ל'אחן בס'אחן מאכל חלבי קדירת כדורי בשר וירקות
קדירת קציצות וירקות (ל'אחן בס'אחן)ו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 09:17 | 11/11/07 ירקות וקציצות ברוטב אדום ---------- ( לאח'ן בס'אחן ) מתכון חלבי (עם ב' דגושה) על פי זיכרון מבית הורי בעלי החלבי. מקור:פירגה. שמים בסיר ג ד ו ל ושטוח : 4-6 כפות שמן זית בצל גדול קצוץ –להזהיב. מוסיפים לסיר: קוביות קטנות קטנות של 5 גזרים גדולים. כל גזר חותכים לאורך ל-4 וקוצצים דק. 5 תפוחי אדמה-קלופים- חתוכים לקוביות קטנות את תפוחי האדמה חותכים לרוחב לפרוסות עבות ומחלקים לקוביות . מערבבים ביחד דקותיים. מוסיפים מים כ- 2 ס"מ יותר מגובה הירקות. מוסיפים גם: צרור גדול פטרוזיליה טריה קצוצה –מניחים רק אחרי ששמים את הקציצות בסיר. 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות כפית סוכר קורט קינמון—נותן ריח נפלא 4 עגבניות מגוררות על מגררת גסה בלי הקליפה. לגרר ישר לסיר. 3 כפות קטשופ. 2 כפות מרק עוף. 2 כפות פפריקה מתוקה לתוספת טעם---- פלפל שחור ועוד מלח אחרי טעימה. אחרי הרתיחה מניחים בסיר קציצות בשר: 2\1 קילו בשר טחון – איזה שרוצים ואפשר מעורב. 1 בצל קצוץ – מי שרוצה יכול לטגן ולהזהיב. 1 ביצה 2 כפות סולת קמח מצה או פירורי לחם מוסיפים רק לפי הצורך. תבלינים: מלח , פלפל שחור. אפשר לתבל בבהראט. פטרוזיליה טרייה קצוצה ללוש ולהכין קציצות. (אין צורך לטגן תחילה) – המרקם יוצא קשה ויציב מאד. להניח את הקציצות על הירקות. במרום הסיר מסדרים מקום לבטטה ענקית ושלמה – מקולפת. לסגור חלקית את הסיר ולבשל שעה. להוסיף את הפטרוזיליה הטרייה למעלה ולסגור את האש. לפני ההגשה, להוסיף מיץ מחצי לימון ולנער קלות את הסיר. מכינים אורז מטוגן עם אטריות ומגישים את הקציצות והירקות מעל לאורז. תהנו.
קדירת קציצות וירקות (ל'אחן בס'אחן)ו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 09:17 | 11/11/07 ירקות וקציצות ברוטב אדום ---------- ( לאח'ן בס'אחן ) מתכון חלבי (עם ב' דגושה) על פי זיכרון מבית הורי בעלי החלבי. מקור:פירגה. שמים בסיר ג ד ו ל ושטוח : 4-6 כפות שמן זית בצל גדול קצוץ –להזהיב. מוסיפים לסיר: קוביות קטנות קטנות של 5 גזרים גדולים. כל גזר חותכים לאורך ל-4 וקוצצים דק. 5 תפוחי אדמה-קלופים- חתוכים לקוביות קטנות את תפוחי האדמה חותכים לרוחב לפרוסות עבות ומחלקים לקוביות . מערבבים ביחד דקותיים. מוסיפים מים כ- 2 ס"מ יותר מגובה הירקות. מוסיפים גם: צרור גדול פטרוזיליה טריה קצוצה –מניחים רק אחרי ששמים את הקציצות בסיר. 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות כפית סוכר קורט קינמון—נותן ריח נפלא 4 עגבניות מגוררות על מגררת גסה בלי הקליפה. לגרר ישר לסיר. 3 כפות קטשופ. 2 כפות מרק עוף. 2 כפות פפריקה מתוקה לתוספת טעם---- פלפל שחור ועוד מלח אחרי טעימה. אחרי הרתיחה מניחים בסיר קציצות בשר: 2\1 קילו בשר טחון – איזה שרוצים ואפשר מעורב. 1 בצל קצוץ – מי שרוצה יכול לטגן ולהזהיב. 1 ביצה 2 כפות סולת קמח מצה או פירורי לחם מוסיפים רק לפי הצורך. תבלינים: מלח , פלפל שחור. אפשר לתבל בבהראט. פטרוזיליה טרייה קצוצה ללוש ולהכין קציצות. (אין צורך לטגן תחילה) – המרקם יוצא קשה ויציב מאד. להניח את הקציצות על הירקות. במרום הסיר מסדרים מקום לבטטה ענקית ושלמה – מקולפת. לסגור חלקית את הסיר ולבשל שעה. להוסיף את הפטרוזיליה הטרייה למעלה ולסגור את האש. לפני ההגשה, להוסיף מיץ מחצי לימון ולנער קלות את הסיר. מכינים אורז מטוגן עם אטריות ומגישים את הקציצות והירקות מעל לאורז. תהנו.