זו רק אופנה?
trilliane Well-known member מנהל 19/6/22 #2 אני מכירה את המילה כבר עשרים שנה לפחות, לא נתקלתי בשינוי בשימוש בה, אבל כל אחד והחוגים שלו וכו'. להלן דבר האקדמיה בנושא: תקול - האקדמיה ללשון העברית (hebrew-academy.org.il)
אני מכירה את המילה כבר עשרים שנה לפחות, לא נתקלתי בשינוי בשימוש בה, אבל כל אחד והחוגים שלו וכו'. להלן דבר האקדמיה בנושא: תקול - האקדמיה ללשון העברית (hebrew-academy.org.il)
נ נוף-צלול Active member 21/6/22 #3 נדמה לי שמקולקל זה ללא תקנה, כמו: חלב מקולקל. תקול זה שיש בו תקלה כלשהי, ולאחר תיקונה הכל ייסתדר
trilliane Well-known member מנהל 21/6/22 #4 נכתב ע"י נוף-צלול: נדמה לי שמקולקל זה ללא תקנה, כמו: חלב מקולקל. תקול זה שיש בו תקלה כלשהי, ולאחר תיקונה הכל ייסתדר לחץ כדי להרחיב... הבחנה מעניינת. אני לא מסכימה עם הרישא – יש מקולקל שהוא בר תיקון; אבל אתה צודק ש"תקול" היא מילה ממוקדת יותר (כלים, מכשירים) כיוון שהיא מגיעה מ"תקלה", ו"מקולקל" היא מילה כללית שמעידה על פגם או בעיה כלשהי.
נכתב ע"י נוף-צלול: נדמה לי שמקולקל זה ללא תקנה, כמו: חלב מקולקל. תקול זה שיש בו תקלה כלשהי, ולאחר תיקונה הכל ייסתדר לחץ כדי להרחיב... הבחנה מעניינת. אני לא מסכימה עם הרישא – יש מקולקל שהוא בר תיקון; אבל אתה צודק ש"תקול" היא מילה ממוקדת יותר (כלים, מכשירים) כיוון שהיא מגיעה מ"תקלה", ו"מקולקל" היא מילה כללית שמעידה על פגם או בעיה כלשהי.
ה השםשליהוא Member 22/6/22 #5 מהצבא אני מכיר, אבל אני לא זוכר שלפני נגיח 10 שנים היו אומרים המקרר שלי תקול, היו אומרים מקולקל.
א אבו זקן של פעם Member 9/8/22 #7 נכתב ע"י בחשכת הלילה: תקול - זה לא שקולקל בכוונה? לחץ כדי להרחיב... לא. בעגה צבאית "תקול" הוא מילה נרדפת ל"מקולקל". אז למה תקול? כי זה קוּל!
נכתב ע"י בחשכת הלילה: תקול - זה לא שקולקל בכוונה? לחץ כדי להרחיב... לא. בעגה צבאית "תקול" הוא מילה נרדפת ל"מקולקל". אז למה תקול? כי זה קוּל!
בחשכת הלילה Member 9/8/22 #8 נכתב ע"י אבו זקן של פעם: לא. בעגה צבאית "תקול" הוא מילה נרדפת ל"מקולקל". אז למה תקול? כי זה קוּל! לחץ כדי להרחיב... עגה זו רק עגה. כללית, אלו אינן מילים נרדפות. למשל בכדורגל אומרים 'לתקל', לא 'לקלקל'
נכתב ע"י אבו זקן של פעם: לא. בעגה צבאית "תקול" הוא מילה נרדפת ל"מקולקל". אז למה תקול? כי זה קוּל! לחץ כדי להרחיב... עגה זו רק עגה. כללית, אלו אינן מילים נרדפות. למשל בכדורגל אומרים 'לתקל', לא 'לקלקל'