לאוהד - על ההופעה בחולון 27.4

jane75

New member
לאוהד - על ההופעה בחולון 27.4

חזרתי מההופעה האחרונה במסגרת פסטיבל ימי זמר בחולון. אני יודעת שאני אשמע עכשיו בנאלית להחריד, אבל לא ממש אכפת לי, כי זה באמת היה מאד מרגש. ההופעה. הכוח שלך, אוהד, לנגוע בעולם הפנימי של כולנו, דווקא משום שאתה בא מהעולם הפנימי שלך, הכנה, החף מכל פלצנות, בתור אחת שלא מכירה את השירים שלך, נדהמתי בראש ובראשונה לראות איזה קהל צברת שפשוט יודע את השירים שלך בעל-פה, ובתור בחורה שגדלה בבית דתי, השיר `תפילין` מאד נגע לליבי, במיוחד הפאנץ` ליין בסוף.. הרגשתי שאתה פשוט נוגע בעולם הכל-כך אישי שלי, אני לא אדם שבוכה בציבור, אבל מצאתי את עצמי מזילה דמעה, במיוחד בשיר `ליל אהבה` שכל-כך הידהד בתוכי ובכל ישותי. הרגשתי שאתה מכיר אותי - וזה מה שהופך אותך לאומן ויוצר אמיתי - למרות שאתה לא מכיר אותי בכלל. הרגשתי הרגשה דתית כזאת, אחרי ההופעה. כל שיר פשוט היה כמו יומן אישי, כמו מסע בחיים הכי פנימיים שלי, עם העומק והעושר. היה מרתק לגלות את העולם הפנימי שלך דרך השירים. המאוויים, סערת הרגשות, הריגושים. הגעתי בלי ציפיות להופעה, לא חשבתי שהיום כבר אפשר למצוא מוסיקה שתיגע לי. כאחת כמוך שגדלה בשנות ה-80, (אני בת 29), אני מרגישה שאתה מביא תקוה ומפיח רוח חיים במוסיקה הישראלית כיום. רוח חדשה. ויש תקוה לזמר הישראלי, תמשיך לשאת את הלפיד. אני יצאתי אופטימית. אז תודה. תודה על הניקיון והפשטות בשירה. השורשים היהודיים והשורשים האנושיים, הכנות והפשטות, ולהיות אתה עצמך, כלשונך, היא סוד ההצלחה ואתה באמת אדם דתי, דתי אמיתי, שממלא את יעודו בעולם הזה. תמשיך למצוא חן בעיני אלהים ואדם. תודה על ה-נטו. החיבור שלך עם שלמה גרוניך היתה הפריה הדדית מקסימה אמן דגול בפני עצמו. "אמור לי מי האמנים שאתה מוקיר, ואומר לך מי אתה`... וכאחת חדשה באזור, שוב, תודה על פתיחת צוהר. בהערכה ובהוקרה, חן.

למעלה