לאוהבי הגבינות:

ויוי 25

Well-known member
לחולי הסוכרת לא מומלצות גבינות רזות ,אלא רק גבינות של- 20% - 30 אחוזי שומן- שהם בעלי אחוז-פחמימות נמוך.
ככול שגבינה מכילה אחוז שומן גבוה יותר -כך יהיה בה אחוז הפחמימות נמוך.

אני הכנתי תחליף לחם ע"פ דייאטה קטגונית,וזה ממש טעים :
וזהו המתכון ב- חמש דקות הכנה :

1.תחילה מחממים את תנור -האפיה ל-170 מעלות חום.

2. מערבבים בקערה:
75 מ"ל גבינת -שמנת 24% שומן, או שמנת חמוצה -27%.
150 גרם גבינה -צהובה מגורדת -28% שומן.
2 ביצים
100 גרם קמח -שקדים, (או לטחון שקדים טבעיים ללא מלח למרקם דק בבלנדר.)
3 כפות שמן -זית
כפית אבקת -אפיה,
קורט מלח (ממש טיפונת.)
לערבב ולשטח הכול בתבנית עם ניר-אפיה -מוברש במעט שמן,
(או להכין מאפינס: לצקת את התערובת לתבניות-מאפינס מסיליקון,כך קל לשחררם,)
ולאפות ב- 170 מעלות חום - 20 דקות, או עד להשחמה.
(יש לבדוק שהשחימו מ 2 הצדדים.)
סך הכול ההכנה מאוד מהירה:
מערבבים ויוצקים לתבנית בפחות מחמש דקות עבודה -ומכניסים לתנור .
מתכון קל להכנת-לחם או לחמניות ויוצא מאפה מעודן וריחני בטעם גבינתי וטעים.

במידה תרצו חלק מהמאפינס שיהיה בטעם מתקתק, תוכלו לאחר הוצאת המאפה המוכן מהתנור,רק להבריש מעל 4 מאפינס -טיפה אחת של סוכרלוז -נוזלי, וכך תקבלו מאפינס מיוחדים בטעם של עוגת - גבינה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה