לאור בקשות בערוצים שונים
סלט קישואים צרובים ואגוזי לוז
שהבאתי למפגש (משהי רוצה להכין לשבת ועוד משהי בקשה יפה במייל).
ביזול, אצרף את המתכון שוב לשרשור הרשמי, לכשתעלי התמונות בע"ה.
לצערי, אין לי תמונה של הסלט המוגמר כי הרכבתי אותו במפגש עצמו, אבל פרוסות הקישואים היו כל כך חתיכיות שלא התאפקתי וצלמתי. אז מצרפת תמונה.
ניצלתי את המפגש החלבי כדי לנסות עוד סלט מהספר של אוטולנגי, Plenty. דפדפתי ומיד מצאו חן בעיני התמונה, קלות ההכנה וזמינות החומרים. בנוסף, ניתנה לי הזדמנות לחדש את הפלאנצ'ה שקיבלנו עם ה SMEG.
את גבינת הפרמז'ן, שהכנתי מראש ושמרתי במקרר עד ליציאה לדרך, שכחתי בבית. הגרסה הפרווה הייתה נהדרת. לא מצאתי בזיליקום "מהדרין", המרתי בעלי נענע בכמות זהה. אין לי מושג איזה טעם יש למקור, הגרסה עם הנענע הייתה מרעננת בעיני.
מביאה את המתכון בתרגום חופשי ומוסיפה שינויים שלי בהערות שוליים.
סלט קישואים צרובים ואגוזי לוז/Plenty, Yotam Ottolenghi
מצרכים, ל4 מנות יפות:
1/3 כוס אגוזי לוז (בונדוק) (ללא הקליפה הנוקשה)
7 קישואים קטנים*
4 כפות שמן זית, מחולקות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית חומץ בלסמי**
11/4 כוסות עלי בזיליקום ירוקים וסגולים טריים***
85 גרם (3 oz) גבינת פרמז'ן שבורה לחתיכות****
2 כפיות שמן אגוזי לוז*****
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות צלסיוס.
מפזרים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ 12-15 דקות או עד להשחמה קלה (זהירות, נשרפים בקלות).
מצננים האגוזים, מסירים את הקליפה הדקה (חיכוך במגבת עוזר לקילוף קל) במידת האפשר, וקוצצים גס.
קוטמים את קצוות הקישואים (לא מלפים) ופורסים לפרוסות רוחב אלכסוניות דקות, ברוחב של קצת פחות מ-1 ס"מ.
מעבירים לקערה, יוצקים 2 כפות משמן הזית, מלח ופלפל ומקפיצים לכיסוי פרוסות הקישואים בשמן.
מחממים מחבת פסים/פלאנצ'ה/Griddle על להבה גבוהה כחמש דקות.
צולים את פרוסות הקישואים היטב, כ-2 דקות מכל צד, עד להופעת פסי חריכה בולטים על הפרוסות, אך לפני שהקישואים מתרככים לחלוטין ("אל דנטה").
מעבירים לקערת הגשה, יוצקים את החומץ הבלסמי, מערבבים בזהירות ומניחים בצד.
לאחר שהקישואים הצטננו מעט, מוסיפים את ייתרת שמן הזית, הבזיליקום והאגוזים ומערבבים קלות ובעדינות.
טועמים ואם צריך, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מפזרים את פיסות הפרמז'ן ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות הבת המתהוללת:
*השתמשתי ב-6 קישואים די גדולים.
**השתמשתי ב-2 כפות.
***לכבוד המפגש חיפשתי, אך לא מצאתי בזיליקום טרי "מהדרין" אז השתמשתי בנענע (שכן מצאתי "מהדרין").
****קניתי פרמז'ן, גררתי לכפיסים, ארזתי בשקית והכנסתי למקרר עד למפגש. כמובן ששכחתי את השקית בבית. היה טעים מאד (ופרווה) גם בלי הגבינה.
*****לא הוספתי שמן אגוזי לוז.

שהבאתי למפגש (משהי רוצה להכין לשבת ועוד משהי בקשה יפה במייל).
ביזול, אצרף את המתכון שוב לשרשור הרשמי, לכשתעלי התמונות בע"ה.
לצערי, אין לי תמונה של הסלט המוגמר כי הרכבתי אותו במפגש עצמו, אבל פרוסות הקישואים היו כל כך חתיכיות שלא התאפקתי וצלמתי. אז מצרפת תמונה.
ניצלתי את המפגש החלבי כדי לנסות עוד סלט מהספר של אוטולנגי, Plenty. דפדפתי ומיד מצאו חן בעיני התמונה, קלות ההכנה וזמינות החומרים. בנוסף, ניתנה לי הזדמנות לחדש את הפלאנצ'ה שקיבלנו עם ה SMEG.
את גבינת הפרמז'ן, שהכנתי מראש ושמרתי במקרר עד ליציאה לדרך, שכחתי בבית. הגרסה הפרווה הייתה נהדרת. לא מצאתי בזיליקום "מהדרין", המרתי בעלי נענע בכמות זהה. אין לי מושג איזה טעם יש למקור, הגרסה עם הנענע הייתה מרעננת בעיני.
מביאה את המתכון בתרגום חופשי ומוסיפה שינויים שלי בהערות שוליים.
סלט קישואים צרובים ואגוזי לוז/Plenty, Yotam Ottolenghi
מצרכים, ל4 מנות יפות:
1/3 כוס אגוזי לוז (בונדוק) (ללא הקליפה הנוקשה)
7 קישואים קטנים*
4 כפות שמן זית, מחולקות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית חומץ בלסמי**
11/4 כוסות עלי בזיליקום ירוקים וסגולים טריים***
85 גרם (3 oz) גבינת פרמז'ן שבורה לחתיכות****
2 כפיות שמן אגוזי לוז*****
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות צלסיוס.
מפזרים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ 12-15 דקות או עד להשחמה קלה (זהירות, נשרפים בקלות).
מצננים האגוזים, מסירים את הקליפה הדקה (חיכוך במגבת עוזר לקילוף קל) במידת האפשר, וקוצצים גס.
קוטמים את קצוות הקישואים (לא מלפים) ופורסים לפרוסות רוחב אלכסוניות דקות, ברוחב של קצת פחות מ-1 ס"מ.
מעבירים לקערה, יוצקים 2 כפות משמן הזית, מלח ופלפל ומקפיצים לכיסוי פרוסות הקישואים בשמן.
מחממים מחבת פסים/פלאנצ'ה/Griddle על להבה גבוהה כחמש דקות.
צולים את פרוסות הקישואים היטב, כ-2 דקות מכל צד, עד להופעת פסי חריכה בולטים על הפרוסות, אך לפני שהקישואים מתרככים לחלוטין ("אל דנטה").
מעבירים לקערת הגשה, יוצקים את החומץ הבלסמי, מערבבים בזהירות ומניחים בצד.
לאחר שהקישואים הצטננו מעט, מוסיפים את ייתרת שמן הזית, הבזיליקום והאגוזים ומערבבים קלות ובעדינות.
טועמים ואם צריך, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מפזרים את פיסות הפרמז'ן ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות הבת המתהוללת:
*השתמשתי ב-6 קישואים די גדולים.
**השתמשתי ב-2 כפות.
***לכבוד המפגש חיפשתי, אך לא מצאתי בזיליקום טרי "מהדרין" אז השתמשתי בנענע (שכן מצאתי "מהדרין").
****קניתי פרמז'ן, גררתי לכפיסים, ארזתי בשקית והכנסתי למקרר עד למפגש. כמובן ששכחתי את השקית בבית. היה טעים מאד (ופרווה) גם בלי הגבינה.
*****לא הוספתי שמן אגוזי לוז.