לאור עונשו של מוטי אילון- עוד פער מגדרי?

ebi83

New member
לאור עונשו של מוטי אילון- עוד פער מגדרי?

אור גזר הדין של הרב מוטי אילון שניתן אתמול עלה טור הדעה הזה:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/532/558.html?hp=1&cat=479&loc=10

בעקבותיו עלתה לי השאלה, האם באמת יש הבדל כל כך מהותי בדרך בה אנו תופסים פגיעה מינית בגבר לעומת פגיעה באישה?

האם ההבדל הנתפס הזה משפיע גם על מערכת המשפט שאמורה להיות בלתי תלויה?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא..

במילה אחת - כן. בלי לנתח את הסיבות לכך -

פסיכולוגיות, אישיות, חברתיות - מבטאת בעיני התפיסה הזו מין דרוויניזם מעוות. לפחות מביהמ''ש הייתי מצפה לזהות את המלכודת הזו ולא ליפול לתוכה.

ועוד משהו: טוב שמצאת את הטור הזה - מעריב כבר

לא זוכה לחשיפה של ימים עברו - והעלית אותו. הוא מספיק חשוב כדי שאעלה אותו גם בספרצוף שלי.

ebi83

New member
אם כבר אקטואליה- אז דרך מעריב..

בעיקר כי הוא הגוף העיתונאי הכי מגוון בדעות שאני מכיר.

יש בו שמאל על גווניו, ימין על גווניו ואת בן דרור ימיני שדי מייצג את מה שאני חושב בהרבה דברים.

יש לי בעיות עם גופי החדשות האחרות.

במשך תקופה מסויימת ניהלתי בתפוז פורום עיתונות

ותקשורת וניהלתי מעקב שוטף אחרי העיתונות המודפסת והמקוונת. לא מצאתי אף עיתון מודפס ראוי להערכה על איכות ואיזון, בטח שלא מעריב מאז החלפת הבעלות, אבל כותבים כמו אלקנה שור, נדב אייל, אריק בנדר ועוד אני מעריך עד היום. השם שהזכרת לא נמנה עליהם.

ebi83

New member
עניין של דעה..

ברור לי שכל עולם העיתונות נגוע באינטרסים ובעלי אינטרס. הנקודה היא שמעריב החזיק צוות כותבים מגוון ויצר שיח ביניהם על גבי העיתון. אם זה עופר שלח לעומת נדב אייל לעומת בן דרור ימיני אל שלום ירושלמי, אם זה יעל מלמד אל מול קלמן ליבסקינד.

ברור שכל אחד מתחבר לכותבים שמדברים אליו, לטעמי הגיוון שאינו פופוליסטי אלא ענייני (פופוליסטי מבחינתי זה יגאל סרנה אל מול יועז הנדל במוסף השבת של ידיעות- זה באדום, זה בכחול והנה הצגתי מגוון דעות בכאילו) נותן עומק שחסר לי בעיתונים אחרים.

אני מסכים איתך על העיקרון, אבל לא אוהב

כותבים שמביעים דעות קיצוניות, לימין או לשמאל. אני לא אוהב את בן דרור ימיני ואת דרור אידר באותה מידה ומאותה סיבה שאני לא אוהב את עמירה הס וגדעון לוי. לטעמי, הם חסרי יכולת לתקשר אפילו בעימות עם מקבילים להם מעבר למתרס.

קלמן ליבסקינד הוא דוגמה טובה בעיני לכותב בעל דעות שלגמרי לא מקובלות עלי, אבל מתנתק מהשקפותיו הפרטיות כשהוא חובש את כובע התחקירן. כאן הוא נעשה יעיל, שקול ונטול פניות לגמרי, ככל שיכולתי להבחין.

ebi83

New member
אז כנראה שהחוויה שלנו לגביו שונה.

אני כן ראיתי אותו מודה בטעות ודובק בעובדות בטיעוניו ולא באמירות באוויר כמו חלק מאלו שציינת, אבל כל אחד והחוויה שלו את הכותב

אגב, חזרתי לקרוא מעריב

קצת נקודת מבט אחרת על העולם שהורגלתי לראות דרך עיני הארץ.

זה בגלל שאנחנו נחשבות

יותר רגישות, עדינות,אמוציונאליות אז כביכול הפגיעה בנו פסיכולוגית יותר תשפיע עלינו ותגרום לנזקים נפשיים יותר קשים אולי.

וגם כי פגיעה מינית בגבר/זכר לא נפוצה כמו פגיעה בנשים לדעתי..
אולי אם היה מדובר בילד יותר צעיר אז העונש היה חמור יותר.
אבל..
בעיניי העונשים בארץ הם בזיוניים בכל מקרה.
היו מקרים של רצח שבו היה מעורב ילד בן 16 שנתנו לו עבודות שירות או משהו כזה

לא הייתי תולה תקוות במערכת המשפט בכלל, גבר או אישה.

וזה אכן עונש בזיוני.

יש גורסים שדווקא בגלל אופי החברה המצ'ואיסטית

הפגיעה הנפשית בגבר מבחינת הדימוי - גם העצמי - תהיה קשה יותר.

ואני לגמרי לא בטוח שנשים יותר אמוציונליות מגברים. ההבדל העיקרי בעיני הוא בדרך שמראים (או שמסתירים) את זה.

niva99

New member
לעניות דעתי - מה שקבע כאן לא היה עניין מגדרי

אלא המוניטין של מוטי אילון, דעותיו, עמדותיו, משפחתו ונאמנו ההולכים בדרכו.
לכל אלה היה אפקט ממתן במתן פסק הדין.

צריך לבסס טוב טוב כל טענה בנושא

דיון סביב נושא זה צריך לעסוק באנתרופולגיה, דת, פוליטיקה כלכלה, פסיכולוגיה מגדרית וביולוגית, וכן חוק ומשפט.
כזכור לך, יוליוס קיסר נלעג היה בשל העובדה שאהב שיחדרו אליו, התנהגות לא גברית של רומאי שרק זיין את עבדיו או נערים צעירים.
צריך גם לברר לאור הדיבור הלא מבחין בין פדופיליה - תשקה לילדות-ים ללא סימני בגרות מינית לבן הבלופיליה אהבת צעירים-ות בראשית ההתבגרות המינית, לבין תסביך אדוניס, אהבת צעירים-ות בני 17 וכו'
גברים פחת מעזים לספר על פגיעה מינית בהם, כיוון שהדימוי הגברי שלהם ייפגע - הם נחדרו, כלומר הפכו ל"נשים". הומוסקסואליזם ככלל מאיים על גברים הטרוסקסואלים, כי יש בו ובביטויו המיניים חתירה קיצונית תחת הדימוי המערבי של "הגבר".
אשר על כן
גם בגלל שנערים נאנסו בחיים לא יכנסו להיריון, גם בגלל שמושג ההריון מתקשר גם לרכוש ולאחרית עתידית, ואינו מתקיים אצל גברים, יתכן והיחס אחר.
אחרון, לשם המחשה -
עבדתי עם מנהל שמעולם לא נגע בתלמידה או מורה אבל חופשי חיבק ונישק תלמידים, כי אין סכנת הטרדה מינית.

למעלה