לאחיי בני תימן

שכחתי לציין

הפוסט הזה מוקדש לכל באי פורום זה. אם אתם יכולים להכנס,להתייחס ולהביע דעה - אשמח בתודה מראש ספק תמידי

K C

New member
well

הסבתות התימניות הדבר הכי אמיתי בתרבות הזו. בלעדיהן לא היה נשארת המסורת..

לצערי

סבתי התימניה עליה השלום נפטרה כאשר הייתי בת 3 לערך וסבי התמני עליו השלום נפטר כשהייתי בת 15 או 16 כך ששניהם לא ממש יכולים לעזור לי בדבר, פרט אולי להגנה משמיים אם יש דבר כזה...

K C

New member
מצטער. ז"ל

את יכולה לחפש את הסבתות בבתי כסת תמניים. הם בדרך כלל מאוד נחמדות. רובן עוד מהעלייה מתימן או שעלו בגיל מאוד צעיר. שתהיה שבת נפלאה

הסבתות התימניות של פעם סבלו קשות

בנים בתימן הוכנסו למורי ללימוד תורה בגיל שלוש בנות לעומת זאת לא חוייבו ופשוט נאסר עליהם ללימוד לקרוא ולכתוב משום הסברה שתפקידם של הנשים הוא בביתם ובמשפחתם ולכן כשבאו הסבתות התימניות לישראל הם חיו בסבל כפול גם הגירה לארץ חדשה וגם היכולות ללימוד לא היו ולכן עם כל חוכמתם הרבה הם בסלו כי לא מיצו את היכולות שלהם אנו תקוה שפה בישראל הנשים התימניות יוכיחו שהם חכמות עשרות מונים מהגברים וילמדו וישכילו וכך בניהם ובנותיהם יצאו נישכרים כי כשלאמא טוב לבנים טוב

K C

New member
האמת

שהנשים התימניות באמת מצליחות יותר מהגברים התימנים. הן פשוט יותר שאפתנות..

shlo50

New member
יש עוד סבתות תימניות ויש ממי ללמוד

זה הזמן ללמוד וגם הדור הצעיר צריך ללמוד כדי לא לשכוח אבי שנפטר לפני 4 חודשים לימד אותנו וגם ש אני גר בסביבה תימנית עם קיבוץ גליות בשכונה אני מנסה ללמוד את השפה פה ושם

למעלה