לאחרונה חידשתי התעסקותי בתחביב ויש כמה שאלות.

sportv1

New member
לאחרונה חידשתי התעסקותי בתחביב ויש כמה שאלות.

ברשותי th79 של קנווד 5w רק בלי אנטנה שנעלמה לו פעם מי יודע איך אני יכול לרכוש בארץ אנטנה מתאימה-מקורית או לא אגב האם במאיר חברה למכוניות עדיין מייבאים מכשירים וחלפים של קנווד שם רכשתי המכשיר אבל זה היה לפני השד יודע כמה שנים-בטח עשר המכשיר כצמו אגב במצב ממש טוב עדיין כמעט חדש אגב כמה הוא חלש או מיושן ביחס להנדי חדשים יותר לרבות הספקי שידור וקליטה???????. שאלה נוספת יש לי אנטנה שכרשתי בנפרד באורך כמעט מטר שניתן לחבר לגג או לרכב נתוניה תדרים 500KHZ עד 1500MH gain 20db MAX impedance 50 אום מי יכול להסביר לי את שני הנתונים האחרונים ואיך מנצלים אותה טוב יש לי כמה עמודי הסבר שלה אבל זה עם כיתוב ביפנית... וקצת ציורים אם מישהו חושב שזה יעזור אני יכול לסרוק צריך לחבר אותה למקור מתח 1016V DC ואפשר גם למצת תודה תודה

sportv1

New member
תיקון קל

מקור מתח כמובן הכוונה 10 - 16 V ולגבי החיבור לחשמל חשוב לי במיוחד סוגיית החיבור למצת הרכב במיורים באנטנה מופיעה אופציה כזו להבנתי ההתנגדות של האנטנה לפי הכיתוב היא 50 אום. האם צודק? ואז אם הזרם שמוציא המצת הוא סביב 12V אז האם הזרם שיוצא הוא 0.24 אמפר ואז אין בעיה בהפעלה ממושכת?... תודה אשמח להתייחסות

mot264

New member
אם יש לך מכשיק TH79 יכול להיות שאמצע לך קונה.

אם הוא תקין לגבי האנטנה שאתה מציין, שאלתך מעניינת. בדרך כלל מי שרוכש כחוק מכשיר כנ"ל, גם יודע את התשובות לשאלתך. אך ניחה, כנראה שכחת... לגבי האנטנה שציינת: על פי ההסבר שמסרת, זאת אנטנה פשוטה ותתנהג כמו מגבר קליטת שידורי טלביזיה שקונים בחנויות כלבו הנפוצות. מה הפרוש? זאת אנטנה רחבת סרט שהאפשרות לקבל הפרעות היא גדולה מאחר ויתכן ואינה סלקטיבית דייה. מיועדת אך ורק לקליטה ולא לשידור. יש בה מגבר כדי לשפר את הקליטה במקומות בהם קשה לקלוט תחנות חלשות, מהידך יכול להיות שתקלוט הרבה הפרעות אם לא קיימים פילטרים צרים. מוט 264

sportv1

New member
אני לא מחפש קונה אני רוצה לחזור לתחביב...

אני מתעניין גם בכיצד להחזיר לעצמי את האנטנה המקורית או מקבילה לה בכל מקרה אם אני בתדר מסוים אני מתרשם שעם האנטנה אני קולט ובלי לא טוב אם מישהו יכול לעזור במקצועיות לשאלה שלי אשמח מאוד!! תודה[

mot264

New member
פחות או יותר עניתי לשאלתך

האנטנה שציינת אינה מיועדת למכשיר הקשר אלא לקליטה בלבד. כללית לא קיימת אנטנה רחבת סרט אשר תעמוד על הנתונים שמסרת אלא מיועדת למאזין הכללי. 1. רוחב הסרט תדרים אני מקווה שהינך מבין 2. 50 אוהם זהו התאום שהאנטנה מוציאה מקסימום אנרגיה, ז"א שהמכשיר המחובר אליו רצוי מאד שמעגלי האנטנה שלו יהו גם 50 אוהם כך, האנרגיה היוצאת מהאנטנה יהיה מקסימאלי ללא תקלות במיוחד כאשר מדובר באנטנה אקטיבית. 3. 20 db זאת הגברה של מערכת האנטנה, כדי להכנס לתכונה הזאת צריך גם לרשום מהי סיפרת הרעש של המגבר שהוכנס. בדרך כלל נהו בספרות החובבנית רק את הנתון הראשון והדעת נותנת מחשבה שלמגבר זה חתכונות מדהימות ! כדי להבין מה זה db אסביר לך בפשטות ש3 db זאת הגברה של פי שניים בהגדרות הספק.אז 20 db זאת הגברה מדהימה ! אלא מה ? כפי שכתבתי קודם לכן באותה שורה ציינתי סיפרת רעש. סיפרת רעש זהו רעש טרמי של המגבר כאשר היסוד הוא בטמפרטורת קלוין. ככל שסיפרת הרעש גדולה אז, מגבר זה יוכל לזהות פחות אותות חלשים מאד. לדוגמא סיפרת רעש של 5 db מאפשרת למגבר להגביר אותות שגובהם 0.7 מיקרוולט ולא מתחת. ישנם מגברים שסיפרת הרעש לדוגמא 10 db אלו יגבירו אותות רק מעל 2.2 מיקרוולט. לסיכום: בצורה הנדסית כאשר מציינים שמגבר מגביר כך וכך צריך להיות המשך גם סיפרת רעש, ישנם מגברים שסיפרת הרעש גרוע מזה וגם כתוב 20 db, אלו מגברים שתפקידם ברובם לשמש כמגברים לפיצול אנטנה אחת למספר מקלטים. 4. כתבת מתח הכניסה לאנטנה: פשוט מאד זהו המתח הרצוי שהמגבר שהוכנס לאנטנה הרחבת סרט יקבל ויגביר. זרם שמצית של רכב מותר לו להוציא ברוב המיקרים הוא כ 10 אמפר לזמן של 1/2 דקה, מעבר לזה המגעים לא עומדים. ככל שהזרם נמוך יותר כך, שקע המצית של רכב יעמוד ולא יתקלקל. לאחרונה ניתן לראות גם שקע מצית לרכב שכתוב עליו POWER, אלו שקעים שיכולים לעמוד בזרם זה לאורך זמן ארוך יותר. עניתי לשאלתך או אתה רוצה עוד? מוט 264

sportv1

New member
תודה על התשובה המקיפה אבל היו עוד שאלות..

קודם כל תודה רבה רבה התשובה מקיפה מאוד כעת חוזר על השאלה אם מישהו יודע איפה אני יכול למצוא לקנות את האנטנה המקורית של מכשיר הקשר th79-קנווד האנטנה אבדה לי ואני רוצה אנטנה שוב. לא משנה לי מקורית או תואמת חדשה או ישנה כמו כן האם ידוע אם לקוונד יש עדיין אגף אלקטרוניקה ומכירת ציוד שאלה נוספת האם מהנתונים שלי ניתן להבין האם ניתן להפעיל לשימוש דרך מצת הרכב זמן רב נניח שעה או יותר בעת נסיעה? אם החישוב הוא לפי הנתונים שננתי המון תודה ואכן נראה לי ששכחתי המון ידע בסיסי

למעלה