לאור הפילוג במחנה השמאל

InDaHouse

New member
לאור הפילוג במחנה השמאל

במלחמה, רציתי לשאול כאן. מיהו לדעתכם שמאלני? מה עושה בנאדם שמאלני ומה לא? ימנים יקרים - השאלה אינה עבורכם. אני יכול לכתוב במקומכם - "הרצון הבלתי מתפשר לגרום שואה שניה לעם היהודי".

לפי דעתי (ואני שמאלנית )

ההבדל העיקרי בין ימין לשמאל הוא בגישה הסוציו אקונומית של שני המחנות הפוליטיים הללו, השמאל-סוציאליסטי והימין- קפיטליסטי הבדל נוסף הוא שבד"כ הימניים הם נץ והשמאלנים הם יונה אבל זה נראה לי משהו שקשור למציאות בישראל, אך לפי דעתי זהו אינו הבדל מהותי כל כך שהרי רוב הימניים הקיצוניים לפי הגדרה זו הם דתיים לאומיים שאצלם זה נובע מהתפיסה הדתית של ארץ ישראל השלימה וחלקם גם רוסים שנאמנות למדינה היא אחד הערכים שהנחיל להם החינוך הקומוניסטי(דווקא בא ממקום שמאלני) , הרי גם חלק מהאנשים שייחשבו שמאלנים מפני שהם יונים יהיו ימניים כי הם יחשבו קפיטליסטים

InDaHouse

New member
רוב הימנים שאני מכיר

לא יודעים מה זה סוציאליזם והם אומרים כן ולא על פי מה שביבי עושה. אני חושב שגם רוב השמאלנים לא מודעים למלחמת המעמדות והשמאל הציוני יותר בקטע של מלחמת מעמדות ליהודים בלבד... אגב, לא שאלתי מה ההבדל בין שמאל לימין. שאלתי מיהו שמאלני. במה שמאלני צריך להאמין.

Wing Chan

New member
שמע, אני לא אוהב הגדרות.

ממש לא אוהב. אצל בנאדם שלא הולך עם העדר, או מנסה, לפחות, לשפוט בעצמו באופן אובייקטיבי כמה שאפשר את הסיטואציות במדיניות\ביטחוניות\כלכליות השונות, הגדרות זה לא דבר שתמיד נכון. אני מניח שאני משתייך למחנה השמאל-פטריוטי-סוציאליסטי (אך לא קומוניסטי), או משהו בסגנון (מצביע עבודה, אם זה עוזר כאן). אני בעד להגיע עם הפלסטינים להסדר מדיני, אבל אני לא צופה שהוא יהיה מזהיר. אני נגד כול רעיון זכות השיבה של הפלסטינים, אני נגד חלק מהחיסולים, אני בעד הכרזת מלחמה כוללת (וצר לי שלא עשינו כך במערכה האחרונה) במה שנוגע לחדירה והפצצה מכיוון של מדינה ריבונית, אני נגד הרעיון הכללי של מחסומים (צריך אלטרנטיבה אחרת), אני בעד פינוי התנחלויות (ואילו רק כדי לשחרר את הביצים של המדינה מאחיזתם של פנאטים), אני נגד קפיטליזם-וונאבי-אמריקה-סטייל-ביבי, אני בעד איגודי עובדים, אני נגד סוציאליזם "מחוזק" יתר על המידה או קיצוני (קומוניזם), ועוד כול מיני דברים. אני מעדיף שלום מזויף על פני סכסוך תמידי, כול עוד נהיה מוכנים ודרוכים לעימות. קיצר תלוי בסיטואציה ועל מה מדברים, אין לי דיעה מקובעת. אצל שמאלנים קיצונים אני "ימני פאשיסט" בגלל חלק מהדעות ואצל ימנים אני "שמאלני בוגד" בגלל חלק אחר מהדעות.

InDaHouse

New member
טעית קצת

ומי שמכיר אותי יודע שהייתי כורת איברים אינטימיים לפני שהייתי מצביע עבודה בעיניים. גם אני מוצא את עצמי כבוגד מול כל מי שאני מדבר איתו עד הסוף.

NorthernStar

New member
השאלה במקום, ידידי

לפני המלחמה הייתה תחושה של שותפות בינינו, חבריי מהשמאל הרדיקלי, עם פעילים בשמאל ה"מתון" (שנקרא לעתים בטעות "השמאל הציוני") - מרצ ושלום עכשיו. הבעיה היא כמובן שדווקא בשעת מבחן - מלחמה והתקפות על אזרחי לבנון - ה"שמאל המתון" התקרנף, נטש את מחנה השלום והתייצב ל*ימין* אולמרט ופרץ וגנרליהם. חלקם לא היססו לתקוף מעל גבי העיתונות ובטלויזיה את שותפיהם לשעבר במחנה השלום, אותנו, שנשארנו נאמנים לעצמנו ולחלום השלום, שלא ויתרנו וצלחנו את המבחן. עכשיו כמובן, האמון הופר, השותפות פורקה, וייקח זמן להשיב את הדברים לקדמותם בינינו לבין אנשי מרצ ומרעיהם. עדיין, לדעתי, המפתח הוא במה שמשותף לנו איתם: הרצון בסיום הכיבוש,

Wing Chan

New member
בטח, כי הרי להיות בעד הגנה על

אזרחי המדינה, זה להתקרנף. כמובן, איך שכחתי. אבל מה כבר אפשר לצפות ממישהי פציפיסטית בכול רמ"ח איבריה שבכלל גרה בקנדה ואוהבת לשחק את תפקיד הנאורה שבכלל לא קשורה למה שהולך כאן. ועל כך אגיד: פחחחח. פרץ - ימני?
זה חדש לי.

NorthernStar

New member
לירות על אוכלוסיה אזרחית

במדינה (הריבונית) הסמוכה היא לא "הגנה על אזרחיה" (של המדינה התוקפת). ואני מציעה שלא תניח כל מיני הנחות שגויות על חיי וחיי אנשים אחרים שאתה לא מכיר, טוב?

Wing Chan

New member
אי אפשר שלא להניח הנחות, כולם

מניחים הנחות. זה אנושי ואי אפשר לשלוט על זה. את מניחה הנחות ואני מניח הנחות וכולם עד אחרון בני האדם בכול חברה בעולם מניח הנחות לגבי אנשים אחרים אז תחסכי ממני, בבקשה. ועכשיו לעיניין האזרחים: אוקיי, נכון, אזרחים. עלה בדעתך שבתוך האוכלוסיה האזרחית חיזבאללה החביא משגרים, התחבא בעצמו, החביא אמלח"ים? להזכיר לך שחיזבאללה הוא אירגון גרילה-טרור וככזה הוא פועל ממקומות מלאים באזרחים? יודעת כמה חיילים מתו לנו בגלל שהיינו הומאניים כמה שאפשר וכי רצינו כמה שפחות לפגוע באזרחים? בערך חצי מהחיילים שמתו לנו - מתו בגלל זה, בגלל שבמקום לירות ואולי אם משהו מתפקשש לפגוע גם באזרח שחיזבאללה מכריח אותו לשמש כמגן אבל גם לפגוע בחייל חיזבאללה, אלא הוא לא עשה את זה והקשיב לפקודות ההומאניות, ונחשי מה? בגלל זה אותו חייל חטף כדור בין העיניים. ליבי על האזרחים, אבל מה לעשות, בלחימה יש נפגעים וצה"ל בין השאר הודיע מראש לאזרחים להתפנות כי יש סיכוי גבוה שהם ייפגעו. צה"ל הוא אחד הצבאות הכי הומאניים בעולם, אני מבטיח לך שאם, בואי נגיד, מחר פולין תוקפת את גרמניה (או מפלגה מיליטנית [כמו חיזבאללה] תוקפת מתוך שטח פולין), נראה לך שהגרמנים יהיו כאלה הומאניים? הם ירמסו כול רחוב וישחטו כול חייל וגם כול אזרח אם צריך עד אשר הם יגיעו לוורשה ואז גם יחריבו אותה עד היסוד. סתם דוגמא למדינה אירופאית נאורה.

NorthernStar

New member
ובתגובה -

אם אתה יורה על בתי מגורים ולא יודע שיש אזרחים, אתה אשם בהרג בשגגה. אבל אם אתה יורה על בתי מגורים מתוך ידיעה שיש שם אזרחים - אתה אשם ברצח - במזיד. אין לזה הצדקה. הצבא הישראלי הוא אחד הצבאות הבלתי הומניים שקיימים היום. אל תשכח שמדובר במכונת כיבוש משומנת, שאנשיה אינם מהססים לירות גם במשפחות, לעכב נשים הרות במחסומים ולגרום למות עוברן, ולהשתמש באוכלוסיה אזרחית כבמגן חי. עצוב מאוד שאתה מקבל את דברי התעמולה של הצבא כאמת, בלי טיפה של מחשבה ביקורתית. ודבר אחד אחרון לסיום: טרוריסט של אחד הוא לוחם החופש של מישהו אחר.

משקיף25

New member
מרצ ועוד איך התקרנפה

אתה טוען שמרצ הגנה על אזרחי המדינה... אלא שאחרי כמה שבועות (וכ-100 הרוגים ישראלים וכ-1000 הרוגים לבנונים), גם מרצ "הבינה" שהיא מתנגדת למלחמה. והחליטה לצאת גם היא להפגנה מול הקריה. הפגנה שבה שאר השמאל חיבק והצטרף, מה שלא מנע מיעל דיין ממרצ, להקדיש פסקאות שלמות בתקשורת להקנטת "השמאל הקיצוני" (רק בגלל ששבוע קודם לכן היא הגיעה להפגנת האלפים של אותו "שמאל קיצוני", קיבלה את הזכות לנאום, אמרה מעל הבמה ש"המלחמה התחילה במלחמה צודקת" וחטפה קריאות בוז). בסוף, גם למרצ יורד האסימון, רק מעט מדי (הפגנונת מול הקריה), ומאוחר מדי (אחרי ששימשה הכשר שמאלי למלחמה). מתקרנפים או לא? ואגב, גם ב-82 יוסי שריד לא התנגד למלחמת לבנון הראשונה, אבל לימים הצהיר ש"אנחנו התנגדנו למלחמה מיומה הראשון" (מפלגה אחרת היתה זו שהציעה אי אמון).

Mip Mip

New member
זה דומה לשאלת "מיהו יהודי"?

כמו כל דבר בחיים- אין שחור ולבן. אתה לא יכול לשרטט עיגול שמגדיר מיהו שמאלני וכל מי שלא עונה על כל השאלות "נשאר בחוץ". אתה משאיר את השמאל בנישת האינטלקטואלים הסנובים, או בשפה עממית "שמאלנים מסריחים". לא פלא שיש כזאת שנאה כלפינו. הנסיון שלך לעשות דה-לגיטמציה לדעות שאין שלך הוא נבזי בעיני, והייתי יורדת מהרעיון. ואני מרשה לעצמי להגיד את זה מאחר ונחשפתי לדעותיך בעבר ואני יודעת מה את אתה רוצה לקבל כתשובה (לצורך העניין, העובדה שאני חושבת שזה לגיטמי להגן על עצמנו ולא רואה בנסראללה שותפי הרעיוני למחלמה בקפיטליזם האמריקאי מוציאה אותי מהעיגול שלך, לדוג'...)

InDaHouse

New member
השאלה מיהו יהודי

הינה פיקציה מוטרפת. זאת משום שכל מי שלמד תורת הקבוצות בכיתה ה' יודע שהיהודים שכ-ל היהודים מסכימים שהם יהודים - הם יהודים או גרים אורתודוכסיים הלכתיים ילודי אישה עבריה. כל השאר אינם יהודים. הם יכולים להגדיר את עצמם כך אבל על פי כללי הלוגיקה, הם טועים. כך גם שמאלנים. הקבוצה היחידה שכ-ל השמאל מסכים כי הם שמאלנים, הם השמאל הרדיקלי. זאת מן הטעם הפשוט שהשמאל הרדיקלי רואה בשמאל הציוני כ"ימין מתון" במיוחד לאור המלחמה האחרונה. תקנו אותי אם אני טועה כי אם אני טועה אז יש לנו שמאל שלם שהוא פיקציה לוגית ממדרגה ראשונה.

למעלה