לאחרונה השלמתי עם פלפלים. מחפשת מתכונים

alonaski

New member
לאחרונה השלמתי עם פלפלים. מחפשת מתכונים

תמיד ידעתי שבורייאציות אפויות/מבושלות - הם טעימים. אבל הם לא עברו לי טוב בקיבה...
לא הצלחתי לעכל אותם כמו שצריך...
לאחרונה גיליתי שכשהם מבושלים/אפויים - הם יותר נוחים לי לעיכול... טעמתי לפני שנה ממרח פלפלים והיה מעולה!
אשמח לקבל מתכונים מומלצים לפילפלים אדומים-צהובים אבל מבושלים או בתנור...
 

Ofericko

New member


שניים בסיסיים שאני אוהב במיוחד:

פלפלים ממולאים.
רצועות פלפלים ואצבעות גזרים עם מעט שמן זית ומלח גס בתנור.
 

alonaski

New member
פלפלים ממולאים - לא רלוונטי. כי זה לא מתכון

שעיקרו פילפל אלא רק המעטפת של העיקר...
אני מחפשת מתכון שעיקרו - פלפלים! כמו - ממרח פילפלים... וכד'...
 

גםאני5

New member
סלט מוחמרה (אני מקווה שאייתתי נכון)

כל כך טעים שאי אפשר להפסיק..
 

ladybug6

New member
פלפלים ידועים כבעלי פוטנציאל לבעיות עיכול

יש לא מעט שרגישים לעיכול שלהם.. אם את מרגישה ככה אז עדיף לא להגזים איתם מלכתחילה.
בכל מקרה, בתור חובבת פלפלים מושבעת, אני מאוד אוהבת אותם קלויים בתחמיץ עם שום, חומץ, סוכר וקצת מלח ושמן. בשביל זה אני קולה אותם שלמים ומקלפת אותם מעל מסננת וקערה מתחתיה ככה שכל הנוזלים שכלואים בתוך הפלפל ישמרו לי בקערה, והם משמשים כחלק מהרוטב.
אופציה אחרת שאני אוהבת היא לפרוס אותם לרצועות גסות ולפזר בתבנית עם שמן זית, מלח ופלפל גס, סילאן, טימין ושיני שום שלמות עם הקליפה. מערבבת היטב וקולה בחום גבוה עד שהם מתרככים. את שיני השום צריך לקלף אחרי האפייה. יוצא מעולה ונשמר טעים במקרר גם כתוספת קרה לכריכים.
 

luliy

New member
הכנתי פלפלים קלויים בתחמיץ

לפני כמה זמן ויצא.. מגעיל. אולי בגלל חומץ בלסמי? ולא הוספתי סוכר.
הוספתי כמוך את הנוזלים של הפלפלים. יש להם טעם מר
 

alonaski

New member
תודה! נשמע טעים! שתי שאלות לי:

1. כמה זמן קולה אותם בתנור?
2. למה ברוב המתכונים צריך לקלף מהם את הקליפה?... זה מה שעושה את הטען המריר?
 

Ofericko

New member
בקלייה, הקליפה נשרפת לגמרי.

הבשר הפנימי נהייה מתקתק.
 
למעלה