התייחסויות ליהדות בסטאר טרק
תזכיר לי, באיזה פרק של Voyager בדיוק אומרים "שלום", מי למי ולמה...? ולשאלתך... לא זכורה לי כל התייחסות ישירה לדת היהודית בסטאר טרק מעולם. אולם, ישנן התייחסויות עקיפות, כאלה ואחרות... 1. סימן ההיכר של הוולקנים, הסמל עם היד שנעשה בברכת ה"live long and prosper" נלקח, כידוע, מכהני היהדות (ויוצרי הסדרה מודים בכך בגלוי). 2. בגלימות הוולקניות בסרט מס"ב 3, בטקס החזרת נפשו של ספוק לגופו, יש סמל שדומה מאוד (מדגיש את ה"מאוד") למגן דוד - שוב קישור וולקני ליהדות. 3. אלה כבר פחות קרוב אבל עדיין... במגמת ההקבלות בין התרחשויות בסדרה להתרחשויות פוליטיות במציאות (מס"ב 6 - סוף המלחמה הקרה, וכד´), אז שואת הקרדסים בבג´ורים מדומה לא אחת ל"שואה" המפורסמת שלנו (ניצולי שואה, מחנות עבודה, ריכוז והשמדה וכד´) גם הרוחניות הבאג´ורית הרבה פעמים מוקבלת לרוחניות היהודית. הבאגו´רים קמו כעוף החול לאחר הכיבוש הקרדאסי, והקימו את מדינתם מחדש, גם בדומה ליהודים. חוצמזה, יישובי הפדרציה הנמצאים ב-DMZ בינם לבין הקרדאסים מדומים מספר פעמים ל"מתנחלים" שלא מוכנים לוותר על אדמתם... הפרק The Ensigns of Command של TNG גם הוא מציג את קשרם של מתנחלים לאדמה ומעמיד את ערך האדמה מול ערך החיים (נחשו במה הם בוחרים...), אבל עכשיו אני כבר מתרחק הרבה יותר ממה שחשבתי שאתרחק משאלתך... והנושא הגדול יותר כמובן הוא היחס בסטאר טרק לדת - נושא גדול ומעניין מאוד (בעיקר בגלל חוסר היחס שמנסה שלא להתבלט עד כדי התבלטות יתר...). לילה טוב!