לאון ז"ל ויוז'י שיזכה לשנים ארוכות, חיפה, הדר, שלהי אוקטובר

לאון ז"ל ויוז'י שיזכה לשנים ארוכות, חיפה, הדר, שלהי אוקטובר

שלהי אוקטובר, זה מכבר עברנו לשעון -חורף, זה תמיד מרגיז ומעצבן מחדש שישראל מדינה ממש לא צפונית צריכה בגלל גחמות פוליטיות להתחשך ב:1720 בערב,

בכל מקרה בסביבות השעה:1100 הזדחלתי בתור אינסופי ולא אנושי בסניף הדואר הראשי בחיפה בשכונת הדר-הכרמל,
לקחתי החלטה מהירה ושקולה והחלטתי לקפוץ לבקר את יוז'י,

יוז'י הרומני האציל עם השפם הדקיק שכבר כ 40 שנה מנהל את המסעדה הרומנית הותיקה הזו,
השותף לאון הלך ועבר לעולם שכולו טוב לפני שנים ספורות,

בשבתות עדיין גודשים את המסעדה הזו משפחות יוצאי רומניה,
בימי חול בטח בשעת צהריים מוקדמת היו כחצי תריסר איש ואישה,

המסעדה עצמה קטנה יחסית, עמדת הגריל נמצאת בגומחה בתוך קיר המסעדה, רק יוז'י היחיד שרשאי לגשת ולהפוך את הסטייקים והמיטיטיי או את השקדי עגל(מומיצה)

כיום הבן של לאון גם נכנס לעניינים שם, אבל יוז'י עדיין שם כל יום מהבקר עד לשקיעה,

השקדי עגל לא היו היום במלאי, שעועית מעולה שרופה עם בצל ורוטב עגבניות היה שם בסטנד של המנות ראשונות , החלטתי לוותר כי נראה לי שזה שאריות מהשבת ולא בא לי שיחממו לי אוכל מאתמול,

אז מה עושים?
בינתיים מזמינים בקבוק "כרמל-הוק" חמצמץ מהול בסודה מבעבעת וצוננת וקרירה,
מבקבוק אחד שתיתי שתיים כי היחס במהילה כמעט:אחד על 1

בינתיים פטפטתי עם יוז'י ברומניתצ שוטפת ונזכרנו בסבא שלי ,
סבא מתאיי היה פוקד קבוע את לאון ויוז'י, היה מניח את המגבעת על השולחן מחזיק אותי ואת אחי על ברכיו ושותה לשכרה ואוכל מדי פעם, ככה שטוב ליבו ביין ובעלמות החן, הוא היה פלרטטן לא קטן, ככה תפסנו טת סבא בחולשתו והוצאנו ממנו עולם ומלואו:

אופניים חדשות, כדור-רגל מעור של פרה עם מעויינים ולוגו של אדידס,
מינוי שנתי עד הבית של חוברת :" פנדל"
ועוד כל מיני הטבות.

מפות משעוונית משובצת וגם תפריט מנויילן ןדביק של פעם עדיין מככבים בפינה הזו מן העבר,
יש שם מלצר וטבח ערבי שמגיע מרחוק, מגיע מכפר ערבי עראבה כל יום והוא מתקין את מרק ה- ciorba'
מרק חמצמץ לא פחות מהחמיצות של היין הישן,

במרק חתיכות בשר רכות שנופלות מהעצם,
את הקבב מקבלים עם לחם- לבן וחמוצים,
אין ספק שפותחים אצל יוז'י את השבוע ואת שעון -החורף זו התחלה טובה ,
שיהיה לנו חורף בריא

לא תמיד אני מוצא זמן ופמאי לשבת אצל יוז'י, לרוב חוטף סטייק בפיתה וממשיך לענייני (הלא מעניינים)
היום בא לי, פשוט בא לי להעביר שם שעתיים בצל מתחת לסוכך,
נעים לפרק בקבוק שפריץ ליד המספרה שם צולחזות בעוברים ובשבים ובהמולה החיפאית של תחילת-השבוע















 

lriemann

New member
יש לך איזה רומני בשבילי?

קודם כל, סחתיין על הדיווח המצויין.

שנית, יש לך (או למישהו פה בפורום) איזה רומני בשבילי?

אני מחפש מישהו שידריך זוג רומני לא צעיר, חברים של מכרה, בירושליים הנצחית, תמורת תשלום הוגן. זה יהיה יום אחד או יותר, בנובמבר.

אם את/ם מכירים מישהו שמכיר את ירושליים ודובר רומנית, אשמח אם תיצרו קשר או תשאירו מספר טלפון.

תודה!
 

pix37

New member
מקום מקסים - מקצוענות נטו

ותחושה של מסע במנהרת הזמן 30 שנה אחורה. ככה נראו המסעדות של ילדותנו וכך ככל הנראה גם היה טעמו של האוכל שהגישו. מבחינתי מנת הקבב שלהם 28 שח ל4 קבבים גדולים עם מרקם של קבב רומני אמיתי (שונה לחלוטין מהמזרחי) הוא מנת הבשר המשתלמת ביותר בישראל. כמה נקודות רלוונטיות: 1. המנות מגיעות נטו ללא תוספת פחמימתית אותה יש להזמין בנפרד אם רוצים. 2. הבשר מגיע ללא רטבים (למעט שום כתוש) יש במקום קטשופ אבל לבשר הזה מגיע יחס טוב יותר. 3. על החמוצים והלחם משלמים בנפרד 5 ש"ח) אבל הם מוגשים לשוחן בלי ששואלים אותך. 4. אם יש לכם זמן והרפתקנות קולינארית נסו את המיקס גריל שכולל גם חוט שדרה ומוח בגרסה שונה לחלוטין מהגרסה המזרחית המקובלת 50-65 ש"ח. 5. אני לא מהתפוצה הנכונה אבל מעולם לא הצלחתי להבין את ההגיון בשפריץ. למה לקלקל גם יין וגם סודה ? 6. מרק השעועית המוגש שם הוא מרק ירקות עם שעועית לא על בסיס עגבניות כמקובל.
 
מי שלא מעיז ולא אמיץ לא יזכה לשתות שפריץ

השפריץ טעים לאללה,
הוא בא טוב במיוחד בז'אנר הזה של המסעדות,
בזמנו הוא היה להיט בכל בית רומני בישראל,
בעקרון שפריץ טוב נמזג רק מכרמל -הוק, היין השולחני הפשוט הזה הוא בא טבעי בטעם חמוץ נורא, הוספת סודה נותנת לו קיק מעודן יותר והחמיצות נמהלת,
בקיץ הישראלי הקשוח של ישראל בשנים עברו בכל ארוחה היה שפריחץ אצלנו על השולחן, קודם כל זה משקה זול והיה נגיש, בכל מכולת נידחת היה כרמל הוק,

לשבת בקיץ במרפסת על כסא נדנדנה ולהביא לאבא שלי בקבוק סודה של פעם זה עם הידית האדומה או הכחולה ולראות את אדי הכפור מתעבים וזולגים על דפנות מיכל הנירוסטה שברקע יש שירים סטייל סאן רמו ברדיו זה עבורי עולם ומלואו,

כוס לונג מהולה בכרמל הוק ובסודה מבעבעת היא נותנת ללוגם פריזמה יפה על המתרחש,

זה משקה שמסטל אותך בעדינות, הוא לא בא ובועט לך בבטן או מערבל לך את התאים במוח, זה משקה שמערסל אותך בעדינות, לאט לאט עם כל לגימה ועוד כוס ועוד כוס אתה מתחיל להירדם כמו תינוק בעריסה, זה משקה עירסול אולטמטיבי,

חבל שאין את היין הזה בכל מכולת, הוא באמת אידיאלי לקיץ הרשוח שיש פה במדינה
 
למעלה