לאורן אהרוני

יש לי שאלה אליך

מדוע ג'ודו זה בין המקצועות הבודדים באולימפיאדה שגם המוקדמות , גם שלבי הבינים , גם חציי הגמר והגמר הכל באותו יום ? זה לא מלחיץ שהכל ביחד וגורם מעמסה ? בעוד שבדרך כלל התחריות הג'ודו לכל קטגוריה לוקח יומים . רק נדמה לי שבטקוואנדו וקליעה , כל התחריות ביום אחד .

nitsansh

New member
יש עוד...

קרב 5 - הכל ביום אחד שחייה - משחים של 400 מ' ושליחים - מוקדמות וגמר באותו יום אתלטיקה - הדיפת כדור ברזל (יתקיים באולימפיה העתיקה) - מוקדמות וגמר באותו יום יכול להיות שיש עוד...

תשובה

קרב 5 הוא במונח האולימפי - Modern Pentathlon מכיל : ריצה - 3000 מטר ירי - 10 מטר סייף - מתחרים נגד כולם (צריך לנצח לפחות 70 אחוז מתחרים כדי לקבל 1000 נקודות ומעלה) קפיצות סוסים - 12 מכשולים שחיה - 200 מטר חופשי אל תשאל איך הולך הניקוד כי זה ממש מסובך בכל מקצה ומצה זה ממש שונה . כמו כן קרב 5 נימצא באולימפיאדה מ-1912 בשטוקהולם . משום מה המון לא מכירים את הענף הוותיק הזה , שאגב כל התחריות מתקימות כמו שנאמר ביום אחד .

three

New member
זה לא קצת קשה הכל ביום אחד?

ולמה דווקא העפים האלה? ויש גם קרב 7 ו-10, לא? מהם?

תשובה

אם זה קשה או לא תשאל את הספורטאים , אבל מאמץ אדיר באותו יום . קרב 7 זה לנשים וקרב 10 לגברים וזה באתלטיקה . אין לי מושג למה בחרו דווקא במקצעות אלו .

nitsansh

New member
וזה הסיפור...

קרב 5 מודרני הוא המצאתו של פייר דה-קוברטאן, מייסד התנועה האולימפית. המקצועות השונים מייצגים את הכישורים שלהם נדרש מוסקיטר בימי הביניים: ריצה, שחייה, רכיבה, ירי באקדח וסייף בחרב. בתחילה הורשו להשתתף בענף הזה רק קצינים. גם כיום הוא נחשב לענף אליטיסטי, והוא הפחות פופולרי מכל הענפים האולימפיים, וגם הקטן ביותר במספר המשתתפים והמדליות. אין פלא שהוא לא מוכר בארץ כי לא שמעתי מעולם על איזשהו שמץ של פעילות בענף. במשך רוב ההסטוריה התחרות נמשכה 5 ימים - מקצוע אחד בכל יום. לפני 2-3 אולימפיאדות הוחלט לקצר אותו ולקיים את כל התחרות ביום אחד. פרוט המקצועות לפי הסדר: רכיבה - קפיצות מכשולים סיוף - דקר קליעה - אקדח מטרה נעה שחייה - 300 מ' חופשי ריצת שדה - 4 ק"מ התוצאות ב-4 המקצועות הראשונים מתורגמות לטבלת ניקוד. בריצת שדה המתחרים מזנקים לפי סדר הדירוג, כאשר המוביל מזנק ראשון ואחריו היתר בהפרשי זמן לפי הפיגור מהמוביל, לפי יחס של שניה על כל 3 נק'. התוצאות נקבעות לפי סדר ההגעה לקו הסיום.

למעלה