לאור מה שקראתי בפורום, רציתי לומר:

לאור מה שקראתי בפורום, רציתי לומר:

לא מזמן שיגעתי למישהי את השכל, אמרתי לה שאני רוצה ללמד את החתן שלה שפת סימנים, היא ידעה שאני רק צוחקת וענתה כמובן שהיא לא מסכימה לזה. עניתי לה שרק דיברתי על האח שלה, היא אמרה ש"מה לי ולאחיה?" מיד עניתי לה שדיברתי על אחיה הקטן, לא על אחיה הגדול... היא יצאה מכל העסק הזה מבולבלת ואני למדתי שכל כך קל לבלבל את האנשים, וזאת כי הם לא תמיד שמים לב לכל מילה שאני אומרת להם. אנו לא יודעים - ולא תמיד יש לנו הסבלנות - להקשיב!! וחבל... הרבה פעמים הרגשתי שהשומעים, בני שיחי, 'חרשים' יותר ממני... להקשיב, להקשיב ולהקשיב - ובכך נמנע הרבה עוגמת נפש מיותרת, הרבה 'חוזים' שאנו מוציאים לחינם על בנאדם ומחליטים שהוא אשם, עוד לפני שהולכים לבדוק - אם בכלל - את גרסתו. ו... שבוע טוב!!!

כיסוף

New member
וואלק לא ב'נתי

למה זה בדיוק משתייך, ומה זה קשור
תרגום רש"י אולי?

התכוונתי לדיון שנפתח בשאלה

"איפה משיגים מגבר לצלצול הדלת? " - זה תרגום אבן עזרא בשבילך. לא מצאתי את תרגום רש"י, מצטערת...

ani Hayehida

New member
../images/Emo168.gif קול ההגיון וקול ששון

צדקת, אכן קל מאוד להחליף את הנושא ולתקוף את מי שבכלל לא אשם כאשר אין מקשיבים לקול ההיגיון, אלא נשארים מקובעים בעמדת העלבון. רק שההקשבה אינה קשורה לשמיעה: ישנם שומעים שאינם יודעים להקשיב, וישנם גם חירשים שאינם יודעים להקשיב. לרוע מזלי נתקלתי בשניים-שלושה כאלה כאן. ה"עליהום" שעשו עליי מעיד רק עליהם ועל אטימותם. את בין הבודדות שמדברת יפה ולעניין. תענוג לקרוא אותך.

צלף

New member
תגובה מאוחרת

אני די נדהם שאני קורא היום מכל הפולמוס הסוער שהתנהל... לפעמים גם דברים שנראים פשוטים ומובנים מאליהם צריכים הסבר אני בטוח שאת בתור בקיאה וותיקה עם פעילות עניפה בעבר בעיניני חרשים מרוב רמת הכתיבה שלי היא לדעתך מטעמים מובנים משעממת מידי. אבל שימי לב שאני כותב לא לך בלבד, אלא לאיזה ממוצע כללי של הגולשים שגולשים לכאן, וסביר להניח שחלקם גולשים חדשים יחסית שבוע או חודש, אז דברים שפשוטים כאן הם חדשים עבורם, ולכן אני הרבה פעמים חוזר על עצמי ומפנה קישורים שוב ושוב, אפילו שלטעמם של אחרים זה משעמם... דוגמא: בדיוק בשעות שחלק מהויכוח התחיל להתנהל כאן אירחתי אצלי חירש חרדי שבא לשאול אותי כמה שאלות, שאלתי אותו איך הוא מתעדכן בזכויות חרשים כאשר הוא לא בא לפעולות החברתיות, ואין לו אינטרנט בבית, אז הוא אמר לי שהוא קופץ לחבר אחת לשבועים שלושה ומנסה לקרוא כמה שיכול. (סתם ככה: הצרות של החרדים החרשים הם אותם הצרות שלנו רק לבושות בבגדים שחורים, אין הנחות גם להם, אפילו לא בנושא של כתובה סוג ב' ג' או ד') לגבי שוק מחנה יהודה, לא מובן מאיליו שמכירים או לא מכירים אותו, לפני שגרתי בירושלים לא הכרתי את השוק הזה, ולמשל אינני גר בחיפה, אז אני למשל לא מכיר כמעט את האתרים והשוקים בחיפה...

Chuck U Farly

New member
כתיבה ממוצעת לנחשבים בעיניו ממוצעים

הבנתי שגם את שוק תלפיות כנראה אינו מכיר. אותה הוא שלח לעבר - מקום בו הוא לא היה, כאשר עשייתו באוכלוסיה אותה נדמה לו שהוא מייצג - מסתכמת בכתיבה אנמית החוזרת על עצמה.

Chuck U Farly

New member
חכמים בלילה

אילי גורליצקי ויוסי בנאי יושבים על ספסל. אילי מוכר בלונים, ויוסי מוכר נפטלין. אילי: "ב-לון, ב-לון..." יוסי: "ממה עושים בלון?" אילי: "בלון עושים מבלון". יוסי: "אה..." אילי: "ממה עושים נפטלין?" יוסי: "לוקחים נפטלון, ומנפטלים אותו עד שהוא נעשה נפטלין".

ילדים, ילדים, נא להירגע...

הקשבה = שמיעה שבלב: מה שבאוזניים שומעים ומה שבלב מקשיבים זה לא אותו הדבר אך אפשר ואפשר ביניהם לחבר. בלי להעלב, רק אצבעות לשלב ולחייך - כי מי שלא הקשיב הוא שהפסיד. נכון, מרגיז שהוא לך לא מקשיב - אך ליבך מרגיש ולכל מילה שכלך רגיש ועל כך התודה והתהילה! כל הזכויות שמורות לי, רחלי דרורי נשר. ואישית אני מאד אוהבת את כל מה שצלף כותב - וכבר נעזרתי רבות בכתיבתו.

מצטערת, לא תמיד אני מצליחה לעקוב

ולא תמיד יש לי הזמן והסבלנות לקרוא הכל.

כיסוף

New member
עזבי חלי

הוא מדבר על שני זמרים-שחקנים שמה הקשר לכאן רק "אחד חולמני" מבין מה הקשר וגם סוג של שיר של אילי גורליצקי אבל יותר נחמד ואהוב. אל תתעמקי בכלל בתגובה הזאת היא לא קשורה לעניין.

Chuck U Farly

New member
"איש אחד", "סתם אחד", "אחד חולמני"

יש עוד כותבים שהגיעו לפורום ולא ידעתי? כל דבר קוראים בפורום אם כך. גם קישור לתחזית מזג האויר יקראו.

טוב - מתיימרים לקרוא את מחשבותינו?

שיהיה!
בואו ונשיר כולנו - יום חדש בפתח, קדימה לעבודה!

כיסוף

New member
הלו תרגיע

אחד חולמני לך ל MOOMA ותחפש את השיר יש גם קטע קצר של האזנה תאזין המילים מאוד מתאימות דרך אגב. לאיזה יצור חולמני אל תבלבל להם את המח. לא כולם ילידי שנות השישים למילים של תרצה אתר איי
נתקלתי בעץ, אויי זה לא נורמלי,
יש לי חבר אידיוט ,
כזה קצת מבולבלי,
כזה שנתקל בקירות,
אחד כזה מין טושטוש כזה מין חולמני,
תמיד מהר יא טוסטוס
, תמיד כזה עצבני!!!!

למעלה