שעועית ירוקה קפואה שהיום הכנתי (כמות ל-4 מנות),
מתאים למי שמחפש תבשיל מהיר (ב-10 דקות) וללא מאמץ יתר:
צריך: בצל בינוני קצוץ ,לטגן במחבת עם 3 כפות שמן-זית, על להבה נמוכה -3 דקות עד לשקיפות-הבצל.
להוסיף 4 שיני שום חצויים ל-2 - ולערבב כדקה וחצי על להבה קטנה ,
להוסיף גמבה אחת חתוכה לריבועים קטנים,(רצוי גמבה מאורכת- שושקה .)
לערבב ביחד 3 דקות אש קטנה,
בדרך כלל מוסיפה גם פטריות -שמפיניון ,אבל זה טעים גם בלי.
לתיבול :
כף אבקת -שום, מלח , פפריקה -חריפה,או פלפל-שחור ,וכפית וחצי תבלין חוואייג' -למרק, ולערבב.
ואפשר בכל תבלין אחר שתבחרו,למשל תימין.
להכנת שעועית הירוקה הקפואה:
בסיר מחממים מים עם חבילת שעועית-ירוקה קפואה ,ועם כף מלח, לחמם מרגע הרתיחה 3 דקות -ולסנן.
לאחר סינון לצרף את השעועית הירוקה למחבת עם הגמבה הבצל והשום,
ולהקפיץ אותם ביחד כמה דקות עד שהשעועית מתרככת ,(3 -4 דקות ולכסות במכסה ,עד ריכוך.)
לכבות את האש להשאיר מכוסה ל-10 דקות לפחות, ואז לפתוח את המכסה לפזר מעט מלח, וזה מוכן.
מתאים למי שמחפש תבשיל מהיר (ב-10 דקות) וללא מאמץ יתר:
צריך: בצל בינוני קצוץ ,לטגן במחבת עם 3 כפות שמן-זית, על להבה נמוכה -3 דקות עד לשקיפות-הבצל.
להוסיף 4 שיני שום חצויים ל-2 - ולערבב כדקה וחצי על להבה קטנה ,
להוסיף גמבה אחת חתוכה לריבועים קטנים,(רצוי גמבה מאורכת- שושקה .)
לערבב ביחד 3 דקות אש קטנה,
בדרך כלל מוסיפה גם פטריות -שמפיניון ,אבל זה טעים גם בלי.
לתיבול :
כף אבקת -שום, מלח , פפריקה -חריפה,או פלפל-שחור ,וכפית וחצי תבלין חוואייג' -למרק, ולערבב.
ואפשר בכל תבלין אחר שתבחרו,למשל תימין.
להכנת שעועית הירוקה הקפואה:
בסיר מחממים מים עם חבילת שעועית-ירוקה קפואה ,ועם כף מלח, לחמם מרגע הרתיחה 3 דקות -ולסנן.
לאחר סינון לצרף את השעועית הירוקה למחבת עם הגמבה הבצל והשום,
ולהקפיץ אותם ביחד כמה דקות עד שהשעועית מתרככת ,(3 -4 דקות ולכסות במכסה ,עד ריכוך.)
לכבות את האש להשאיר מכוסה ל-10 דקות לפחות, ואז לפתוח את המכסה לפזר מעט מלח, וזה מוכן.
נערך לאחרונה ב: