מגוררת.
5. מחזירים לתנור לעוד 8 -10 דקות - או עד להזהבה.
כשמוציאים מהתנור, מפזרים מעט אורגנו יבש,(או 3עלי- בזיליקום טריים -קצוצים.) ומקשטים בחצאי זיתים שחורים.
ונהנים ממאפה בטעם פיצה חמימה ודלת פחמימות, טעימה וקלה להכנה.
הכי כיף להכין עם הילדים,שנהנים לפזר גבינה מגוררת וזיתים.

הצעות לגיוונים:
מחליפים את הפטריות ,בפרוסות קישוא-זוקיני.
מוסיפים זיתים ירוקים,במקום מלח.
מוסיפים גבינות- עזים ,או קשקבל מגורר,במקום הפרמזן.
 

שרון 337

New member
אפשר לבשל את פרחי הכרובית כ- 10 דקות לנגב ולייבש במגבת.

אפשרות נוספת:
להשרות את פרחי הכרובית בקערה עם מי ברז- וקצת חומץ ,
יעיל לסילוק מזיקים שאינם נראים לעין.
 

שרון 337

New member
היום הכנתי ללא שקדים טחונים, וגם יצאה פיצה טעימה,אבל,

היא נשארה יותר זמן בתנור,עד למרקם יציב.
 
למעלה