לאורלוש

לאורלוש

המכתב מיועד לאורלוש חברתי הטובה שנרצחה בפיגוע היי מה שלומך? אני מקווה שטוב לך שם למעלה. יש לי כל כך הרבה דברים שאני רוצה לספר לך, דברים טובים וגם רעים. אני לא יודעת מאיפה להתחיל. טוב אז את זוכרת שעוד לפני שנהרגת הייתי חברה של ירון הייתי בטוחה שהוא כזה בן אדם טוב אבל רק כשנהרגת הבנתי שאין לי ממש דיבור איתו ושהוא מתנהג ממש כמו ילד קטן. את קולטת אחרי שעברתי יום נוראי של שש הלוויות באותו יום שבינהם היית גם את , נפגשתי איתו כי הייתי חייבת לדבר עם משהו אבל ברגע שהתחלתי לדבר , לספר כמה שזה היה נורא הוא התחיל לספר לי בדיחות. איזה מטומטם הוא תחשבי אנשים מתים והוא חושב שהכל יעבור אם הוא יספר לי בדיחות. למה הוא לא יכל פשוט לשתוק ולהקשיב , להגיד לי שהוא כאן בשבילי.משם המצב רק הדרדר ואחרי כמה שבועות נפרדנו. פתאום קלטתי שכל מה שאכפת לו זה מעצמו ומהזיונים שלו . אחרי שנפרדנו גיליתי עוד פרט מעצבן עליו, שכרנאה אני לא הספקתי לו כי הוא בגד בי.כמה שנאתי אותו באותו רגע, אבל בכל זאת לא נתקתי איתו קשר ואני ממשיכה לדבר איתו ואנחנו כביכול ידידים, אבל אני לא מבינה איך הוא יכול לכנות את עצמו ידיד אם אפילו ביום הולדת שלי הוא לא התקשר לאחל לי מזל טוב.עזבי בכלל היה יום הולדת מעצבן כי אף אחד לא היה. אבל אל תהיי עצובה בשבילי כי המצב השתפר אחרי שבוע פגשתי משהו חדש ועכשיו אני איתו. הכרתי לך אותו את זוכרת? לפני חודש בערך באנו לבקר אותך והבאנו פרחים ושתלנו לך קקטוס כי אהבת קקטוסים. הוא היה מאוד תומך ראית איך שהוא החזיק לי את היד ושהוא גם דיבר איתך למרות שהיו אנשים שזה נראה להם מוזר. אני מצטערת שאני לא באה לבקר אותך הרבה אבל זה קשה לי, אני עדיין לא חושבת שלגמריי עיכלתי שאת לא איתי. אני כל פעם חולמת שאני הולכת לבית קברות לבקר אותך ואני מרימה את המצבה ומוציאה אותך מהשקית השחורה ואת קצת מפורקת אז אני מרכיבה אותך והפרצוף שלך נראה בדיוק אותו הדבר כמו אז שישנו ביחד בטיול שבוע לפני שנהרגת ואני מסתכלת בך ואת כל כך יפה למרות שיש לך כמה צלקות על הפנים אבל את יודעת היום אפשר לתקן הכל עם ניתוח פלסטי ופתאום את מתעוררת ודמעות בעייניך ואת מחבקת אותי חזק חזק ועוזבת אותי ומכניסה את עצמך בחזרה לתוך השקית השחורה ואת אומרת לי שאני חייבת להחזיר את המצבה לקדמותה שאת חייבת לחזור למעלה כי קוראים כי יש לך שם תפקיד חשוב מאוד את מלאך ואז אני מתעוררת. ככה כל הזמן אותו החלום. אני כל הזמן חושבת עכשיו שאת מלאך ואת יודעת ממי קיבלתי את הרעיון הזה? מבת דודה שלך, את זוכרת שבהלוויה היא עמדה לידך וסיפרה שיש תאוריה כזאת שאומרת שלפני שאתה נולד אלוהים מחליט מי יהיה מלאך ואז במהלך החיים אתה עובר תקופת מבחן מסוימת ואם עברת אז אלוהים מגייס אותך אליו שתממש את גורלך. אני לא בטוחה שאני מאמינה בזה כל כך אבל זה מנחם , אני מאמינה בזה שיש משהו אחר ובטח שלאנשים טובים הוא טוב מאוד כי מגיע להם שיהיה להם רק טוב.אני גם חושבת שהעולם של אלו שמתאבדים הוא לא כמו העולם של אלה שאלוהים לקח אותם כי מי שמתאבד פוגע באלוהים כי אנחנו הרכוש של אלוהים ורק אלוהים יודע מתי הגיע זמננו לעבור למקום אחר. כך שגם אם הייתי מתאבדת זה לא היה עוזר לי הרבה כי לא הייתי מגיעה אליכם, הייתי מגיעה למקום עם אנשים ממורמרים שכל הזמן עסוקים בלהסתכל למטה על החיים ולהצטער שהם קטעו את שלהם.אז בכל אופן אני כאן בין החיים אני בטוחה שאת כל פעם רואה אותי ממרומים. שנה הבאה אני אתגייס לצבא ואני אהיה המשקית תש הכי טובה ואז אני אחתום עוד שנה ואהיה קצינת תש ואת תראי כמה שאת תהיי בי גאה. אני משתדלת לכתוב לך רק דברים טובים בשביל שלא תהיי עצובה אבל למען האמת מאוד קשה שאת לא כאן,חסר לי משהו שאני יכולה לדבר איתו על הכל. אני יודעת שאני עדיין יכולה לדבר איתך ואני עושה את זה עכשיו אבל זה לא אותו הדבר כשאת לא עונה. אני כל כך רוצה לראות אותך שוב להרגיש שאת איתי והקבר הוא לא תחליף כל כך טוב כי לא נוח לי לחבק קבר למרות שעשו קבר בהחלט יפה אבל עדיין זה ממש לא אותו דבר. טוב אני לא חושבת שיש לי עוד מה להגיד אז תמסרי ד"ש ממני לכולם ותגידי להם שגם אליהם אני מתגעגעת המון. את יודעת זה נורא קשה שנהרגתם כל כך הרבה כי כל פעם אני מרגישה רע אם אני עצובה על משהו אחד כי כולכם נהרגתם אז אני אמורה להיות עצובה על כולכם אבל את ויאקי הייתם הכי קרובים אלי אז כמה שזה נשמע מגעיל מצידי אליכם אני הכי מתגעגעת. אוהבת אותך המון המון ענבל

כמה מרגש !!!

ענבל המכתב שלך כל כך נודע ומציאותי... אולי כדאי ללמוד ממנו שכדאי לנו לנצל כל רגע בחיים עם האנשים הקרובים והאהובים, לפני שהם פתאום נעלמים למקומות לא ידועים. ולתת להם להרגיש אהובים , זה כל כך חשוב .... ואהבתי את הגישה שלך (או שלה) למוות ולמתאבדים, פתחת לי זוית ראיה חדשה. אני מאחלת לך את הטוב ביותר וחיים מאושרים... בהצלחה בכל ואני בטוחה שתגשימי את עצמך כמו שכתבת גם בחיים וגם בצבא.

תודה רבה

דבר ראשון אני מודה לך על שקראת את מכתבי. דבר שני אני שמחה שהבנת את מה שבעצם בכל מקום שאני כותבת אני מנסה להעביר גם אם זה בגלוי וגם אם בסמוי שאסור לשמור דברים בלב, ואסור לקחת אנשים כמובן מאליו וכדאי תמיד להיות כנים ולהגיד לבן שאתה אוהב אותו שאתה באמת אוהב אותו בשביל שתדע שעכשיו הוא יודע. דבר שלישי הגישה למוות ולמתאדים היא שלי, זאת פשוט גישה שעוזרת לך להמשיך בחיים. דבר רביעי ואחרון שוב תודה ושבת שלום. ענבל

סלולרית

New member
אולי זה לא קשור...

אבל בכ"א יש לי שאלה.. באיזה פיגוע היא נהרגה.? כי אם הבנתי נכון היא לא היחידה שנהרגשה בפיגוע שאת מכירה.. וזה עוד יותר עצוב לי. 6 הלוויות ביום והחזקת מעמד?! אני בלוויה אחת הרגשתי שאני נגמרת שיוצאת לי הנשמה בקושי לנשום יכלתי. תיהיה חזקה למרות שזה קל להגיד וקשה לבצע אני יודעת! מקווה שנשמע רק טוב

סלולרית יקרה

תרגישי חופשיה לשאול הכל, לא משנה אם קשור או לא. בקשר לשאלתך הם נהרגו בפיגוע שהיה בחיפה לפני ארבעה חודשים. בקשר להחזקת מעמד אני לא יכולה להגיד שכל כך החזקתי כי אחרי ההלוויה השלישית התעלפתי. אבל אחר כך המשכתי ללכת לכל השאר אין מה לעשות זה חובה להחזיק מעמד בדבר כזה. ברגע שנגמרו ההלויות וידעתי שיותר אני כבר לא צריכה להיות חזקה הפסקתי להחזיק מעמד, ומצבי הדרדר. אבל עכשיו אני הרבה יותר טוב תודה לאל. שלך ענבל

לורני

New member
ענבל, אני תוהה :

איך היה בך הכח להעלות את המחשבות על הכתב . אחרי 12 שנה שאימי אינה בין החיים, אני מתקשה לכתוב , אלא , לחשוב לחשוב, לדבר אליה כשאני הולכת לבקר , אבל לכתוב ?! לא מצליח לי. תצליחי בחיים ושמרי על עצמך , כדי שאורלוש תוכל לקבל ממך עוד מכתבים . שבוע טוב לורן

לורני, קודם כל תודה שקראת את מכתבי

טוב אז קודם כל כל אדם הוא שונה , יש אנשים שקל להם יותר לכתוב יש אנשים שקל להם יותר ויש אנשים שפשוט שותקים .אני בן אדם שאוהב לדבר על הרגשות והתחושות ומחשבות שלו. השנה נהרגו לי הרבה אנשים שהיו מהאנשים הכי קרובים אלי. כך שלדבר עם משהו אין כבר כל כך עם מי הרבה לדבר חוץ מהפסיכולוג והחבר שלי. לפני שבוע גיליתי את הדבר הזה שנקרא פורום ומאז אני כותבת פה. זה מאוד עוזר אני חושבת שכמה שקשה לך לכתוב כדי לך לנסות כי התוצאה של זה מאוד טובה למרות שהכתיבה מעלה דברים שהייתי מעדיפה לשכוח. אני מאוד מצטערת על אימך. שלך ענבל

ענבל, אין לך מושג איך ריגשת אותי...

לכל אורך המכתב לא הפסקתי לבכות... סבתא שלי נפטרה לא מזמן בפתאומיות והמכתב שלך החזיר לי הכל מצד אחד אבל מצד שני עודד אותי כי לפי הסיפור, סבתא שלי בטוח מלאכית...

קופידונית מתוקה

אני מצטערת שגרמתי לך לבכות כי לא רציתי שיהיה לך עצוב, אבל מצד שני אני שמחה קצת שגרמתי לך לבכות כי זה אומר שריגשתי אותך שלא סתם קראת ברפרוף אלא באמת הצלחת להתחבר לרגשות שלי. אני בטוחה שסבתא שלך נמצאת שם למעלה והיא שומרת על כולנו והיא מלאכית מצוינת והיא מודעת לכל מה שקורה בחיים שלך ומדי פעם את תראי היא גם תשלח לך סימן קטן בשביל שתדעי שהיא עדיין כאן איתך בלב ושם היא תשאר תמיד וגם שהיא שם למעלה בשמיים מחייכת אליך. תודה שקראת שלך ענבל

למעלה