לאור הבקשה למתכון למוסקה, מחר אני הולך להכין אותו

לאור הבקשה למתכון למוסקה, מחר אני הולך להכין אותו


שלום
אולי לשם שינוי, אשנה במתכון כפי שהסרטון שהעלתי מציע: קורנית ואגוז מוסקט.
בלי תפ"א וקישוא. במקום אוסיף פטריות שמפניון ופרוסות עגבניה.
שמנת לבישול במקום באשמל. וגם גבינה מגורדת מלמעלה.
את הבשר אכין כרגו לבולונז, עם התיבול המוצע.
את החציל אכין בתנור עם מעט שמן זית.
ארכיב את המנה בתבנית אלומיניום.
 
מוסקה


שלום
עשיתי מוסקה:
1. 4 חצילים גדולים, פרוסים בתנור, עם מלח גס ומעט שמן זית.
2. רגו (בולונז) עם 2 ק"ג בשר בקר טחון, בצל אחד חתוך דק, קופסת רסק של טל,
קופסת עגבניות MUTTI, ראש שום פרוס דק, כוס יין אדום יבש, קורנית, מלח, פלפל ופפריקה. בישול ארוך על אש קטנה.
3. רוטב שמנת: 1 בצל קצוץ גס, 2 שמנת לבישול, 1 קופסת עגבניות MUTTI
מלח ו2/3 אגוז מוסקט מגורד.
4. שכבת חציל, רגו בשר, שכבת חציל, שכבת פלחי עגבניה חתוך דק, שכבת פטריות שמפניון פרוסות.
הרוטב שמנת מלמעלה - לתנור שחומם מראש ל-250 מע' לחצי שעה.
5. פיזור גבינה וחזרה לתנור עד שהגבינה נתכת.

טעמים עדינים וממש טעים.

מוסקה:?
האם זה לזניה איטלקית אך במקום עלי פסטה שמים חצילים?
או פאי רועים אנגלי שבמקום תפ"א שמים חציל?



 
כמויות

שלום
הכמויות מספיקות ל-2 תבניות בינוניות.
לתבנית 1 מספיק 1/2:
2 חצילים, 1 ק"ג בשר וכו'.
כל תבנית קיבלה קופסת גבינה מגורדת (שופרסל).
1 סלסילת פטריות
4 עגבניות פרוסות דק (חצי אמנסה).
לרוטב: 1 שמנת לבישול.
 
למעלה