לאור השלום בעברית אתמול בוואיג´ר...

dorrn

New member
לאור השלום בעברית אתמול בוואיג´ר...

רציתי לשאול,היה מתישהו בסטאר טרק איזכור כלשהו ליהדות,מלבד הפרק הזה?

richituna

New member
בכל הסדרות למעט האנימטורית, שמחכה

על המדף שלי לצפיה ולכן לגביה אין לי מושג -לא היתה כל התייחסות לדת היהודית. בבילון היתה התייחסות........

sysiphus

New member
התייחסויות ליהדות בסטאר טרק

תזכיר לי, באיזה פרק של Voyager בדיוק אומרים "שלום", מי למי ולמה...? ולשאלתך... לא זכורה לי כל התייחסות ישירה לדת היהודית בסטאר טרק מעולם. אולם, ישנן התייחסויות עקיפות, כאלה ואחרות... 1. סימן ההיכר של הוולקנים, הסמל עם היד שנעשה בברכת ה"live long and prosper" נלקח, כידוע, מכהני היהדות (ויוצרי הסדרה מודים בכך בגלוי). 2. בגלימות הוולקניות בסרט מס"ב 3, בטקס החזרת נפשו של ספוק לגופו, יש סמל שדומה מאוד (מדגיש את ה"מאוד") למגן דוד - שוב קישור וולקני ליהדות. 3. אלה כבר פחות קרוב אבל עדיין... במגמת ההקבלות בין התרחשויות בסדרה להתרחשויות פוליטיות במציאות (מס"ב 6 - סוף המלחמה הקרה, וכד´), אז שואת הקרדסים בבג´ורים מדומה לא אחת ל"שואה" המפורסמת שלנו (ניצולי שואה, מחנות עבודה, ריכוז והשמדה וכד´) גם הרוחניות הבאג´ורית הרבה פעמים מוקבלת לרוחניות היהודית. הבאגו´רים קמו כעוף החול לאחר הכיבוש הקרדאסי, והקימו את מדינתם מחדש, גם בדומה ליהודים. חוצמזה, יישובי הפדרציה הנמצאים ב-DMZ בינם לבין הקרדאסים מדומים מספר פעמים ל"מתנחלים" שלא מוכנים לוותר על אדמתם... הפרק The Ensigns of Command של TNG גם הוא מציג את קשרם של מתנחלים לאדמה ומעמיד את ערך האדמה מול ערך החיים (נחשו במה הם בוחרים...), אבל עכשיו אני כבר מתרחק הרבה יותר ממה שחשבתי שאתרחק משאלתך... והנושא הגדול יותר כמובן הוא היחס בסטאר טרק לדת - נושא גדול ומעניין מאוד (בעיקר בגלל חוסר היחס שמנסה שלא להתבלט עד כדי התבלטות יתר...). לילה טוב!

dorrn

New member
טוב,לא ממש אומרים שם שלום...

בפרק שבו הם חוזרים לכדור הארץ במאה ה20,כשזאת מהמצפה שולחת להם מסר, יש שם בין השאר שלום. די עלוב,אני יודע.אבל עדיין... עברית בסטאר טרק!!

בחוברת קומיקס של TNG מצאתי התייחסות

קצת אנטישמית. בחוברת מסופר (אם אני זוכר נכון) על מבחן שאמור להעביר ווילאם רייקר למספר צוערים, בניהם ווסלי קרשר. לפני המבחן פוגש את ווסלי צוער אחר בשם בן דוד ומבקש ממנו לנצל את קשריו הטובים עם NO 1 כדי לקבל מראש את תוצאות המבחן. לרייקר נודע הדבר והוא יורד על בן דוד הצעיר. אולי אני קצת פרנואיד, אבל נדמה לי שזו אנטישמיות ברורה.

sysiphus

New member
מה תגיד על ספר של פיטר דיוויד

רומן (לא רומן סוג ספרותי, רומן-רומן) שמתאר את סיפור האהבה שהיה בין רייקר לדיאנה לפני תחילת הסדרה (IMZADI למי שלא מכיר). בספר יש חבורה של Bad-Guys. קראתי את הספר והודהמתי לגלות ששמם הוא: Baytzah, Charoset ו-Chazeret, יענו ביצה, חרוסת וחזרת. הייתי בטוח שזו אנטישמיות לשמה (הם היו רעים ממש-רעים), עד שגיליתי שפיטר דיוויד בעצמו יהודי... אבל זה לא קאנון אז זה לא משנה...

Esmena

New member
נו ברור!

ברור שזה יהודי עם שינאת מוות לצלחת הפסח!(לא, לא קראתי מעולם את הסיפור המדובר) תמיד פיקפקתי בסברה שהבג´ורים הם יהודים. הבג´ורים לא עברו ג´נוסייד מתוכנן עם שינאה אליהם כגזע, ואף אחד לא ניסה להשמיד אותם כגזע. מדובר בכיבוש אימפריאליסטי לשמו, עם טונים קודרים של ג´נוסייד שהגיעו מסיבות טלוויזיוניות. ב"דואט" יצירת המופת, הכל הופך מאוד יהודי- אבל שוב , לדעתי זה הכל טלוויזיוני . מישהו בהפקה אמר שזה מתחיל להראות וויטאנמי מדי בוודאי. איזה הקבלות יש בדת היהודית לדת הבג´ורית? לא שמתי לב . את השמות ההפוכים הם לקחו מיוון או סין. בנושא השמות, יש כמה דברים שלקחו מעברית/ערבית/ת"נך... אני בטוחה שגם מכל מקום אחר, ולא רק בג´ורים.

sysiphus

New member
מהפרקים הטובים ביותר בכל הסדרות

הקבלהת הבאג´ורים-יהודים היא ע"פ השטח בלבד, וגם לא בכל המקרים - הצדק איתך. ישנם פשוט מספר פרקים בהם שטחית ישנה הקבלה, אבל הקבלה מהותית שכזו לאורך כל הסדרה - אין ואין (ולא צריכה להיות). הפרק duet הוא יצירת אמנות, ונכלל מבחינתי בעשרת הפרקים הטובים ביותר בסטאר טרק לדורותיה השונים. מעבר למשחק המצוין של הכוכב האורח ושל קירה (לשם שינוי...) העלילה המצוינת, ואכן ה"שואתיות" הברורה שהפרק מתחבר אליה... בכל מקרה, MUST SEE TV, אמת ויציב! פרק להביא לבי"ס ב"יום השואה"! (שקלתי את זה פעם ברצינות...!)

rdaffi

New member
נא ללכת עד הסוף בבקשה!

אחרי השואה הבייג´ורים בנו את הכוכב מחדש והקימו מדינה עצמאית! יש רק לציין שהיא בחסות, בתלות, בסיוע ובהגנת הפדרציה. אם זאת לא אנלוגיה אז אני לא יודע מה כן.

Esmena

New member
אחרי שהגרמנים עזבו את פולין

, הונגריה, יגוסלביה לשעבר, אוסטריה (לזמן מסויים) ומדינות אחרות, המדינות האלה לא סופחו לרוסיה. הן היו בחסות, בתלות בסיוע ובהגנת רוסיה (במיוחד סייעו להם להיפטר מצפיפות אוכלוסין). נכון, אין כמעט אנלוגיה, אבל יש יותר אנלוגיה מאשר במה שאתה אמרת(אם תסלח לי) כי בבג´ור לא הייתה שואה! דואט הוא פרק נפלא מבחינה טלוויזיונית-קולנועית, אם תסלחו לי- בין חמשת הגדולים ולא עשרת. אבל מבחינת הסידרה עצמה הוא הורס. אם כבר אתם מתעקשים על מה שדובר שם, אפשר להגיד שמדובר במחנה קשוח במיוחד שהיה יוצא דופן . סליחה על ההפרעה שתי הערות: 1. לא באמת התכוונת להביא את זה ליום השואה ?!?!? לא אני לא חושבת שזה, מעשה ´רע´ אולי מעט ´בלתי הולם´לסביבה. כמה בעצם צריך להיות ´הולמים´ לסביבה שמעמידה פנים שהיא מתאבלת יום וחצי ולא מוציאה כמעט מילה על הנושא שאר השנה? 2. נו,הערה אפילו יותר טיפשית ומעצבנת: היא שחקנית טובה... סליחה על ההפרעה 2

rdaffi

New member
אני לא דברתי על הגוש הקומוניסטי...

אני התכוונתי לישראל וארה"ב..

למעלה